Pesto din leurda am pregătit astăzi și pentru că a ieșit delicios, trebuie să vă las și vouă rețeta. Este sezonul ei, pădurea este plina de leurdă în această perioadă. Dar ce este leurda? Este o plantă aromatică, ce creste spontan în păduri iar frunzele ei au un puternic miros de usturoi. Este bogată în vitaminele A, C și B. Ca și regionalisme, este cunoscută ca: usturoi sălbatic, leorda, aliu, ai sălbatic, usturoi de pădure, etc.
Frunzele plantei se pot utiliza în alimentație sub diverse forme: proaspete în salată, sub formă de sos (pesto), în ciorbe, chiftele, etc. Aici ↪️↪️↪️↪️↪️ găsiți o rețetă de pogacele cu leurdă.
Acest pesto din leurdă se pregătește ușor, este foarte bun și îl putem păstra câteva luni la frigider. Eu îl folosesc apoi la paste, gnochi, diferite aperitive, etc.
Iată și reteta:
2500g frunze proaspete de leurdă
200g alune prajite sărate
50g muguri de pin
250-300ml ulei de măsline
150g parmezan
Pentru început spălăm bine frunzele de leurdă, una câte una. Apoi cântărim alunele. Eu am folosit alune prăjite și sărate, astfel nu am mai adăugat sare suplimentar în sos. Parmezanul a fost bucată dar puteți folosi și varianta de parmezan ras. Uleiul trebuie sa fie un ulei de calitate, extravirgin.
Am pus alunele, semințele de pin și parmezanul rupt bucăți în vasul unui blender vertical.
Am adăugat cam 100ml ulei și am blenduit bine.
Apoi, am adăugat frunzele de leurdă treptat precum si restul de ulei.
Am încorporat încet încet toate ingredientele. Când pesto este gata, îl punem în borcane curate.
Eu am obținut un borcan de 720ml și unul de 200ml. După ce am pus în borcane, turnăm deasupra ulei de măsline de circa un deget. Când vom folosi pesto din borcan, vom avea grija ca mereu să rămână acoperit cu un strat de ulei, pentru a nu se oxida. Punem borcanele în frigider unde pot fi păstrate până la 6 luni.
Pentru că am făcut pesto din leurdă proaspătă, nu puteam sa nu pregătesc rapid o porție de paste cu el. Așadar am fiert pastele, le-am scurs de apă și am adăugat pesto.
Am amestecat bine, am pus parmezan ras și au fost gata de servire. Sunt foarte bune. Trebuie să le încercați!
Pentru mai multe rețete vă aștept pe grupul meu de gătit: Să bucătărim pentru noi și pentru copiii noștri
COPYRIGHT ©2016 - 2024 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.