Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imagine
  • Galerie

Imi plac vafele iar în această zi aveam poftă defapt de papanași si am facut câte aromate cu brânză proaspătă . Cum am ajuns la vafe? Simplu! Nu vroiam ceva prăjit așadar am zis că aparatul de facut vafe trebuie sa ma salveze. Rezultatul a fost peste asteptari: vafe pufoase, aromata, cu multă brânză proaspătă, pe care eu le-am mâncat cu jeleu de soc, copilul simple iar soțul doar presărate cu zahăr pudră. Un mic dejun delicios și sănătos.

De ce e bine să consumăm brânză? Brânzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate în special copiilor și adolescenților pentru întărirea sistemului osos. Brânzeturile sunt indicate inclusiv vârstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Deoarece calciul se asimilează mai bine din brânzeturi decât din lapte. În 100 g brânză proaspătă de vacă se găsesc 90 mg calciu, în aceeași cantitate de brânză de capră – 100 mg, în telemea – 300 mg, în şvaiţer – 1.150 mg. Persoanele care au intoleranță la lactoză pot mânca brânzeturi, deoarece, fiind fermentate, acestea nu mai conțin lactoză.


Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 linguri zahar
  • 1 linguriță coaja rasa de portocală
  • 200g brânză de vaci
  • 150g făină
  • 5g praf de copt
  • 150ml lapte
  • Un praf de sare

Pasi

  • Pasul 1

    Cu ajutorul unui tel batem bine ouăle cu zahărul și cu praful de sare.

  • Pasul 2

    Punem coaja de portocală și amestecăm bine.

  • Pasul 3

    Punem brânză de vaci și  omogenizam totul.

  • Pasul 4

    Intr-un bol amestecăm făina cu praful de copt apoi le încorporam în amestecul nostru cu ajutorul unei linguri.

  • Pasul 5

    La final incorporam laptele ( astfel nu se vor forma cocoloase).

  • Pasul 6

    Incingem bine aparatul pentru vafe, ungem plăcile cu o pensulă înmuiată în ulei, apoi punem compoziția.

  • Pasul 7

    Coacem vafele până se rumenesc frumos.

  • Pasul 8

    Din această compoziție mi-au iesit 7 bucati ( ca in imagini). Se pot manca sinple, cu dulceata, cu zahăr pudră, etc


4 Comments
Alina

iunie 10, 2020 @ 3:16 pm

Foarte bune! Am folosit faina de quinoa și miere in loc de zahăr !

Crina Matei

iunie 12, 2020 @ 1:42 pm

Super! Ma bucur ca va place!😇😇😇

Gabriela

martie 11, 2023 @ 9:12 pm

Este foarte bună reteta. Am mai adăugat doar esență de vanilie. Au ieșit excelente. Multumesc mult. Am sa mai fac, negreșit. 🙂

Crina Matei

aprilie 10, 2023 @ 9:26 am

Ma bucur mult ca va place!🤗🤗🤗

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 7 bucati
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56498

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35998

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23554

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23241

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21635

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21301

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19561

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18617

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version