Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imaginea 22
  • Imaginea 23
  • Imagine
  • Galerie

Pască cu aluat subțire și multă brânză

Pască cu aluat subtire si multa umplutura din brânză cu stafide am facut astăzi.  Dar este o pască mai deosebita, nu tradițională.  De ce spun asta? Pentru că,  mama făcea pasca din aluat de cozonac,  aluat care creștea înalt iar brânză puțină,  rămânea undeva mult mai jos ca si înălțime.  Eu iubesc umplutura, asa ca am gândit o rețetă după preferințele mele. Aluatul subtire iar compoziția de brânză sa fie multa, aspectul sa ramana frumos si daca se poate, ceva in plus.

Așadar, m-am tot gândit si până la urmă am ajuns la această variantă delicioasă.  Aluatul are in compoziție lapte condensat.  Foarte bună idee. Il voi folosi si la alte tipuri de aluat. Tot lapte condensat am pus si in compoziția de brânză, alături de coaja de portocală și stafide. A iesit o combinatie tare bună.

Ca sa fie mai deosebita,  am pus în stratul împletit de la exterior, un strat de cireșe confiate . Astfel pasca mea a avut si un aspect deosebit,  nu doar gustul.

Aceste cireșe le-am folosit ( luate din Lidl) dar dacă nu aveți, merge la fel de bine să puneți cuburi de rahat de fructe, divers colorat. Sigur o sa iasa frumos si gustos.

Din cantitățile acestei retete a iesit o pască mare, de 1,5kg tare bună. Sigur o sa fie apreciată și la voi acasa dacă o pregătiți pentru Sărbătorile Pascale.

Laptele condensat folosit este cel îndulcit. Acesta are aspect gros si se gaseste in conserve metalice, de regulă la raionul de cafea. Este foarte bun si eu il folosesc des la dulciuri. Il pun la biscuiți,  creme, torturi, etc. Astăzi si la pasca asta minunată!

Brânză am folosit brânză proaspătă Moisi, dar puteti pune orice brânză dulce, dar care să nu fie apoasă, scursă bine de zer.

Va provoc sa pregătiți si voi acasa pasca si cozonac pentru Paște.  Mai ales in perioada asta de izolare si stat in casă cat mai mult.

Aici gasiți forme tare bune pentru făcut pască în ele


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300g făină
  • 120 ml lapte
  • 20g drojdie proaspătă (5g drojdie uscată)
  • 45g lapte condensat îndulcit
  • 1 ou
  • 30g unt
  • Pentru umplutură
  • 400g brânză proaspătă de vaci
  • 1 ou
  • 4-5 linguri lapte condensat
  • coajă de portocală
  • 2 lingurițe amidon de porumb
  • 100ml smântână lichidă 32%
  • 150g stafide
  • În plus
  • 150g cireșe confiate
  • 1 gălbenuș

Pasi

  • Pasul 1

    Pregătirea aluatului nu este deloc dificilă. Puteți folosi un robot pentru frământat sau puteți face asta manual. Eu prefer să frământ manual, să simt aluatul. Punem într-un bol făina, drojdia, laptele condensat îndulcit (am pus bolol pe cantar și am cântărit 45 grame, de aceea nu este exprimată cantitatea în ml), oul și untul. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Încălzim laptele cât să fie bun pentru frământat, apoi îl turnăm treptat și începem să frământăm. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Frământăm bine aluatul până nu se mai lipește de pereții vasului (circa 10 minute), apoi acoperim vasul cu un prosop curat și îl lăsăm să dospească într-un loc cald pentru circa 30-40 minute. Imaginea 3

  • Pasul 4

    După ce a dospit aluatul, putem începe să îl modelăm. Ca să înțelegeți, am făcut multe poze pas cu pas, așa ca este bine să le urmăriți în galeria de imagini. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Pe o placă presărată cu faină transferăm aluatul din bolul în care a dospit. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Tăiem o parte mică din aluat pe care o oprim pentru a forma crucea centrală. Dacă nu vă doriți, puteți să nu păstrați aluat. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Întindem aluatul sub formă de foaie rotundă, cu grosimea de 0,5 cm. Punem central un capac sau o farfurie întinsă, iar marginile libere începem și le decupăm în fâșii late de 1 cm. Imaginea 7

  • Pasul 8

    La baza fâșiilor, punem un strat de cireșe confiate sau cuburi de rahat, astfel încât să formăm un cerc. Imaginea 8-

  • Pasul 9

    După ce am pus cireșele, trecem fiecare fâșie de aluat peste ele, încrucișând câte două, sub formă de x. Imaginea 9

  • Pasul 10

    Procedăm astfel până terminăm împletitura de jur împrejur. Imaginea 10

  • Pasul 11

    Aluatul păstrat separat, îl porționăm în bucățele micuțe și îl modelăm sub formă de bile. Imaginea 11

  • Pasul 12

    Punem bilele din aluat, sub formă de cruce. Transferăm aluatul împletit într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, cu grijă. Acoperim tava cu un prosop curat și mai lăsăm la dospit pentru circa 20 minute. Imaginea 12

  • Pasul 13

    Cât timp aluatul dospește, pregătim umplutura de brânză. Astfel, într0un bol punem brânza proaspătă, laptele condensat, coaja de portocală (eu am într-un borcan cu zahăr mereu în frigider), oul și amestecam bine, bine cu o furculiță până ce compoziția este omogenă.  Imaginea 13

  • Pasul 14

    Într-un bol mic, punem amidonul de porumb pe care îl amestecăm în timp ce turnăm treptat smântâna lichidă. Avem grijă să nu se formeze cocoloașe! Acest amestec îl punem peste compoziția de brânză și amestecăm bine.  Imaginea 14

  • Pasul 15

    Punem stafidele și gustăm compoziția. Dacă o doriți mai dulce, mai puteți pune lapte condensat. Imaginea 15

  • Pasul 16

    Cu ajutorul unei linguri, după ce a dospit aluatul din tavă, punem compoziția de brânză în cele patru locuri rămase libere în interiorul aluatului. Imaginea 16

  • Pasul 17

    Ungem cu gălbenuș aluatul, de jur împrejur, pe centrul iar restul gălbenușului îl întindem ușor cu pensula peste brânză. Imaginea 17

  • Pasul 18

    Astfel pasca formată, este gata de introdus în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru circa 40 minute. Imaginea 18

  • Pasul 19

    După ce s-a rumenit frumos, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească. Imaginea 19

  • Pasul 20

    O servim alături de cei dragi, cu sufletul curat și gânduri bune. Sărbători Luminate vă doresc! Imaginea 20

    Dacă v-a plăcut rețete mea, dați o distribuire (Share) mai departe, să poată vedea și alte persoane!


Tag-uri reteta: aluat, branza, Coaja de portocală, lapte condensat, pască, Paște, stafide, tradiții
2 Comments
Cristina

aprilie 16, 2020 @ 10:31 pm

Astazi am incercat minunata si speciala ta pasca. A iesit minunat am ele. Abia asteapt sa le si gustam. Mi se pare o idee foarte frumoasa.
Multumim xxx

Crina Matei

aprilie 18, 2020 @ 3:14 pm

Ma bucur tare mult ca va place! Sărbători binecuvântate va doresc sa aveti!

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 10, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version