Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Pesto din leurda

Pesto din leurda am pregătit astăzi și pentru că a ieșit delicios,  trebuie să vă las și vouă rețeta.  Este sezonul ei, pădurea este plina de leurdă în această perioadă.  Dar ce este leurda? Este o plantă aromatică, ce creste spontan în păduri iar frunzele ei au un puternic miros de usturoi. Este bogată în vitaminele A, C și B. Ca și regionalisme, este cunoscută ca: usturoi sălbatic,  leorda,  aliu, ai sălbatic,  usturoi de pădure,  etc.

Frunzele plantei se pot utiliza în alimentație sub diverse forme: proaspete în salată,  sub formă de sos (pesto), în ciorbe, chiftele, etc. Aici ↪️↪️↪️↪️↪️ găsiți o rețetă de pogacele cu leurdă.

Cum am făcut sosul?

Acest pesto din leurdă se pregătește ușor, este foarte bun și îl putem păstra câteva luni la frigider. Eu îl folosesc apoi la paste,  gnochi, diferite aperitive, etc.

Iată și reteta:

2500g frunze proaspete de leurdă

200g alune prajite sărate

50g muguri de pin

250-300ml ulei de măsline

150g parmezan

Pentru început spălăm bine frunzele de leurdă,  una câte una. Apoi cântărim alunele. Eu am folosit alune prăjite și sărate,  astfel nu am mai adăugat sare suplimentar în sos. Parmezanul a fost bucată dar puteți folosi și varianta de parmezan ras. Uleiul trebuie sa fie un ulei de calitate,  extravirgin.

Am pus alunele, semințele de pin și parmezanul rupt bucăți în vasul unui blender vertical.

Am adăugat cam 100ml ulei și am blenduit bine.

Apoi, am adăugat frunzele de leurdă treptat precum si restul de ulei.

Am încorporat încet încet toate ingredientele. Când pesto este gata, îl punem în borcane curate.

Eu am obținut un borcan de 720ml și unul de 200ml. După ce am pus în borcane,  turnăm deasupra ulei de măsline de circa un deget. Când vom folosi pesto din borcan, vom avea grija ca mereu să rămână acoperit cu un strat de ulei, pentru a nu se oxida. Punem borcanele în frigider unde pot fi păstrate până la 6 luni.

Pentru că am făcut pesto din leurdă proaspătă,  nu puteam sa nu pregătesc rapid o porție de paste cu el. Așadar am fiert pastele, le-am scurs de apă și am adăugat pesto.

Am amestecat bine, am pus parmezan ras și au fost gata de servire. Sunt foarte bune. Trebuie să le încercați!

Pentru mai multe rețete vă aștept pe grupul meu de gătit: Să bucătărim pentru noi și pentru copiii noștri 


Tag-uri reteta: Alune, Delicios, leurdă, natiral, parmezan, Pesto, proaspat, rapid, seminte de pin, sos, ulei de măsline
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Conserve, Fara carne, Salate, Sosuri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 10, 2023
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Salată de icre -cu ceapă sau cu ton
  • Salată de conopidă cu maioneză și usturoi
  • Salată de vinete cu ardei copt și avocado
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version