Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imagine
  • Galerie

Coaja de portocală în bucătărie

Iubesc coaja de portocală adăugată în deserturi, așadar, mereu am în frigider coajă de portocală pregătită, gata sa fie adăugată. Când avem portocale este păcat să nu profităm și de coaja acestora. Eu, în această perioadă  primesc portocale bio, nestropite dar se găsesc și în marile lanțuri de magazine, portocale și lămâi bio.

Coaja de portocale reprezintă un real ajutor pentru aromarea deserturilor. Mirosul de portocală ma duce cu gândul la copilărie, la Sărbătorile de iarnă.  Atunci, mâncăm si coaja de portocală , pentru că se găseau tare greu. Nu pot uita imaginea cu portocalele și bananele puse la copt pe sifonier. De ce? Pentru ca se aduceau verzi. Probabil sa nu se strice prea usor. Iar noi, copiii, le pazeam de zor. Tare verificăm de câteva ori pe zi daca s-au copt. Ehh,  ce vremuri grele! Acum în magazine găsim tot felul de fructe. De unele nu am auzit niciodată,  nu știm cum să le mâncăm.

De câte ori am ocazia , pun coajă de portocală sau de lămâie în preparatele mele. Mereu am în frigider un borcan în care o păstrez. Si mereu adaug alta peste. Astfel , am mereu “esența ” naturală pentru prăjituri. Nu se compara cu esența din sticluțe.

Iata aici cateva preparate la care o folosesc! 🔝🔝🔝

Iar dacă va surâde ideea,  puteti face si dulceata de portocale . Este atat de buna si aromata …De vis.


Ingrediente

  • Portocale
  • Zahăr

Pasi

  • Pasul 1

    La această rețetă nu voi pune cantități deoarece putem face din coaja a câte portocale dorim sau folosim. Pentru început spălam foarte bine portocalele sub jet de apa călduță și le ștergem cu un prosop de hârtie.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Radem coaja acestora pe răzătoarea mică, având grija să radem doar partea colorată (partea albă are gust amar).Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem într-un borcan zahăr cât sa aibă o grosime de circa 1cm.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Adăugăm un strat de coajă de portocală ( tot cam 1cm) și presăm bine cu o linguriță.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem din nou zahăr și continuăm așa până terminăm coaja rasă sau umplem borcanul. Important este ca deasupra să se termine cu stratul de zahăr.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Păstrăm borcanul în frigider, cu capacul pus, iar când avem nevoie folosim cantitatea dorită. Simplu, natural, sănătos și plin de aromă.Imaginea 6


Tag-uri reteta: Coaja de portocală
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Dulceață din petale de trandafiri
  • Pesto din leurdă
  • Ketchup de casă, fin și delicios
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39787

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21339

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20596

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18714

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18406

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18302

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17557

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    16090

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.