Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imagine
  • Galerie

Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval am facut astăzi.  Voiam să fac ceva si nu stiam ce. Inițial am zis că fac ceva cornuri dulci,  dar în final am incercat sa le fac în variantă sărată.  Au iesit fenomenal de bune. Moi, pufoase și cu un gust minunat. Deși, azi le-am facut pentru prima dată, cu siguranță le voi mai face în curând. Au avut un real succes.

Aceste cornuri pufoase sunt ideale pentru micul dejun, gustarea de după-amiaza sau de pus la pachet pentru școală sau serviciu. Sunt perfecte.

Aluatul este tare pufos iar la frământat s-a comportat foarte bine. S-a modelat ușor și a crescut frumos, atat înainte de modelare, cât și după aceea.

Eu am folosit făină albă pentru cozonac la frământat,  drojdie proaspătă dar sigur merg făcute și cu drojdie uscată.  Important este să echivalati corect cantitatea: 25g drojdie proaspătă este echivalent cu 7g drojdie uscată. Deasupra le-am uns cu galbenuș amestecat cu lapte,  astfel cornurile au prins o culoare minunată la copt. Va recomand să  faceti asta și voi.  Cașcavalul presărat deasupra este opțional,  fiind doar pentru aspect.  Aluatul merge foarte bine folosit si pentru cornuri dulci. Trebuie doar să îi adăugați putin zahar în plus, ceva arome ( coajă de portocală) și o umplutură dulce delicioasă ( crema de ciocolată,  brânză, rahat, caramel, etc).

Azi, la umplutură am folosit  cașcaval Bluendino și șuncă de Praga dar merge foarte bine si cu cașcaval afumat, bacon, etc puteti adapta ingredientele umpluturii în funcție de preferințele fiecăruia.


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 550g făină albă
  • 150g unt/margarină rece
  • 30g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahar
  • 1+ 1/2 linguriță sare
  • 290 mi lapte
  • Pentru umplutură
  • 200g șuncă presată
  • 200g cașcaval
  • 1 albuș
  • Pentru deasupra
  • 1 galbenuș
  • 1 lingură lapte
  • Puțin cașcaval ras ( optional)

Pasi

  • Pasul 1

    Aceasta rețetă minunata de cornuri cu șuncă si cașcaval este foarte ușoară și cu siguranță o sa vă placă să lucrați cu acest aluat. Pentru început,  punem faina într-un bol, apoi tăiem untul în cuburi mici. Cu ajutorul degetelor, încorporăm untul în făină,  obținând astfel o textură aproape nisipoasă.   Imaginea 1

  • Pasul 2

    Cu ajutorul mâinii, facem o adâncitură în mijlocul făinii,  adăugăm drojdia mărunțită, sarea si zahărul.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Încălzim putin laptele ( să nu fie fierbinte), apoi îl adăugăm amestecând ingredientele ca sa obținem un aluat. Eu am frământat circa 10 minute aluatul, până a căpătat o consistență ușor moale și deja putin pufoasă.   Imaginea 3

  • Pasul 4

    Aluatul astfel obținut,  il lăsăm în bol, punem peste el un prosop curat si lăsăm la dospit într-un loc cald circa 30-40 minute ( in functie de temperatura camerei).  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Între timp putem săpregătim umplutura. Râdem cașcavalul pe razatoarea mare,  șuncă o tăiem mărunt și le punem intr-un bol. Adăugăm un albuș de ou ( gălbenușul il păstrăm pentru uns cornurile) si daca vrem ceva verdeață ( eu am pus putin pătrunjel uscat). Amestecăm bine toate ingredientele.   Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce a dospit, il punem pe un blat presărat cu faină și il împărțim în 4 părți ( ca să fie mai usor de modelat).   Imaginea 6

  • Pasul 7

    Luăm o parte din aluat, o punem pe blatul presărat cu faină,  o intindem intr-o foaie dreptunghiulară si decupam triunghiuri din aluat. Eu am folosit un decupator special dar puteti face asta si cu cuțitul.   Imaginea 7

  • Pasul 8

    La baza fiecărui triunghi punem o linguriță plină de umplutură apoi rulăm cu grija pentru a obține cornul. Capetele cornurilor,  le-am introdus putin în interior ca să nu iasă compoziția în timpul coacerii.   Imaginea 8

  • Pasul 9

    Intr-o tavă mare, de cuptor, punem hârtie de copt și așezăm pe rând cornurile formate, la distanță de circa 2cm între ele ( vor crește apoi). Lăsăm cornurile asa în  tavă,  la temperatura camerei pentru 20 minute.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    După ce au crescut frumos întavă , ungem fiecare corn cu ajutorul unei pensule, cu amestecul de galbenus cu lapte.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Deasupra putem pune cașcaval ras pe razatoarea mica.   Imaginea 11

  • Pasul 12

    Punem cornurile în cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 40 minute.  Imaginea 12

  • Pasul 13

    Sunt bune atât calde cât și reci!Vă doresc spor la lucru!  Imaginea 13


Tag-uri reteta: cașcaval, Cornuri, gustare, la cuptor, lapte, sarat, șuncă
4 Comments
Naomi

mai 14, 2020 @ 2:48 pm

Mulțumim pentru rețetă, am făcut si au ieșit delicioase!

Crina Matei

mai 18, 2020 @ 5:18 pm

Cu mult drag! 🤗🤗🤗

Maria

septembrie 22, 2020 @ 1:12 pm

Am încercat multe rețete de aluat pentru cornuri, dar acesta mi-a plăcut în mod deosebit. De gust, nu mai vorbim, ai mei au fost foarte încântați. Felicitări! Mi-am propus să fac multe rețete de pe pagină.

Crina Matei

septembrie 24, 2020 @ 6:20 pm

Ma bucur mult ca va place!🥰🥰🥰

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 24 bucăți
  • Categorie: Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 1, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Gofre cu smântână și cașcaval
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.