Pasi
- Pasul 1
Pentru început, punem ouăle, zahărul și semințele din păstaia de vanilie într-un bol și le mixăm bine.
Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm treptat, mixând în continuare, untul topit.
Imaginea 2
- Pasul 3
Amestecăm făina cu praful de copt și le adăugăm peste amestecul cu unt. Încorporăm făina cu ajutorul mixerului, la viteză mică.
Imaginea 3
- Pasul 4
Adăugăm smântâna și mai mixăm 1 minut.
Imaginea 4
- Pasul 5
Lăsăm aluatul să se odihnească circa 15 minute.
Imaginea 5
- Pasul 6
După cele 15 minute, încingem bine forma pentru vafe, punem aluat în fiecare formă și lăsăm la copt până se rumenesc frumos.
Imaginea 6
- Pasul 7
Le scoatem cu ajutorul unui clește și continuăm până la terminarea aluatului.
Imaginea 7
- Pasul 8
Într-un bol, punem crema de brânză și adăugăm miere și extract de vanilie după gust. Omogenizăm bine.
Imaginea 8
- Pasul 9
Servim vafele cu cremă de brânză, căpșuni și puțin zahăr pudră presărat deasupra. Poftă bună!
Imaginea 9