Pasi
- Pasul 1
Am folosit portocale bio, așadar nu sunt ”perfecte” din punct de vedere al cojii dar sănătoase si pline de gust. Pentru început, spălăm portocalele cu apă călduță.
Imaginea 1
- Pasul 2
Îndepărtăm coaja cu un cuțit pentru legume și curățăm toate pielițele albe (care sunt amare).
Imaginea 2
- Pasul 3
Coaja de la 3-4 portocale co curățam de partea albă, o punem în apă rece pentru circa o oră, apoi schimbăm apa și o fierbem pentru circa 15 minute.
Imaginea 3
- Pasul 4
Într-o oală de inox punem sucul de portocale ( eu l-am scurs din castronul în care am pus pulpa, fără sa presez), zahărul și anasonul stelat. Lăsăm la foc potrivit, amestecând din când în când, până se formează un sirop bine legat (când picurăm pe o farfurie de ceramică să rămână ca o bobiță).
Imaginea 4
- Pasul 5
După ce coaja de portocale a fiert, o scurgem de apă, o clătim sub jet de apă rece și o tăiem in fâșii subțiri (ca pe tăiței).
Imaginea 5
- Pasul 6
Când siropul de zahăr s-a legat, punem cu grijă pulpa de portocale, coaja și zeama de lămâie și lăsăm la foc potrivit până capătă consistența de dulceață ( circa 1h- 1h30minute).
Imaginea 6
- Pasul 7
Când dulceața este gata, punem în borcănele curate ( din această cantitate mi-au ieșit 7 borcănele de 200g) și le punem capacele.
Imaginea 7
- Pasul 8
Pentru siguranță, am pun borcanele și le-am mai fiert încă 15 minute. Lăsăm borcanele în apa in care au fiert până la răpirea completă a acestora.
Imaginea 8