Imi plac vafele iar în această zi aveam poftăde fapt de papanași. Cum am ajuns la vafe? Simplu! Nu vroiam ceva prăjit așadar am zis că aparatul de facut vafe trebuie sa ma salveze. Rezultatul a fost peste asteptari: vafe pufoase, aromata, cu multă brânză proaspătă, pe care eu le-am mâncat cu jeleu de soc, copilul simple iar soțul doar presărate cu zahăr pudră. Un mic dejun delicios și sănătos.

De ce e bine să consumăm brânză? Brânzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate în special copiilor și adolescenților pentru întărirea sistemului osos. Brânzeturile sunt indicate inclusiv vârstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Deoarece calciul se asimilează mai bine din brânzeturi decât din lapte. În 100 g brânză proaspătă de vacă se găsesc 90 mg calciu, în aceeași cantitate de brânză de capră – 100 mg, în telemea – 300 mg, în şvaiţer – 1.150 mg. Persoanele care au intoleranță la lactoză pot mânca brânzeturi, deoarece, fiind fermentate, acestea nu mai conțin lactoză.