Coaja de portocală în bucătărie

Iubesc coaja de portocală adăugată în deserturi, așadar, mereu am în frigider coajă de portocală pregătită, gata sa fie adăugată. Când avem portocale este păcat să nu profităm și de coaja acestora. Eu, în această perioadă  primesc portocale bio, nestropite dar se găsesc și în marile lanțuri de magazine, portocale și lămâi bio.

Coaja de portocale reprezintă un real ajutor pentru aromarea deserturilor. Mirosul de portocală ma duce cu gândul la copilărie, la Sărbătorile de iarnă.  Atunci, mâncăm si coaja de portocală , pentru că se găseau tare greu. Nu pot uita imaginea cu portocalele și bananele puse la copt pe sifonier. De ce? Pentru ca se aduceau verzi. Probabil sa nu se strice prea usor. Iar noi, copiii, le pazeam de zor. Tare verificăm de câteva ori pe zi daca s-au copt. Ehh,  ce vremuri grele! Acum în magazine găsim tot felul de fructe. De unele nu am auzit niciodată,  nu știm cum să le mâncăm.

De câte ori am ocazia , pun coajă de portocală sau de lămâie în preparatele mele. Mereu am în frigider un borcan în care o păstrez. Si mereu adaug alta peste. Astfel , am mereu “esența ” naturală pentru prăjituri. Nu se compara cu esența din sticluțe.

Iata aici cateva preparate la care o folosesc! 🔝🔝🔝

Iar dacă va surâde ideea,  puteti face si dulceata de portocale . Este atat de buna si aromata …De vis.