Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Zilele trecute mă gândeam ce sa fac cu niște portocale bio, primite din Italia, din curtea fratelui meu? Așadar, am zis că încerc să fac o dulceață de portocale. Munca a fost cu multă migală dar rezultatul a meritat. A ieșit o dulceață fină, savuroasă, plină de aromă. Dacă ne dorim să impresionăm sigur cu această dulceață reușim. Am folosit doar o parte din coaja lor, restul am pus-o rasă fiind ideală pentru deserturi.


Ingrediente

  • 1,350 kg pulpă curățată de portocale
  • 350ml suc de portocale
  • 1kg zahăr
  • anason stelat
  • zeama de la o lămâie
  • coaja de la 3-4 portocale

Pasi

  • Pasul 1

    Am folosit portocale bio, așadar nu sunt ”perfecte” din punct de vedere al cojii dar sănătoase si pline de gust. Pentru început, spălăm portocalele cu apă călduță. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Îndepărtăm coaja cu un cuțit pentru legume și curățăm toate pielițele albe (care sunt amare). Imaginea 2

  • Pasul 3

    Coaja de la 3-4 portocale co curățam de partea albă, o punem în apă rece pentru circa o oră, apoi schimbăm apa și o fierbem pentru circa 15 minute. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Într-o oală de inox punem sucul de portocale ( eu l-am scurs din castronul în care am pus pulpa, fără sa presez), zahărul și anasonul stelat. Lăsăm la foc potrivit, amestecând din când în când, până se formează un sirop bine legat (când picurăm pe o farfurie de ceramică să rămână ca o bobiță). Imaginea 4

  • Pasul 5

    După ce coaja de portocale a fiert, o scurgem de apă, o clătim sub jet de apă rece și o tăiem in fâșii subțiri (ca pe tăiței). Imaginea 5

  • Pasul 6

    Când siropul de zahăr s-a legat, punem cu grijă pulpa de portocale, coaja și zeama de lămâie și lăsăm la foc potrivit până capătă consistența de dulceață ( circa 1h- 1h30minute).  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Când dulceața este gata, punem în borcănele curate ( din această cantitate mi-au ieșit 7 borcănele de 200g) și le punem capacele. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Pentru siguranță, am pun borcanele și le-am mai fiert încă 15 minute. Lăsăm borcanele în apa in care au fiert până la răpirea completă a acestora. Imaginea 8


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 10, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Dulceață din petale de trandafiri
  • Pesto din leurdă
  • Ketchup de casă, fin și delicios
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39650

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18566

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18298

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15974

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.