Vafe sărate cu cascaval
Vafe sărate pregătesc de multe ori pentru micul dejun. În diferite combinatii, dar azi am ales sa fac cu cașcaval, ardei roșu și câteva măsline. Combinația perfectă! Nu necesită mult timp pentru pregătire, se coc rapid ( intr-un aparat special pentru asta), nu conțin ingrediente sofisticate și cel mai important: sunt delicioase .
Din această rețetă mie imi ies fix 4 bucăți de vafe pătrate . Nici nu avem nevoie mai mult. Constituie soluția perfectă pentru zilele când pur și simplu am rămas fără pâine la micul dejun. Sau când vrem sa ne surprindem partenerul cu un mic dejun deosebit. Pot fi făcute si puse chiar si la pachet ( la școală sau la serviciu). Sunt tare bune!
Am folosit ouă de la găini de țară, proaspete iar cașcavalul poate fi oricare, ce avem în casă. Mai puteti adauga cubulețe de șuncă, frunze verzi de ceapă tocate mărunt, etc
Daca nu dorim să facem vafe sarate, va las si retete de vafe dulci, delicioase si rapide. Pe acestea le puteti servi simple sau cu dulceață, frișcă , ciocolată, etc. Eu le pregătesc frecvent pentru că îi plac atât copilului cat și nouă. Iar ingredientele pot fi schimbate în funcție de preferințele fiecăruia. Nici nu cer ingrediente sofisticate. Așadar, vafele sunt soluția pentru un mic dejun savuros și diversificat. Nu ezitați să le încercați!
Pasi
- Pasul 1
Aceste vafe sărate sunt minunate. Nu se pregătesc greu deloc. Așadar, batem ouăle cu ajutorul unui tel, adăugăm și puțină sare. Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm făină, praful de copt și putin piper. Omogenizam bine după care, încorporăm kefirul. Imaginea 2
- Pasul 3
Radem cașcavalul pe razatoarea mare, tăiem mărunt ardeiul roșu și maslinele, apoi le adăugăm în compoziție. Imaginea 3
- Pasul 4
Amestecăm cu ajutorul unei linguri/ A unei spatule. Imaginea 4
- Pasul 5
Învingem bine aparatul pentru vafe. Punem compoziția pentru vafe si intindem bine pe toată suprafața. Imaginea 5
- Pasul 6
Închidem aparatul si asteptam să se coacă bine, sa devină rumene si frumoase. Imaginea 6
- Pasul 7
Le servim simple sau cu crema de brânză, ouă fierte, etc. Imaginea 7