Papanași cu dulceață și smântână am pregătit astăzi. Nu făcusem de ceva vreme, așa că le-a sosit timpul. Nu sunt greu de făcut, nu conțin ingrediente sofisticate și sunt delicioși. Trebuie să îi încercați și voi!
Noi facem doar cât mâncăm atunci, calzi. Nu ne plac reci. Așadar, vă îndemn să îi faceți proaspeți.
Pentru aluat :
-275g brânză proaspătă de vaci
-1 ou
-2 linguri zahăr
-1 linguriță coajă de portocale
– 4-5 linguri făină
-5g praf de copt
Mai aveți nevoie de:
-puțină făină pentru modelat
-ulei pentru prăjit
-2 linguri smântână
-1 plic zahăr vanilat
-dulceață
Punem brânza proaspătă de vacă într-un bol și o mărunțim cu o furculiță.
Adăugăm oul, zahărul și coajă de portocale. Dacă nu aveți sau nu vă place coaja de citrice (eu am mereu în frigider pusă cu zahar) puteți pune zahăr vanilat sau alta aromă. Omogenizăm bine ingredientele.
Începem și punem făină treptat și o incorporam bine. Întâi cu furculița, apoi cu mâna. În funcție de cât e de moale brânză, dimensiunea oului, merg cam 4-5 linguri de făină. Punem atâta până obținem un aluat dens care nu se mai lipsește de mâini sau de pereții vasului în care am frământat.
Aluatul astfel obținut îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute.
Punem aluatul pe un tocător curat și presărat cu făină.
Îl împărțim în patru. Din doua bucăți de aluat vom modela doua cerculețe mai mari de aluat, din celelalte două, vom face două biluțe și două cerculețe mai mici.
Făina ajută mult la modelat. Faceți întâi bile, apoi o gaura la mijloc. Presați puțin cerculețele sa nu fie prea groase. Oricum vor crește la prăjit.
Într-o tigaie punem ulei la încins (cam jumătate din înălțimea papanașilor). Adăugăm papanașii când este uleiul fierbinte și dăm focul la mediu spre mic. Îi întoarcem de câteva ori ca să ne asigurăm că sunt bine copți.
Când sunt gata ii scoatem pe hârtie absorbantă.
Pentru papanași cu dulceață și smântână, avem nevoie să aromatizăm smântâna. Am pus 2 linguri de smântână 20%grasime și un plic de zahăr vanilat și am amestecat bine. Dacă doriți mai dulce, mai puneți zahar.
La final montăm papanașii. Pentru a vedea pașii, am postat aici un video↪️↪️↪️↪️↪️
Sper să încercați și voi sa faceți acasă acești minunați papanași cu dulceață și smântână !
COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.