Pasi
- Pasul 1
Să pregătim împreuna aceste minunate triunghiuri aperitiv cu cașcaval. Pentru început punem gelatina la hidratat ( conform instrucțiunilor , dăm cașcavalul pe razatoarea mare, tăiem brânză cu mucegai cuburi, tăiem maslinele fara samburi cat mai mărunt. Ne aducem si restul ingredientelor pe masă ( cârnați sticks si brânză topită cheddar). Eu am forme metalice, asa ca am pus folie alimentară în ele ( cand am facut pozele am pregatit trei portii din această rețetă, dintr-o porție imi iese fix o tăviță). Dacă puneti in forme de silicon, nu trebuie folie. Intr-un vas, punem pe foc smântână cu sare si piper alb, după gust si lăsăm să atingă punctul de fierbere.
Imaginea 1
- Pasul 2
Când aceasta a început să fiarbă, adăugăm cașcavalul ras pe razatoarea mare iar cu o lingura de lemn amestecăm continuu până la încorporare completă.
Imaginea 2
- Pasul 3
Atunci când cașcavalul este complet topit și încorporat în smântână ( vezi foto cum trebuie să arate), oprim focul si adăugăm gelatina hidratată anterior. Amestecăm energic până la dizolvarea completă a acesteia.
Imaginea 3
- Pasul 4
Cu ajutorul unui polonic punem compoziția obținută în forme, întâi puțină după care adăugăm cluburile de brânză cu mucegai si cârnați.
Imaginea 4
- Pasul 5
Când am pus în forme jumătate din compoziția cu cașcaval, în restul compoziției din oală , adăugăm măsline taiate, amestecăm si apoi turnăm usor amestecul în forme. La final punem felii de brânză topită cheddar , pentru a obține triunghiuri colorate.
Imaginea 5
- Pasul 6
Acoperim usor cu folie alimentară formele și le dăm la rece pentru minim 3-4 ore, înainte de servire.
Imaginea 6
- Pasul 7
Cand dorim să le feliem, îndepărtăm folia alimentară și pe un tocător, cu un cuțit bine ascuțit și lama subtire , feliem . Le servim alaturi de alte aperitive sau legume!
Imaginea 7
valerian.corodeanu@gmail.com
august 25, 2021 @ 7:42 pm
FINEȚE GUST DESAVARSIT