Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată

După atâtea deserturi tradiționale pregătite cu ocazia Sărbătorilor de iarnă,  am zis că este cazul sa fac și ceva mai deosebit.  Așadar,  am făcut eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată. De ce crema de vișine?? Pur și simplu așa le-am gândit,  astfel încât să avem o combinație între dulcele ciocolatei și gustul acrișor al vișinelor.  Și bine m-am gândit.  Au ieșit deosebite, delicioase pur și simplu.

Despre preparat

Crema făcută pentru a umple aceste eclere se numește namelaka. Eu am pregătit varianta cu vișine și tare bună a ieșit. Nu se face greu această cremă însă trebuie făcută cu zece-douasprezece ore înainte de utilizare și ținută la frigider.  Se poate face în multe variante: cu ciocolată,  cu cremă de fistic, cu cremă de alune sau cu diverse piureuri de fructe.

Aluatul pentru cojile de eclere se face ușor însă trebuie să avem mare grijă la copt. Dacă nu sunt bine coapte sau se deschide ușa cuptorului în primele douăzeci de minute,  cojile se vor lăsa și nu vor mai putea fi umplute corespunzător.  În plus, vor avea aluat crud la interior.

Așa trebuie să arate cojile de eclere, atat imediat după ce au fost scoase din cuptor, cât și după ce s-au răcit.

Pentru formarea eclerelor eu am folosit un astfel de dui:

Voi însă puteți folosi și alt model. Dacă nu aveți dui de ornare, tăiați pur și simplu poșul și turnați cu atenție.  Iar dacă nici poș nu aveți, puteți pune aluatul cu o linguriță și veți obține niște choux-uri minunate.  Pentru un aspect frumos, nu uitați să netezit ușor aluatul la capete, cu un deget înmuiat în apă rece.

Aici puteți găsi atât posuri diverse, cât și duiuri ( pentru ornat sau pentru umplut eclerele cu cremă,  fără sa fie tăiate)


Ingrediente

  • Pentru cremă
  • 350g vișine congelate (150g piure de visine)
  • 5g gelatină
  • 50ml apa rece
  • 370g ciocolată albă
  • 400ml smântână pentru frișcă
  • Pentru cojile de eclere
  • 100ml lapte
  • 100ml apa
  • 1/2 lingură zahar
  • Puțină sare
  • 90g unt
  • 130g făina
  • 4 ouă
  • Pentru glazură
  • 150g ciocolată cu lapte
  • 60ml smântână pentru frișcă
  • Puțin ulei

Pasi

  • Pasul 1

    Ați citit descrierea rețetei,  așa că știți cum am ajuns la această combinație pentru eclere.

    Așadar,  să ne apucăm de lucru!

  • Pasul 2

    Crema trebuie făcută,  după cum am mai scris,  cu 10-12 ore înainte,  ca să se stabilizeze. Am pus vișinele congelate intr-un vas la fiert, cu o lingură de apă,  pentru circa 10-15 minute,  până sunt fierte bine.

  • Pasul 3

    După ce au fiert bine, le-am trecut printr-o sită,  pasand bine vișinele cu o lingură,  până au rămas doar cojile.

  • Pasul 4

    Am cântărit piureul de vișine, apoi în acesta fierbinte, am pus gelatină hidratantă bine în prealabil (5 g gelatină în 50ml apa rece, pentru circa 10 minute), și amestecăm bine până ce aceasta s-a dizolvat bine.

  • Pasul 5

    Într-un bol, punem ciocolata albă și o topim bine la cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

  • Pasul 6

    Adăugăm apoi ciocolata topită în piureul de vișine, treptat,  amestecând continuu.

  • Pasul 7

    Continuăm să amestecăm cu un tel și adăugăm în fir subțire smântâna pentru frișcă.

  • Pasul 8

    Pentru o bună omogenizare folosit blenderul vertical pentru 1-2 minute.

  • Pasul 9

    Strecurăm crema cu o strecurătoare pentru a rămâne crema foarte fină.

  • Pasul 10

    Așa arată crema după trecerea ei prin strecurătoare.  Fină și delicioasă.

  • Pasul 11

    Acoperim vasul cu o folie, apoi lăsăm vasul la frigider pentru 10-12 ore. Eu am pregătit crema cu o seară înainte,  iar a doua zi am făcut cojile pentru eclere.

  • Pasul 12

    A trecut noaptea, așa că dis de dimineața m-am apucat să fac cojile pentru eclere. Am pus într-un vas de inox apa, laptele, untul, puțină sare și zahărul. Am pus vadul pe foc.

  • Pasul 13

    În momentul în care untul s-a topit iar amestecul a început să fiarbă,  punem făina toată și amestecăm bine cu o lingură de lemn.

  • Pasul 14

    Amestecăm bine pentru circa 1-2 minute,  până aluatul se strânge ca o bilă în jurul lingurii, iar pe fundul vasului se formează o peliculă albă.

  • Pasul 15

    Lăsăm aluatul pentru circa 10 minute,  apoi începem sa adăugăm ouăle în timp ce mixam cu un mixer.

  • Pasul 16

    Adăugăm câte un ou, rând pe rând,  mixând bine până să îl adăugăm pe următorul.

  • Pasul 17

    Transferăm aluatul obținut într-un poș în care am pus un dui mare.

  • Pasul 18

    Acesta este duiul folosit pentru formarea eclerelor.  În descriere găsiți și cum să procedați dacă nu aveți un astfel de dui.

  • Pasul 19

    Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,  am format eclerele. Trebuie să lăsăm loc între ele, deoarece vir crește la cuptor.

  • Pasul 20

    Vârfurile ascuțite de la aluat le aplatizăm cu un deget înmuiat în apă rece. Astfel acestea vor avea o formă frumoasă după coacere.

    Punem tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C.

  • Pasul 21

    Lăsăm în cuptor cojile pentru circa 25-30 minute. Acestea trebuie să fie rumenite, bine crescute și foarte usoare.  Primele 15-20 minute nu deschideți ușa cuptorului! Altfel cojile se vor lăsa.

  • Pasul 22

    După ce s-au copt bine, asa fierbinți, cu un băț pentru frigărui, facem câte o gaura la capăt,  pentru a ieși aerul fierbinte.  Le lăsăm să se răcească.

  • Pasul 23

    Pregătim crema pentru umplut.  O transferam într-un vas în care poate sa fie mixată.

  • Pasul 24

    Mixam puțin, la viteză medie, circa 1 minut.

  • Pasul 25

    Transferam crema într-un poș în care am pus un dui pentru umplut .

  • Pasul 26

    Acesta este duiul folosit pentru umplerea cozilor cu cremă.  În descriere am pus un link pentru a va procura astfel de duiuri,  dacă vreți.

  • Pasul 27

    Începem și umplem bine cojile cu cremă.  Eu am introdus duiul în 3 locuri, pentru a mă asigura ca sunt pline cu cremă.

  • Pasul 28

    După ce au fost umplute,  pregătim glazura de ciocolată.  Punem într-un bol ciocolata,  smântâna lichidă și puțin ulei. Eu le-am pus la microunde pentru a se topi, dar merge și pe baie de aburi.

  • Pasul 29

    Trecem partea superioară a fiecărui ecler prin glazură, apoi le lăsăm să se răcească.

  • Pasul 30

    Pentru că mai aveam 30g de ciocolată albă rămasă,  am topit-o cu puțin ulei.

  • Pasul 31

    Cu o linguriță am pus fire de ciocolată albă peste eclerele glazurate în prealabil.

  • Pasul 32

    Pentru final puteți folosi diverse decorațiuni comestibile sau pudră aurie.

  • Pasul 33

    Lăsăm eclerele astfel pregătite pentru circa o oră la frigider,  apoi pot fi servite.

  • Pasul 34

    Va doresc pofta bună la aceste eclere delicioase!

    Dacă vă place rețeta mea, o puteți distribui. Pentru mau multe rețete, va aștept pe grupul meu culinar: Sa bucătărim pentru noi și pentru copii noștri! Va mulțumesc!


Tag-uri reteta: cremă, desert, Eclere, glazură, namelaka, Visine
1 Comment
Eu

februarie 2, 2023 @ 6:00 pm

Super!

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Randament: 14 bucăți
  • Categorie: Dulciuri, Dulciuri de casa, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 7, 2023
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Tartă cu mere caramelizate și smochine proaspete
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version