Pasi
- Pasul 1
Făina se pune într-un castron și se face o adâncitură la mijloc.
Imaginea 1
- Pasul 2
Se toarnă laptele călduț (nu fierbinte).
Imaginea 2
- Pasul 3
Se adaugă drojdia și zahărul.
Imaginea 3
- Pasul 4
Tocăm ceapa și leurda și o înăbușim pentru 2-3 minute într-un vas pe foc, în care am pus untul. Când este gata oprim focul și lăsăm să ajungă aproape la temperatura camerei.
Imaginea 4
- Pasul 5
Când drojdia a crescut, adăugăm gălbenușurile, telemeaua rasă și sarea.
Imaginea 5
- Pasul 6
Punem untul cu verdețurile înăbușite și începem să frământăm.
Imaginea 6
- Pasul 7
Când aluatul nu se mai lipește de marginile vasului, este gata. Îl acoperim cu un prosop curat și lăsăm să dospească la loc cald pentru aproximativ o oră.
Imaginea 7
- Pasul 8
Când aluatul a crescut frumos, îl punem pe o planșetă presărată cu făină.
Imaginea 8
- Pasul 9
Îl întindem într-o foaie de circa 1 cm grosime.
Imaginea 9
- Pasul 10
Batem un ou cu o furculiță și cu ajutorul unei pensule, ungem foaia de aluat.
Imaginea 10
- Pasul 11
Presărăm brânză mărunțită.
Imaginea 11
- Pasul 12
Apoi și niște cașcaval ras.
Imaginea 12
- Pasul 13
Cu un inel metalic decupăm pogăcele, le punem în tavă și le lăsăm sa crească 15 minute, apoi le băgăm în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru circa 25 minute.
Imaginea 13
- Pasul 14
Când sunt rumenite frumos, le scoatem și le lăsăm să se răcească.
Imaginea 14
- Pasul 15
Se pot păstra în cutie închisă ermetic dar la cat sunt de bune, sigur vor fi devorate rapid.
Imaginea 15