Astăzi am vrut ceva dulce si am facut cornulete cu rahat. Am folosit cea mai simplă și cea mai delicioasă reteta. Aluatul, deși contine doar 3 ingrediente , este senzațional. Atat de fraged! Nu are nevoie de zahar suplimentar în aluat. Este suficient daca, atunci cand sunt fierbinți, le trecem prin zahar pudră. Pentru cele de azi am folosit rahat adus din vacantă ( din Bulgaria), cu aromă de trandafiri . Este atat de bun și fin.
Ce si cum folosim?
Aceasta reteta de cornulete cu rahat sau alte umplutura o fac de multi ani. Imi place ca raman fragede mult timp, iar de sărbători le pot pregăti din timp. Ingredientele sunt simple și ușor de procurat. Faina am folosit din categoria 000. Smântână trebuie sa fie grasă iar untura nesărată, pentru gătit.
Dacă folositi rahat de calitate, cu aroma de fructe, nici nu este nevoie de vreo aroma în plus în aluat. Aluatul obținut se modelează usor, astfel puteti pregăti cornuletele impreuna cu cei mici . Dacă ați pregatit aluatul si a aparut altceva de facut, nu este problema… il puneti la frigider unde poate sta linistit câteva ore. Ca sa decupez usor cercul de aluat, am folosit un capac de sticlă pentru oale. Are marginea subtire, perfecta pentru decupat aluat. Puteti folosi chiar si o farfurie pe post de șablon.
Pentru presărat, puteti folosi zahar pudră vanilat sau cu alta aromă. Depozitarea se face in cutie închisă ermetic deoarece, zahărul pudră prin care le-am dat, atrage umezeala. Dacă se umezesc poate aparea mucegaiul destul de usor. Ar fi mare păcat să se întâmple asta.
Puteti schimba umplutura . Sunt delicioase cu magiun, cu gem si nuca sau cu cremă de nucă și albus. Abia astept să îmi spuneți ce alte umpluturi mai folositi voi la cornulete. Si mai ales, imi doresc sa stiu daca ati incercat această rețetă si daca v-a placut .
Pasi
- Pasul 1
Pentru inceput, am cântărit untura si smântână într-un bol, apoi le-am omogenizare bine. Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm treptat făină și sarea, frământăm până obținem un aluat dens, care nu se mai lipește de marginile bolului. Imaginea 2
- Pasul 3
Lăsăm aluatul să se odihnească pentru circa 30 minute la frigider. Imaginea 3
- Pasul 4
Dupa acest timp, punem o parte din aluat pe blatul presărat cu faină și intindem o foaie de circa 2-3mm. Decupam un cerc apoi triunghiuri potrivite ca dimensiune. Imaginea 4
- Pasul 5
La baza fiecărui triunghi , punem cate o bucată de rahat, apoi rulam spre varf. Imaginea 5
- Pasul 6
Cornuletele astfel obținute, le așezăm intr-o tavă cu hârtie de copt. Imaginea 6
- Pasul 7
Băgăm tavă în cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 25-30 minute sau pana prind o culoare aurie. Imaginea 7
- Pasul 8
Dupa ce scoatem tavă din cuptor , cu ajutorul unui clește le trecem prin zahar pudră pe fiecare. Imaginea 8
- Pasul 9
Le servim reci . Le putem depozita în cutie închisă ermetic mai multe zile. Imaginea 9