Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imaginea 22
  • Imaginea 23
  • Imaginea 24
  • Imaginea 25
  • Imaginea 26
  • Imaginea 27
  • Imaginea 28
  • Imaginea 29
  • Imagine
  • Galerie

Mini Pavlova cu fructe

Mini Pavlova cu fructe am facut zilele acestea și m-am gândit să vă scriu și vouă rețeta mea.  Pavlova este un desert minunat ce se poate face sub mai multe forme: ruladă,  tort sau porții individuale ( mini Pavlova), ceea ce am facut eu acum. Eu le-am făcut cu căpșuni, pentru că este sezonul lor acum, dar puteti pune orice fructe vă plac. Pentru un plus de aromă am facut un sos de zmeură ( congelată).

Bezeaua necesită atenție în pregătire și coacere. Este important ca aceasta să își păstreze forma frumoasă după copt și să nu își schimbe culoarea. În interior am pus o cremă fiartă cu aromă de lămâie.  Peste crema fiartă am pus frișcă bătută,  sos de zmeură,  fructe și frunze proaspete de mentă.  Au iesit perfecte.

Pentru a fi mai deosebite, în interiorul pungii pentru ornat (posh), înainte de a pune bezeaua, am pus câteva picături de colorant gel.

Aici poți găsi colorant gel de calitate, la prețuri bune.

În acest mod, bezelele au prins culoare. Pentru a da formă,  am folosit un dui mare, de această formă (vezi foto)

.

După formarea bezelelor, acestea trebuie coapte la temperatură scăzută, timp îndelungat. Ele nu trebuie să devină maronii, ci să rămână albe, frumoase. Cum știm când sunt gata ? Cât trebuie lăsate la cuptor? Simplu! Atunci când acestea, se desprind ușor de pe hârtia de copt, sunt ferme și ușoare, sunt gata. Așa trebuie să arate dedesubt, o bezea, când este gata.

Este bine ca să fie umplute cu cremă, frișcă și fructe cu 2-3 ore înainte de servire. Dacă sunt umplute cu mai mult timp, posibil să se înmoaie. Dacă vrem să le facem cu o zi înainte, le putem păstra dar nu în frigider, iar înainte de servire se le asamblăm. Combinația de fructe se poate face după gustul vostru, puteți pune fructe diverse, lemon curd, dulceață, etc.

Mini Pavlova este și rămâne un desert minunat, gustos și foarte arătos. Dacă doriți, puteți încerca și rulada Pavlova:

 

Ruladă pufoasă din albușuri cu cremă de vanilie și fructe -Pavlova


Ingrediente

  • Pentru bezea
  • 5 albușuri
  • un praf de
  • 150g zahăr tos
  • 120g zahăr pudră
  • 1 linguriță vanilie
  • 2 lingurițe oțet
  • 2 lingurițe amidon
  • Pentru cremă
  • 500ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 125g zahăr
  • 40g amidon
  • esență de lămâie
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru sosul de fructe
  • 150-200g zmeură congelată
  • 1-2 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • Pentru decor
  • 200g frișcă bătută
  • fructe proaspete (căpșuni)
  • frunze de mentă
  • Opțional
  • colorant alimentar

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început pregătim bezeaua (în descrierea rețetei v-am zis deja de ce trebuie să ținem cont pentru o bezea perfectă). Punem într-un bol albușurile cu un praf de sare și le mixăm. Când albușul începe să prindă volum, adăugăm treptat cele 2 tipuri de zahăr ( eu le amestec întâi într-un bol), în 2-3 tranșe, continuând mixarea.

  • Pasul 2

    După formarea bezelei, adăugăm oțetul și continuăm să mixăm bine.

  • Pasul 3

    Punem esența de vanilie și mixăm bine în continuare. Esre important sa simțim că zahărul este topit complet în bezea.

  • Pasul 4

    Când bezeaua este bătută bine (își menține ținuta), punem amidonul și mai mixăm pentru 2 minute.

  • Pasul 5

    Pregătim un posh cu un dui mare. Pentru aceste bezele eu am folosit această formă de dui.

  • Pasul 6

    Punem bezeaua în sacul pentru ornat (posh), iar dacă dorim puțină culoare, așa cum am făcut eu, picurăm puțin colorant alimentar gel pe pereții sacului, în interior. Apoi punem bezeaua. Putem pune o singură culoare (eu am pus roșu) sau mai multe culori, pentru un efect de curcubeu. Totul depinde de imaginația voastră.

    Aici puteți găsi colorant gel, eu folosesc Wilton sau Progel.

  • Pasul 7

    Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, începem să formăm bezelele.

  • Pasul 8

    Facem întâi baza, apoi mai înălțăm un rând pe margine, astfel încât în mijloc să rămână gol, pentru a putea pune acolo apoi, crema.

  • Pasul 9

    Procedăm așa până formăm toate bezelele. Punem tava cu bezele în cuptorul preîncălzit la 100 grade, cu ventilație (eu am copt două tăvi în același timp și de aceea am folosit funcția de ventilație), pentru 2h-2h15 min, în funcție de cât de mari sunt bezelele.

  • Pasul 10

    Când sunt bine coapte, bezelele se desprind ușor de pe foaia de copt.

  • Pasul 11

    Cât timp bezelele sunt la cuptor, pregătim crema de lămâie (sau vanilie, dacă nu vă place lămâia). Amestecăm bine gălbenușurile cu zahărul.

  • Pasul 12

    Adăugăm amidonul și cu un tel amestecăm bine astfel încât să nu rămână cocoloașe. Punem circa 100ml lapte peste amestec, restul de lapte îl punem într0un vas la fiert.

  • Pasul 13

    Când laptele începe să fiarbă, adăugăm amestecul de gălbenuș, amestecând continuu cu un tel.

  • Pasul 14

    Lăsăm să fiarbă până se formează o budincă groasă. Oprim focul, acoperim crema cu o folie alimentară în strâns contact cu crema (astfel nu se formează o pojghiță tare deasupra) și lăsăm la răcit. După ce a ajuns la temperatura camerei, adăugăm zeama de lămâie (și puțină esență de lămâie daca vrem să fie mai aromată).

  • Pasul 15

    Într-un vas punem fructele cu zahărul și apa la fiert pentru câteva minute, pentru a obține un sos de fructe. Eu am pus zmeură, dar la fel de bine merg și fructele de pădure.

  • Pasul 16

    Pentru asamblarea minunatului desert,  punem întâi crema de lămâie în centrul bezelelor.

  • Pasul 17

    Deasupra cremei pune un strat de frișcă, bătută în prealabil.

  • Pasul 18

    Peste frișcă distribuim sosul de fructe, rece.

  • Pasul 19

    Deasupra punem fructe proaspete și frunze proaspete de mentă, pentru un plus de savoare și un aspect frumos. Lăsăm la frigider pentru 2-3h înainte de servire.

  • Pasul 20

    Așa arată Mini Pavlova făcută de mine. Dacă vă place vă rog sa dați un like&share rețetei. Vă mulțumesc!

     


Tag-uri reteta: bezea, bezele, căpșuni, crema fiarta, de vis, Delicios, frisca, fructe, mini Pavlova, monoportii, pavlova, zmeura
2 Comments
Gina Matei

iunie 4, 2020 @ 6:56 pm

Arata superb si cred ca sunt foarte gustoase!🌹🌹🌹

Crina Matei

iunie 4, 2020 @ 7:26 pm

Va multumesc din suflet!🥰🥰🥰

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 17 bucăți
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: iunie 4, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tort cu ciocolată, mascarpone și fructe -Varianta fără coacere
  • Prăjitură economică cu brânză și vișine
  • Ruladă cu mascarpone, lapte condensat și fructe
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16675

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14917

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14167

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11805

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7214

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5711

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4916

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4464

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    12

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.