Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imagine
  • Galerie

Astăzi am vrut ceva dulce si am facut cornulete cu rahat. Am folosit cea mai simplă și cea mai delicioasă reteta. Aluatul, deși contine doar 3 ingrediente , este senzațional. Atat de fraged! Nu are nevoie de zahar suplimentar în aluat. Este suficient daca,  atunci cand sunt fierbinți,  le trecem prin zahar pudră. Pentru cele de azi am folosit rahat adus din vacantă ( din Bulgaria), cu aromă de trandafiri . Este atat de bun și fin.

Ce si cum folosim?

Aceasta reteta de cornulete cu rahat sau alte umplutura o fac de multi ani. Imi place ca raman fragede mult timp, iar de sărbători le pot pregăti din timp.  Ingredientele sunt simple și ușor de procurat. Faina am folosit din categoria 000. Smântână trebuie sa fie grasă iar untura nesărată,  pentru gătit.

Dacă folositi rahat de calitate, cu aroma de fructe, nici nu este nevoie de vreo aroma în plus în aluat. Aluatul obținut se modelează usor, astfel puteti pregăti cornuletele impreuna cu cei mici . Dacă ați pregatit aluatul si a aparut altceva de facut, nu este problema… il puneti la frigider unde poate sta linistit câteva ore. Ca sa decupez usor cercul de aluat, am folosit un capac de sticlă pentru oale. Are marginea subtire, perfecta pentru decupat aluat. Puteti folosi chiar si o farfurie pe post de șablon.

Pentru presărat, puteti folosi zahar pudră vanilat sau cu alta aromă.  Depozitarea se face in cutie închisă ermetic deoarece, zahărul pudră prin care le-am dat, atrage umezeala.  Dacă se umezesc poate aparea mucegaiul destul de usor. Ar fi mare păcat să se întâmple asta.

Puteti schimba umplutura . Sunt delicioase cu magiun, cu gem si nuca sau cu cremă de nucă și albus.  Abia astept să îmi spuneți ce alte umpluturi mai folositi voi la cornulete. Si mai ales, imi doresc sa stiu daca ati incercat această rețetă si daca v-a placut .


Ingrediente

  • 300g untura
  • 300g smântână
  • 650-700g făină
  • Un praf de sare
  • Rahat
  • Zahar pudră

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput, am cântărit untura si smântână într-un bol, apoi le-am omogenizare bine. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Adăugăm treptat făină și sarea, frământăm până obținem un aluat dens,  care nu se mai lipește de marginile bolului. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Lăsăm aluatul să se odihnească pentru circa 30 minute la frigider. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Dupa acest timp, punem o parte din aluat pe blatul presărat cu faină și intindem o foaie de circa 2-3mm. Decupam un cerc apoi triunghiuri potrivite ca dimensiune. Imaginea 4

  • Pasul 5

    La baza fiecărui triunghi , punem cate o bucată de rahat, apoi rulam spre varf. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Cornuletele astfel obținute,  le așezăm intr-o tavă cu hârtie de copt.   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Băgăm tavă în cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 25-30 minute sau pana prind o culoare aurie. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Dupa ce scoatem tavă din cuptor , cu ajutorul unui clește le trecem prin zahar pudră pe fiecare.  Imaginea 8

  • Pasul 9

    Le servim reci . Le putem depozita în cutie închisă ermetic mai multe zile.  Imaginea 9


Tag-uri reteta: Cornulete, Delicios, fraged, Rahat, Smântână, Untura
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de gatit: 30min
  • Portii: 75 bucăți
  • Categorie: Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: octombrie 2, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56498

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35998

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23554

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23241

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21635

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21301

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19561

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18617

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version