Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Chec marmorat

Chec marmorat am făcut zilele astea pentru că nu făcusem de ceva vreme și pentru că avem multe ouă de la găinile noastre. În toamnă, am cumpărat câteva puicuțe pentru copilul meu care iubește animale iar din decembrie fac ouă în continuu.

Ingredientele sunt pentru doua checuri, va recomand să le faceți în tăvi normale de chec, eu le-am făcut în tavă de cozonac și nu au fost foarte înalte. Dar, se fac repede și sunt tare bune lângă o cană cu lapte cald sau dimineața la cafea.

Ingrediente :

– 8 ouă

– 8 linguri ulei

– 16 linguri zahăr

– 16 linguri făină

– 3-4 linguri cacao

– puțin lapte

– un praf de sare

– esență / extract de vanilie

– migdale pentru decor

Cum procedăm :

Menționez ca această rețetă de chec marmorat o am dintr-o carte veche de bucate, dar a fost ușor adaptată atât ca și mod de pregătire cât și la ingrediente.

Pentru început separăm ouăle iar gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, turnat puțin câte puțin.

Albușurile le punem la bătut în mixer cu un praf de sare iar când încep să prindă volum, adăugăm treptat zaharul. Batem până obținem o bezea densă.

În compoziția de gălbenușuri incorporam treptat bezeaua obținută și făină, amestecând ușor cu lingura de lemn.

Într-un bol mai mic punem cacao și adăugăm puțin câte puțin lapte, amestecând continuu până obținem o cremă.

Apoi punem o jumătate din compoziția obținută inițial și amestecăm bine.

Tapetam doua tăvi cu hârtie de copt apoi punem alternativ câte o lingură din fiecare compoziție, pentru a obține efectul de chec marmorat.

La final presărăm migdale, dacă dorim. Eu am avut doua tipuri, atât felii cât și mărunte. Punem tăvile în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-40 minute. Faceți testul cu scobitoarea.

Când sunt gata le scoatem din tavă și le lăsăm la răcit.

După răcire se pot pudra cu zahăr pudră. Va doresc poftă bună!


Tag-uri reteta: Chec, gustare, la cafea, marmorat, oua, pentru scoala, vanilie
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: februarie 20, 2024
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version