Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imagine
  • Galerie

Imi plac vafele iar în această zi aveam poftă defapt de papanași si am facut câte aromate cu brânză proaspătă . Cum am ajuns la vafe? Simplu! Nu vroiam ceva prăjit așadar am zis că aparatul de facut vafe trebuie sa ma salveze. Rezultatul a fost peste asteptari: vafe pufoase, aromata, cu multă brânză proaspătă, pe care eu le-am mâncat cu jeleu de soc, copilul simple iar soțul doar presărate cu zahăr pudră. Un mic dejun delicios și sănătos.

De ce e bine să consumăm brânză? Brânzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate în special copiilor și adolescenților pentru întărirea sistemului osos. Brânzeturile sunt indicate inclusiv vârstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Deoarece calciul se asimilează mai bine din brânzeturi decât din lapte. În 100 g brânză proaspătă de vacă se găsesc 90 mg calciu, în aceeași cantitate de brânză de capră – 100 mg, în telemea – 300 mg, în şvaiţer – 1.150 mg. Persoanele care au intoleranță la lactoză pot mânca brânzeturi, deoarece, fiind fermentate, acestea nu mai conțin lactoză.


Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahar
  • 1 linguriță coaja rasa de portocală
  • 200g brânză de vaci
  • 150g făină
  • 5g praf de copt
  • 150ml lapte
  • Un praf de sare

Pasi

  • Pasul 1

    Cu ajutorul unui tel batem bine ouăle cu zahărul și cu praful de sare.

  • Pasul 2

    Punem coaja de portocală și amestecăm bine.

  • Pasul 3

    Punem brânză de vaci și  omogenizam totul.

  • Pasul 4

    Intr-un bol amestecăm făina cu praful de copt apoi le încorporam în amestecul nostru cu ajutorul unei linguri.

  • Pasul 5

    La final incorporam laptele ( astfel nu se vor forma cocoloase).

  • Pasul 6

    Incingem bine aparatul pentru vafe, ungem plăcile cu o pensulă înmuiată în ulei, apoi punem compoziția.

  • Pasul 7

    Coacem vafele până se rumenesc frumos.

  • Pasul 8

    Din această compoziție mi-au iesit 7 bucati ( ca in imagini). Se pot manca sinple, cu dulceata, cu zahăr pudră, etc


2 Comments
Alina

iunie 10, 2020 @ 3:16 pm

Foarte bune! Am folosit faina de quinoa și miere in loc de zahăr !

Crina Matei

iunie 12, 2020 @ 1:42 pm

Super! Ma bucur ca va place!😇😇😇

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 7 bucati
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Gofre cu smântână și cașcaval
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16674

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14917

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14167

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11805

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7214

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5711

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4916

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4464

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    12

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.