Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imagine
  • Galerie

Fursecuri fragede cu cireșe confiate pregătesc destul de des în casă.  Îi plac copilului,  dar și nouă,  adulților.  Sunt fragede de se topesc pur și simplu în gură.  Le pot face sub diferite forme,  astfel mereu sunt “altfel” .

Pentru a obține  formele folosesc un pistol pentru astfel de fursecuri. Și mama avea unul când eram copil iar noi eram fascinați de modul lor de obținere. Ne bucuram la fiecare fursec format si mereu voiam să facem si noi. Este foarte practic un astfel de pistol.

Aici găsiți exact aceiasi presă pentru fursecuri pe care am folosit-o eu, dar și multe alte modele.

Acest tip de fursecuri fragede se păstrează foarte bine. Le puteti face cu mult timp înainte ( de Sărbători,  de exemplu) și le păstrați în cutie metalică închisă ermetic.  Stau foarte bine. În ceea ce privește decorul, imaginația voastră poate fi aplicată aici. Le puteti da prin ciocolată,  puteti presăra fulgi de cocos, alune sau fistic mărunțit, se pot adauga cireșe confiate,  merișoare,  etc. Orice variantă ati alege, vor avea mare succes.

În aluat eu am pus o parte de untură tocmai pentru a le da fragezime.  Va sfătuiesc să păstrați reteta, deși ele merg foarte bine facute doar cu unt. Alegerea vă apartine.

Modul de coacere este clasic, direct in tavă ( sau pe dosul tăvii), fără hârtie de copt. Se fac rapid iar aluatul nu necesită tehnici de pregătire speciale. Nu lăsați să se coacă fursecurile prea mult. Trebuie să prindă culoare doar putin pe margini.

Poate încercați si aceasta reteta de biscuiți simpli dar deliciosi!

Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

 


Ingrediente

  • 100g unt
  • 60g untură
  • 110g zahăr pudră
  • 320g făină
  • 1 praf de copt
  • Vanilie
  • 1 ou
  • Cireșe confiate

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început pregătim aluatul fraged pentru aceste fursecuri. Intr-un bol punem zahărul pudră,  untura si untul tăiat cuburi ( la temperatura camerei) și le mixam pentru omogenizare cu un mixer, câteva minute.

  • Pasul 2

    Adăugăm oul și continuăm să mixam până la omogenizare completă.

  • Pasul 3

    Punem vanilia. Eu am folosit o lingură de extract de vanilie dar o puteti inlocui cu esența de vanilie,  daca nu aveți!

  • Pasul 4

    La final, nu mai folosim mixerul ci o spatulă de silicon ( sau o lingură de lemn) pentru a încorpora faina amestecată cu praful de copt.

  • Pasul 5

    Aluatul astfel obținut se introduce în aparatul pentru fursecuri. Nu necesita timp sa stea la rece.

  • Pasul 6

    Direct intr-o tavă de copt, fără hârtie se formeaza fursecuri utilizând diverse forme.

    Dacă nu aveți încă un astfel de aparat, va sfătuiesc să vă cumpărați. Asa veti putea face fursecuri delicioase, de diferite forme. Aici găsiți presa!

  • Pasul 7

    Pe fiecare floricica formată,  am pus câte o jumătate de cireașă confiată,  apoi am introdus tavă în cuptorul preincalzit la 175 grade si le-am lăsat pana se rumenesc usor pe margini.

  • Pasul 8

    După coacere,ii lăsăm să se răcească bine, apoi ii depozităm în cutii închise ermetic pentru păstrare.

  • Pasul 9

    Sper sa va placăreteta mea. As aprecia un like & share de la voi. Multumesc!


Tag-uri reteta: biscuiti, Delicios, dulce, fraged, fursecuri, pentru copii, sarbatori, unt, Untura
2 Comments
Ella Cooking

martie 25, 2021 @ 1:56 pm

Ce bine arata !

Crina Matei

martie 25, 2021 @ 9:00 pm

Mulțumesc mult!😍

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri de casa, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: iunie 30, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version