Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna
Biscuiții făcuți acasa sunt deliciosi iar când acestia sunt * Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna *- totul pare desprins din povești. Azi va arat o reteta de biscuiți care atunci cand ii mănânci te duc cu gândul la perioada Sărbătorilor de iarnă. Pentru a obține această aromă folosesc coaja de portocale bio pusă în borcan . Faceti acești biscuiți pentru copii si mai mult ca sigur vor fi încântați.
Pentru acest produs eu folosesc făină albă și întotdeauna unt de calitate, unt gras de 82% grăsime. Le puteți da ce formă doriți în funcție de ce decupatoare aveți la dispoziție sau, daca nu, îi puteți decupa folosindu-va de un pahar, cuțit, etc Gustul este mult mai important decât aspectul.
Eu, în casă, pregătesc destul de des acest gen de biscuiți. Prefer această variantă pentru copilul meu pentru că știiu ce conțin și în ce condiții suunt făcuți și depozitați, decăt să îi dau biscuiți din comerț. Asta nu înseamnă că, uneori nu manancă si biscuiți *de cumpărat*. Sigur că da. Doar că încerc ca ponderea mai mare să o aibă produsele făcute în casă.
Acești biscuiți îi folosesc și la prepararea altor produse, cum ar fi diferite budinci cu semințe de chia sau cu tapioca, prajituri cu blat de biscuiți sfărâmați, etc . Îi pastrez în cutie închisă ermetic. Stau la fel de bine și într-un borcan de sticlă cu capac. De Sărbători, puteți pregati acești biscuiți delicioși. Îi împachetați în cutii colorate , puneți o fundiță și….gata cadoul! Cei dragi, sigur vor fi încântați.
Pasi
- Pasul 1
Pentru pregătirea acestor biscuiti cu unt si aroma sărbătorilor de iarna punem într-un vas făină, zahărul pudră, sarea si le amestecăm usor. Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm apoi untul si gălbenușul. Imaginea 3
- Pasul 3
Punem coaja de portocală si începem să amestecăm cu mâna până obținem un aluat ce nu se mai lipește de pereții vasului.
- Pasul 4
Când aluatul este gata, formăm o bila din aluat si o lăsăm la frigider pentru 30 de minute. Imaginea 3
- Pasul 5
După ce aluatul a stat la rece,pe o placa de lemn pudrata cu faina, întindem cu ajutorul sucitorului jumătate din aluat intr-o foaie de circa 0,5cm grosime. Imaginea 5
- Pasul 6
Cu ajutorul decupatoarelor obținem biscuiți de diverse forme pe care îi punem intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Imaginea 6
- Pasul 7
Ca sa isi mentina forma frumos în timpul coacerii mai lăsăm tavă cu biscuiții timp de 10 minute la frigider timp în care preîncălzim cuptorul la 170 grade si terminam de decupat restul de biscuiți cu care vom proceda la fel. Imaginea 7
- Pasul 8
Coacem biscuiții pana se rumenesc usor pe margine apoi îi scoatem din tavă și îi lăsăm pe un platou până la răcirea completă. Imaginea 7