Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
Taiem rulada
  • gelatina
    Imaginea 1
  • branza
    Imaginea 2
  • foaia de napolitana
    Imaginea 3
  • umplutura
    Imaginea 4
  • rrulada
    Imaginea 5
  • folie alimentara
    Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Taiem rulada
    Imaginea 8
  • Imagine
  • Galerie

Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

Azi vreau să vă arăt o nouă reteta de ruladă cu cremă de brânză . Stiti deja ca am o pasiune în a face aperitive, nu? Așadar,  mereu incerc să fac ceva nou.

Această ruladă se face rapid, nu este nevoie sa pornim cuptorul iar cu puțină îndemânare , rezultatul o să fie spectaculos.

Mie imi place sa lucrez cu foile de napolitana,  mai ales sa fac diverse rulade dulci….cu cocos, cu crema de lapte praf, etc. De această dată , am vrut să le integrez într-un preparat sărat . Exact, un aperitiv!

Am multe variante de rulată cu cremă de brânză,  dar aceasta este deosebită.

Ce trebuie sa știm?

Foile de napolitana sunt casante.  De aceea, ca să le putem rula,  trebuie sa avem răbdare . Trebuie să verificăm când se poate rula fără rupere,  dar nici sa nu exageram cu așteptatul.  Dacă o lăsăm prea mult, foaia devine moale si nu isi mai păstrează modelul.  Iar pentru o asemenea rulada, aspectul contează foarte mult.

Dacă nu dorim să punem gelatina, adăugăm unt în obținerea creme de brânză ( eu am facut si asa) dar mai mult imi place varianta descrisă azi. Își păstrează textura, se feliază ușor și arată minunat pe platoul nostru.

În crema de brânză puteti adăuga marar daca vreti iar în loc de măsline și ardei puteti pune felii de castraveti, somon afumat sau chiar boabe de struguri. Totul depinde de preferințele voastre si de imaginatie.

Puteti face aceasta ruladă cu o zi înainte de a fi servită ( eu asa fac mereu). Se păstrează foarte bine in folia alimentară. Ingredientele din reteta sunt pentru o singură ruladă ( o singură foaie de napolitana).

Langa aceasta minunăție,  pe platoul nostru merg si alte aperitive, foarte bine: rulada cu carne, chifteluțe,  rulouri rapide si multe altele.

aperitive

aperitive diverse


Ingrediente

  • 1 foaie mare de napolitană
  • 500g brânză proaspătă
  • 5g gelatina hidratată în 40ml apă
  • 100ml smântână dulce
  • sare
  • masline negre fără sâmburi
  • ardei roșu

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început hidratam gelatina în apa rece. După aproximativ 10 minute, încălzit smantana lichida pana este fierbinte dar fără să fiarbă.  În această adăugăm gelatina hidratată si amestecăm bine până la dizolvarea completă.   Imaginea 1

    gelatina

    Adaugarea gelatinei hidratate

  • Pasul 2

    După dizolvare, punem încet lichidul peste brânză proaspătă și amestecăm până la omogenizare completă.  Potrivim de sare.   Imaginea 2

    branza

    Se amesteca totul cu branza

  • Pasul 3

    Pe o foaie mare de napolitana intindem uniform crema de brânză obținută anterior. Lăsăm foaia așa pentru circa 10-15 minute. Verificăm dacă se poate rula fără să se rupă .  Imaginea 3

    foaia de napolitana

    Punem crema de branza pe foaia de napolitana

  • Pasul 4

    Punem un rând de măsline și feliile de ardei în partea de unde începem să rulam .  Imaginea 4

    umplutura

    Punem legumele

  • Pasul 5

    Începem si rulam strâns si uniform, usor, fără să apăsâm tare pe foaia de napolitana.   Imaginea 5

    rrulada

    Rulam usor fara sa rupem foaia de napolitana

  • Pasul 6

    Invelim rulada obținută în folie alimentară și dăm la rece pentru minim 3 ore. Imaginea 6

    folie alimentara

    Invelim rulada obtinuta in folie alimentara

  • Pasul 7

    După ce a stat la rece, desface folia si feliem cu un cuțit cu lama subțire . Imaginea 7

    Taiem rulada

    Taiem rulada otinuta


Tag-uri reteta: aperitiv, ardei, branza, masline, Napolitana, Rulada
2 Comments
Crenguta D Radulescu

noiembrie 23, 2019 @ 10:55 am

Super bună și ușor de făcut

Crina Matei

noiembrie 25, 2019 @ 6:47 pm

Foarte usor! 😍

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 19, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Tocăniță cu ardei copt și smântână
  • Pesto din leurdă
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version