Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imagine
  • Galerie

Nuci Bounty cu cremă de cocos

Nucile sunt prăjiturile copilăriei mele de sărbători și de mult timp aveam în cap să fac nuci cu cremă de cocos. Așadar, dacă crema o voiam albă, coaja nucilor trebuia să prindă culoare. M-am decis să fac cojile de nucă cu cacao. Și uite așa, au luat naștere aceste nuci de poveste.

În perioada de iarnă, eu pregătesc multe nuci umplute cu cremă, atât pentru familie cât și pentru prieteni. Varianta clasică, cu gust de rom și migdale , este preferata mea. Dar, după cum știți deja, eu improvizez mult în bucătărie și vreau să fac mereu ceva nou.

Aici găsiți aparatul electric pentru făcut nuci

Ce sa avem în vedere dacă facem aceste nuci?

Pentru început, trebuie să stim că este o rețetă  ce necesită timp. Coptul cojilor, mai ales la un aparat ca al meu, durează destul de mult timp. Apoi curățatul lor, umplutul, etc. Pentru că punem o cremă fiartă, trebuie să păstrăm nucile la rece. Dacă măncăm o nucă imediat după ce e umplută sau direct de la rece, o să zicem că e tare. Dar, date prin zahăr pudră și scoase la temperatura camerei înainte cu 2 ore înainte de servire, se transformă în nuci fragede și delicioase. Pur și simplu se topesc în gură. Dacă nu doriți să folosiți untură (deși merge foarte bine) puteți să puneți aceiași cantitate de unt la temperatura camerei. Sigur vor fi delicioase. Untul din cremă să fie unt bun, gras și neapărat proaspăt.

Eu am folosit cacao neagră, de calitate iar cojile au gust intens de cacao. Dacă doriți un gust mai puțin pronunțat, reduceți cantitatea de cacao și puneți în loc făină. Aceste nuci, alături de alte prăjituri, constituie cu siguranță deliciul meselor în familie, de Sărbători, dar nu numai. Trebuie să le încercați neapărat. Nu uitați să imi spuneți cum a fost rezultatul vostru.


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 2 ouă
  • 130 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100g untură
  • 3,5g amoniu (jumatate de plic) stins cu puțin oțet
  • 100g cacao neagră
  • 300g făină
  • Pentru cremă
  • 4 gălbenușuri
  • 75g zahăr
  • 30g amidon de porumb
  • 300 ml lapte
  • 40g unt moale
  • 1 plic vanilie de Burbon
  • 100g cocos
  • Pentru final
  • zahăr pudră

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti aluatul, punem 2 ouă într-un bol împreună cu zaharul și zahărul vanilat. Batem bine cu ajutorul unui tel, apoi adăugăm untura și amoniul stins cu oțet. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Peste amestecul obținut, punem cacao neagră și amestecăm cu grijă. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm făina treptat și spre final frămîntăm cu mâna pentru că o să rezulte un aluat dens. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Aluatul obținut îl acoperim cu o folie alimentară și îl lăsăm pentru 30 minute la frigider. Imaginea 4

  • Pasul 5

    După ce a trecut timpul, scoatem aluatul de la rece și modelăm biluțe de aproximativ 5 grame (în funcție si de presa / aparatul folosit). Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce am modelat toate bilele, pornim aparatul și îl lăsăm să se încingă. La fel, dacă folosim o presă pentru aragaz, este important să fie bine încinsă înainte. Punem bilele in aparat / presă, închidem și așteptăm să se coacă. Imaginea 6

  • Pasul 7

    După ce s-au copt, le scoatem ușor și continuam procesul descris până la coacerea tuturor bilelor formate.  Imaginea 7

  • Pasul 8

     

    După ce s-au răcit, curățăm cu o forfecă marginile care au depășit forma, astfel încât, la final, cele două jumătăți de nuci să se lipească frumos. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Când am terminat de pregătit cojile pentru nuci, facem crema de cocos astfel: într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul. Imaginea 9

  • Pasul 10

    Adăugăm laptele, amestecăm bine și punem la fiert. Căt stă vasul pe foc amestecăm continuu cu un tel. Imaginea 10

  • Pasul 11

    La un moment dat, amestecul nostru se îngroașă, iar când a căpătat consistența unei budinci, oprim focul. Acoperim crema cu folie alimentară (pusă  chiar în contact cu crema) și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.Imaginea 11

  • Pasul 12

    Cănd crema s-a răcit, adăugăm vanilia și untul și amestecăm bine până la omogenizare completa. Imaginea 12

  • Pasul 13

    Apoi punem nuca de cocos și amestecăm. Imaginea 13 

  • Pasul 14

    Punem cu o liguriță cremă în fiecare jumătate de nucă pregătită. Imaginea 14

  • Pasul 15

    Lipim căte două jumătăți pline cu cremă pentru a obține nucile. Imaginea 15

  • Pasul 16

    Le trecem prin zahăr pudră înainte de servire. Imaginea 16

  • Pasul 17

    Vă doresc Poftă bună! Imaginea 17

     


Tag-uri reteta: bounty, cacao, cocos, cremă, nuci, sarbatori, vanilie
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: octombrie 5, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version