Pasi
- Pasul 1
Pentru a pregăti aluatul, punem 2 ouă într-un bol împreună cu zaharul și zahărul vanilat. Batem bine cu ajutorul unui tel, apoi adăugăm untura și amoniul stins cu oțet.
Imaginea 1
- Pasul 2
Peste amestecul obținut, punem cacao neagră și amestecăm cu grijă.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm făina treptat și spre final frămîntăm cu mâna pentru că o să rezulte un aluat dens.
Imaginea 3
- Pasul 4
Aluatul obținut îl acoperim cu o folie alimentară și îl lăsăm pentru 30 minute la frigider.
Imaginea 4
- Pasul 5
După ce a trecut timpul, scoatem aluatul de la rece și modelăm biluțe de aproximativ 5 grame (în funcție si de presa / aparatul folosit).
Imaginea 5
- Pasul 6
După ce am modelat toate bilele, pornim aparatul și îl lăsăm să se încingă. La fel, dacă folosim o presă pentru aragaz, este important să fie bine încinsă înainte. Punem bilele in aparat / presă, închidem și așteptăm să se coacă.
Imaginea 6
- Pasul 7
După ce s-au copt, le scoatem ușor și continuam procesul descris până la coacerea tuturor bilelor formate.
Imaginea 7
- Pasul 8
După ce s-au răcit, curățăm cu o forfecă marginile care au depășit forma, astfel încât, la final, cele două jumătăți de nuci să se lipească frumos.
Imaginea 8
- Pasul 9
Când am terminat de pregătit cojile pentru nuci, facem crema de cocos astfel: într-un bol amestecăm gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul.
Imaginea 9
- Pasul 10
Adăugăm laptele, amestecăm bine și punem la fiert. Căt stă vasul pe foc amestecăm continuu cu un tel.
Imaginea 10
- Pasul 11
La un moment dat, amestecul nostru se îngroașă, iar când a căpătat consistența unei budinci, oprim focul. Acoperim crema cu folie alimentară (pusă chiar în contact cu crema) și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Imaginea 11
- Pasul 12
Cănd crema s-a răcit, adăugăm vanilia și untul și amestecăm bine până la omogenizare completa.
Imaginea 12
- Pasul 13
Apoi punem nuca de cocos și amestecăm.
Imaginea 13
- Pasul 14
Punem cu o liguriță cremă în fiecare jumătate de nucă pregătită.
Imaginea 14
- Pasul 15
Lipim căte două jumătăți pline cu cremă pentru a obține nucile.
Imaginea 15
- Pasul 16
Le trecem prin zahăr pudră înainte de servire.
Imaginea 16
- Pasul 17
Vă doresc Poftă bună!
Imaginea 17