Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Papanași cu dulceață și smântână

Papanași cu dulceață și smântână am pregătit astăzi. Nu făcusem de ceva vreme, așa că le-a sosit timpul. Nu sunt greu de făcut, nu conțin ingrediente sofisticate și sunt delicioși. Trebuie să îi încercați și voi!

Noi facem doar cât mâncăm atunci, calzi. Nu ne plac reci. Așadar, vă îndemn să îi faceți proaspeți.

Ingrediente (pentru 2 papanași mari) :

Pentru aluat :

-275g brânză proaspătă de vaci

-1 ou

-2 linguri zahăr

-1 linguriță coajă de portocale

– 4-5 linguri făină

-5g praf de copt

Mai aveți nevoie de:

-puțină făină pentru modelat

-ulei pentru prăjit

-2 linguri smântână

-1 plic zahăr vanilat

-dulceață

Modul de preparare :

Punem brânza proaspătă de vacă într-un bol și o mărunțim cu o furculiță. 

Adăugăm oul, zahărul și coajă de portocale. Dacă nu aveți sau nu vă place coaja de citrice (eu am mereu în frigider pusă cu zahar) puteți pune zahăr vanilat sau alta aromă. Omogenizăm bine ingredientele. 

Începem și punem făină treptat și o incorporam bine. Întâi cu furculița, apoi cu mâna. În funcție de cât e de moale brânză, dimensiunea oului, merg cam 4-5 linguri de făină. Punem atâta până obținem un aluat dens care nu se mai lipsește de mâini sau de pereții vasului în care am frământat. 

Aluatul astfel obținut îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute. 

Punem aluatul pe un tocător curat și presărat cu făină. 

Îl împărțim în patru. Din doua bucăți de aluat vom modela doua cerculețe mai mari de aluat, din celelalte două, vom face două biluțe și două cerculețe mai mici. 

Făina ajută mult la modelat. Faceți întâi bile, apoi o gaura la mijloc. Presați puțin cerculețele sa nu fie prea groase. Oricum vor crește la prăjit. 

Într-o tigaie punem ulei la încins (cam jumătate din înălțimea papanașilor). Adăugăm papanașii când este uleiul fierbinte și dăm focul la mediu spre mic. Îi întoarcem de câteva ori ca să ne asigurăm că sunt bine copți. 

Când sunt gata ii scoatem pe hârtie absorbantă. 

Pentru papanași cu dulceață și smântână, avem nevoie să aromatizăm smântâna. Am pus 2 linguri de smântână 20%grasime și un plic de zahăr vanilat și am amestecat bine. Dacă doriți mai dulce, mai puneți zahar. 

La final montăm papanașii. Pentru a vedea pașii, am postat aici un video↪️↪️↪️↪️↪️

Sper să încercați și voi sa faceți acasă acești minunați papanași cu dulceață și smântână !


Tag-uri reteta: branza, desert, dulceță, facut in casă, Papanași, Smântână
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Dulciuri, Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 25, 2024
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version