Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Cosulețe pentru aperitive deosebite

Cosulețe pentru aperitive fac de ceva vreme în casă.  Un timp le cumpăram gata facute, din diverse magazine dar nu eram pe deplin mulțumită. Ba găseam multe rupte în cutie, ba rămâneau tari, ba nu aveau gust. Așadar, am zis ca trebuie sa le fac eu, acasă.  Mi-am cumpărat o presă pentru cosulețe ( se fac mult mai rapid decât in cuptor) si am inceput sa testez retete. La început, ba imi ieșeau ba fragede, ba se lipeau, etc…a durat destul până am ajuns la acest rezultat care ma mulțumește.  Sunt si gustoase,  aspectuoase si nu se lipesc de formă.  În plus, Pot fi făcute si cu 5-7 zile înainte de umplere, apoi se păstrează în cutie închisă ermetic.

Ce putem face cu aceste cosulețe?

Eu le folosesc des la platourile mele cu aperitive. Pun in ele diverse umpluturi , cum ar fi: salată de conopidă , pastă de pește,  crema de brânză, etc. Ca asigur ca vor avea un aspect deosebit, dar vor fi apreciate si ca gust.

Este important sa nu le coacem prea mult, ca sa fie arse. Bineinteles ca nu le dorim nici crude pentru că vor face mucegai în câteva zile.  Pierdeți putin timp pana le obțineți, dar sigur merită .

Cu aceste cosulețe veti da aperitivelor voastre o notă de rafinament și eleganță.  Trebuie doar să le încercați.

Dacă le doriți mai diferite puteti adauga in aluat 1-2 lingurite de seminte de mac, verdeturi uscate, boia de ardei, etc. Sigur o sa impresionați cu ele de fiecare dată.

 


Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 ou
  • 7g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 200g untură
  • 200g iaurt

Pasi

  • Pasul 1

    Aceste cosulețe aperitiv sunt tare gustoase si aspectuoase . Pentru a le face vom face astfel: intr-un bol punem faina, drojdia, sarea si chimenul si amestecăm bine. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Apoi adăugăm untura si oul si omogenizam bine . Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem treptat iaurtul si frământăm aluatul până capătă consistența elastică și nu se mai lipește de pereții vasului în care frământăm. Imaginea 3

  • Pasul 4

    După ce am frământat bine aluatul, formăm o bilă din el, acoperim cu o folie alimentară și il lăsăm la rece în frigider pentru 30 minute.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    După cele 30 de minute de stat la rece, scoatem aluatul si formăm bile potrivite in funcție de dimensiunea formei în care vor fi coapte. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Punem presa pentru cosulețe la încins pe aragaz si o întoarcem pe ambele părți. Cand este fierbinte bine, pulverizam putin ulei ( doar la prima tură de cosulețe , apoi nu mai este necesar), punem bilele de aluat în fiecare cavitate si strângem bine presa.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Întoarcem presa pe ambele părți si lăsăm să se coacă pana devin aurii la culoare.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Le scoatem intr-un vas si repetam operatiunea până coacem toate cosuletele.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    După răcire sunt gata de umplut cu diverse umpluturi ( mai jos va dau si exemple).  Imaginea 9


Tag-uri reteta: aperitive, Cosulețe, fragede
2 Comments
Borcsa Vetuta

februarie 7, 2021 @ 4:41 am

Bună.navigînd pe internet am dat de aceasta rețeta ce mă intereseaza pe mine aceste cosulete .aș dori sa va intreb ele sint fragete după umplere .si cit timp pot să le pastrez în cuti ermetice sau pungi de hîrtie.multumesc pentru reteta ,am sa o incerc azi.

Crina Matei

februarie 8, 2021 @ 1:22 pm

Da, sunt fragede. Eu le-am ținut și 2 săptămâni în cutie închisă ermetic

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 11, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56498

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35998

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23554

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23241

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21635

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21301

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19561

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18617

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version