Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire
Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire am încercat astăzi pentru micul dejun. Au iesit tare bune. Bineînțeles că le-am facut fără drojdie ( că tot se găsește greu în această perioadă). Și dacă tot am aparat pentru facut cakepops, am ales să le fac în acesta, astfel am evitat prajirea în baie de ulei. Sunt delicioase lângă un sos de fructe sau o dulceață.
Aici puteți găsi aparatul pentru făcut astfel de gogoșele
Avantajul mare al acestor gogoșele este ca se fac foarte repede, nu este nevoie de dospire și sun mult mai sănătoase nefiind prăjite în ulei.
Dacă aveți un astfel de aparat, este si păcat sa nu il folosiți și să găsiți variante mai sănătoase pentru preparatele clasice.
Eu am folosit extract de vanilie si au iesit tare parfumate. Dacă nu aveți puteti pune zahar vanilat sau esența de vanilie. Sau chiar coaja de portocală și lămâie. Sigur vor fi delicioase. Puteti face lângă ele un sos de vanilie sau de caramel, dar cum eu le-am facut rapid, nu am mai avut timp de asa ceva. Data viitoare cu siguranta voi face si un sos lângă. Acum le-am mâncat cu gem dr maceșe.
Dacă nu aveți un astfel de aparat puteti face o rețetă clasică de gogosi, fie ca framantati aluatul la robot sau cu mâna.
Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput punem oul cu zahărul intr-un bol si amestecăm bine cu un tel sau o lingură de lemn. Imaginea 1
- Pasul 2
Am adaugat circa jumatate de linguriță de extract de vanilie, am amestecat sa se integreze bine in compozitie. Dacă nu aveți extract de vanilie, puteti pune zahar vanilat sau esența de vanilie. Imaginea 2
- Pasul 3
Am încălzit putin laptele si l-am adaugat in compozitie amestecând usor. Imaginea 3
- Pasul 4
Cernem făina si o adăugăm împreună cu praful de copt peste compoziția umedă. Amestecăm bine până se formează un aluat moale, fără cocoloașe. Imaginea 4
- Pasul 5
La final am pus uleiul si l-am încorporat cu grija în aluat. Imaginea 5
- Pasul 6
Punem la încins aparatul pentru cakepops ( sau daca aveti aparat electric pentru gogoși), il pulverizam putin cu ulei , apoi punem aluat pregatit in fiecare locaș al acestuia. Asteptam până se rumenesc frumos. Imaginea 6
Un astfel de aparat, găsiți aici
- Pasul 7
Cand sunt gata, le scoatem din aparat si le tavalim prin zahar pudră ( eu am folosit tot zahar pudră vanilat) si le servim calde, cu dulceața alaturi. Imaginea 7
Corina
august 15, 2020 @ 10:30 am
Absolut delicioase si foarte usor de facut !
Crina Matei
august 15, 2020 @ 12:52 pm
Mulțumesc frumos!