Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Melci pufosi cu brânză și stafide

Melci pufosi cu brânză și stafide am pregătit astăzi și au ieșit minunați.  Atat de pufoși și de aromați,  exact cum îmi doream. Eu iubesc să frământ, să modelez aluatul, așa că de fiecare dată când am ocazia,  pun repede de frământat ceva.

Ce fel de aluat am pregătit?

În urmă cu câțiva ani, era în mare vogă o rețetă de pâine, chinezească,  făcută cu aluat opărit.  Mi-am amintit cat de frumoasă era, ce bine creștea aluatul și cât de bine își păstra textura pentru mai multe zile. Așadar,  am pregătit azi un aluat dospit făcut cu aluat opărit.  Nu este dificil de făcut iar rezultatul este surprinzător.  Vă invit cu drag să îl încercați!

Trebuie să pregătiți inițial compoziția opărită,  după care totul decurge ca la orice fel de aluat dospit. Nimic dificil! Am cântărit toate ingredientele puse, astfel încât să vă fie ușor și să obțineți și voi același rezultat.

Ca și umplutură, eu am folosit brânză proaspătă și stafide (plus alte ingrediente), dar cu siguranță merg foarte bine făcuți și cu altă compoziție (ciocolată,  gem, cacao, nucă, etc).

Acest tip de aluat se pretează foarte bine, nu doar sa pregătiți  melci pufosi cu brânză și stafide,  ci puteți face cornuri cu diverse umpluturi (mere, dovleac, ciocolată,  dulceață,  etc) sau poate fi făcut sub formă de ruladă cu diverse umpluturi. Veți fi uimiți cât de pufos este aluatul și cât de bine își păstrează prospețimea zile la rând.

Ca la orice aluat dospit, este important ca acesta să stea la cald la dospit, timp suficient, inainte de a fi modelat, cât și după acest procedeu, până la introducerea lui în cuptor, pentru coacere. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit înainte de introducerea melcilor în interior.

Dacă vreți o rețetă rapidă de melci cu brânză dulce, fără aluat dospit, o găsiți aici!

Vă aștept și pe grupul meu de bucătărit (Să bucătărim pentru noi și pentru copiii noștri ) dar și pe tik tok.


Ingrediente

  • Pentru aluatul opărit
  • 50g făină
  • 80ml lapte fierbinte
  • Pentru maia
  • 25g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri apă caldă
  • Puțină făină
  • Pentru aluat
  • 670g făină
  • Un praf de sare
  • 70g unt
  • 150g zahăr
  • 250ml lapte
  • Coajă de portocală
  • 1 lingură ulei
  • Pentru umplutură
  • 550g brânză proaspătă vaci
  • 150g zahăr
  • Coajă de portocală
  • 125g stafide aurii
  • Esență de rom
  • În plus
  • 1 gălbenuș pentru uns melcii

Pasi

  • Pasul 1

    Dacă ați citit cu atenție descrierea rețetei,  aveți pregătite ingredientele, putem să ne apucăm de lucru pentru a face acești delicioși melci cu brânză și stafide.  Nu sunt greu de pregătit și sunt delicioși.  În plus, se mențin pufoși zile la rând.

  • Pasul 2

    Pentru început punem într-un bol stafidele. Eu am folosit aceste stafide aurii, mari și delicioase.

  • Pasul 3

    Punem apă călduță cât să le acoperim, punem esență de rom, după gust, amestecăm puțin și le lăsăm la hidratat.

  • Pasul 4

    Apoi pregătim partea opărită a aluatului. Astfel, într-un bol am pus făina și peste aceasta am adăugat laptele fierbinte,  amestecând energic. Nu săriți peste acest pas dacă vă doriți un aluat super pufos.

  • Pasul 5

    Lăsăm făina opărită să se răcească și între timp pregătim maiaua. Punem drojdia proaspătă cu zaharul, într-un bol și amestecăm bine până devine lichidă.

  • Pasul 6

    Adăugăm apă călduță și amestecăm.

  • Pasul 7

    Punem și făina și lăsăm pentru 5-10 minute la loc cald, până crește.

  • Pasul 8

    În bolul mixerului planetar am cernut făina.

  • Pasul 9

    Într-un vas am pus la încălzit laptele, untul și zahărul.

  • Pasul 10

    Dacă toate ingredientele sunt pregătite, punem continua sa pregătim aluatul. Am adăugat maiaua peste făina fin bol.

  • Pasul 11

    Am pus ouăle .

  • Pasul 12

    Am adăugat un praf de sare și coaja de portocală.

  • Pasul 13

    Am pornit robotul și am adăugat treptat amestecul de lapte unt și zahăr, călduț.  Am lăsat robotul sa funcționeze la viteză mică.

  • Pasul 14

    După ce am încorporat bine toate ingredientele,  creștem viteza robotului și lăsăm să frământe pentru circa 10 minute. Încorporăm o lingura de ulei, apoi acoperim  vasul cu un prosop curat și lăsăm la dospit pentru 45-60 minute,  la cald.

  • Pasul 15

    Pregătim umplutură din brânză.  Într-un bol am pus brânză proaspătă de vaci.

  • Pasul 16

    Adăugăm ouăle,  zahărul și coaja de portocală și amestecăm bine.

  • Pasul 17

    Scurgem stafidele de lichidul în care au stat la hidratat și le adăugăm în compoziție.

  • Pasul 18

    După ce aluatul a dospit ne putem apuca de pregătit melcii.

  • Pasul 19

    Punem aluatul pe o planșă de lemn presărată cu făina și îl împărțim în două.

  • Pasul 20

    Întindem o parte din aluat formând un dreptunghi.

  • Pasul 21

    Punem jumătate din compoziția de brânză cu stafide și o distribuim pe aluatul întins.

  • Pasul 22

    Începem și rulăm ușor aluatul.

  • Pasul 23

    După formarea rulouri, îl tăiem în bucăți de circa 2-2,5cm grosime.

  • Pasul 24

    Punem melcii cu partea tăiată în sus, lasă-n spațiu între ei, deoarece aceștia vor creste. Procedăm similar și cu a doua jumătate de aluat. Lăsăm melcii astfel formați pentru încă 15-20 minute la dospit.

  • Pasul 25

    Ii ungem pe fiecare cu gălbenuș de ou, cu ajutorul unei pensule. Băgăm tava cu melci în cuptorul preîncălzit la 170 grade.

  • Pasul 26

    Ii lăsăm pana se rumenesc frumos,  apoi ii scoatem și lăsăm la răcit (dacă avem răbdare).

  • Pasul 27

    Sunt atât de pufoși și buni încât cu greu poți aștepta să se răcească.  Va doresc pofta buna! Dacă va plac, va rog sa distribuiți rețeta! Va mulțumesc!


Tag-uri reteta: aluat, aluat dospit, aluat opărit, aromat, branza, Coaja de portocală, melci, pufosi, stafide, unt, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri, Dulciuri de casa, Fara carne, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 9, 2023
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Brioșe cu glazură de lămâie
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version