Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă am făcut astăzi și a fost de un real succes. Datorită acestei perioade de caniculă, mă văd nevoită să improvizez rețete rapide și fără folosirea cuptorului, dacă se poate. Mă străduiesc să fac ceva bun cu ceea ce am prin casă, să se facă rapid dar să fie și foarte gustos. Iar despre această ruladă de pișcoturi cu cremă rapidă ce sa vă zic… Succes total!
Așadar, pentru ca aveam mango bine copt, adus din egipt (este cel mai bun mango mâncat vreodată) , curățasem 2 fructe, le-am blenduit bine și le-am pus pe foc cu puțin zahăr și la final puțin amidon. Abia apoi m-am gândit la ce să îl folosesc, de aceea nuam poze la această etapă. Însă, puteți folosi orice fructe, jeleu de fructe sau dulceață.
1 pachet pișcoturi
1 cana cu lapte
250g smântână grasă
200g frișcă lichidă
100g lapte condensat
Jeleu de fructe / fructe proaspete
Pentru început am pus o folie alimentară și pe ea am început sa așez pișcoturi trecute prin lapte.
Punem pișcoturile unul lângă altul până obținem un dreptunghi.
Crema este una simplă dar delicioasă. Este important de știut că toate cele trei ingrediente ale cremei au fost folosite reci, de la frigider. Punem într-un bol smântână grasă.
Apoi adăugăm laptele condensat.
Iar la final frișcă lichidă.
Le mixăm împreună până capătă volum și consistență.
Crema astfel obținută o întindem cu o spatulă pe stratul de pișcoturi.
Punem jeleu, fructe proaspete sau dulceață. Am explicat mai sus cum am obținut jeleu și de ce nu am poze și cantități exacte la acest pas.
După această, rulăm strâns cu ajutorul foliei.
Dăm la rece pentru minim 2 ore, apoi poate fi servită.
Această ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă este delicioasă. Puteți încerca și alte deserturi fără coacere, pentru a traversa cu brio această perioadă caniculară.
COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.