Chec marmorat am făcut zilele astea pentru că nu făcusem de ceva vreme și pentru că avem multe ouă de la găinile noastre. În toamnă, am cumpărat câteva puicuțe pentru copilul meu care iubește animale iar din decembrie fac ouă în continuu.
Ingredientele sunt pentru doua checuri, va recomand să le faceți în tăvi normale de chec, eu le-am făcut în tavă de cozonac și nu au fost foarte înalte. Dar, se fac repede și sunt tare bune lângă o cană cu lapte cald sau dimineața la cafea.
– 8 ouă
– 8 linguri ulei
– 16 linguri zahăr
– 16 linguri făină
– 3-4 linguri cacao
– puțin lapte
– un praf de sare
– esență / extract de vanilie
– migdale pentru decor
Menționez ca această rețetă de chec marmorat o am dintr-o carte veche de bucate, dar a fost ușor adaptată atât ca și mod de pregătire cât și la ingrediente.
Pentru început separăm ouăle iar gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, turnat puțin câte puțin.
Albușurile le punem la bătut în mixer cu un praf de sare iar când încep să prindă volum, adăugăm treptat zaharul. Batem până obținem o bezea densă.
În compoziția de gălbenușuri incorporam treptat bezeaua obținută și făină, amestecând ușor cu lingura de lemn.
Într-un bol mai mic punem cacao și adăugăm puțin câte puțin lapte, amestecând continuu până obținem o cremă.
Apoi punem o jumătate din compoziția obținută inițial și amestecăm bine.
Tapetam doua tăvi cu hârtie de copt apoi punem alternativ câte o lingură din fiecare compoziție, pentru a obține efectul de chec marmorat.
La final presărăm migdale, dacă dorim. Eu am avut doua tipuri, atât felii cât și mărunte. Punem tăvile în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
Când sunt gata le scoatem din tavă și le lăsăm la răcit.
După răcire se pot pudra cu zahăr pudră. Va doresc poftă bună!
COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.