Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imagine
  • Galerie

Ideea acestor pogăcele mi-a venit din dorința de a face cât mai multe preparate în care sa punem verdețurile ce se găsesc din belșug primăvara. Au ieșit mai bune decât mă așteptam. Sunt bune lângă un pahar cu bere rece, ca și gustare la serviciu / școală sau când stăm la televizor.


Ingrediente

  • 450g făină
  • 250g telemea de oaie
  • 150g unt
  • 3 fire ceapă
  • 10 frunze leurdă
  • 2 gălbenușuri
  • 25g drojdie proaspătă
  • 150ml lapte
  • 1 lingurită sare
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • cașcaval
  • brănză de oaie

Pasi

  • Pasul 1

    Făina se pune într-un castron și se face o adâncitură la mijloc.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Se toarnă laptele călduț (nu fierbinte).Imaginea 2

  • Pasul 3

    Se adaugă drojdia și zahărul.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Tocăm ceapa și leurda și o înăbușim pentru 2-3 minute într-un vas pe foc, în care am pus untul. Când este gata oprim focul și lăsăm să ajungă aproape la temperatura camerei.Imaginea 4

  • Pasul 5

    Când drojdia a crescut, adăugăm gălbenușurile, telemeaua rasă și sarea.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Punem untul cu verdețurile înăbușite și începem să frământăm.Imaginea 6

  • Pasul 7

    Când aluatul nu se mai lipește de marginile vasului, este gata. Îl acoperim cu un prosop curat și lăsăm să dospească la loc cald pentru aproximativ o oră.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Când aluatul a crescut frumos, îl punem pe o planșetă presărată cu făină.Imaginea 8

  • Pasul 9

    Îl întindem într-o foaie de circa 1 cm grosime.Imaginea 9

  • Pasul 10

    Batem un ou cu o furculiță și cu ajutorul unei pensule, ungem foaia de aluat.Imaginea 10

  • Pasul 11

    Presărăm brânză mărunțită.Imaginea 11

  • Pasul 12

    Apoi și niște cașcaval ras.Imaginea 12

  • Pasul 13

    Cu un inel metalic decupăm pogăcele, le punem în tavă și le lăsăm sa crească 15 minute, apoi le băgăm în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru circa 25 minute.Imaginea 13

  • Pasul 14

    Când sunt rumenite frumos, le scoatem și le lăsăm să se răcească.Imaginea 14

  • Pasul 15

    Se pot păstra în cutie închisă ermetic dar la cat sunt de bune, sigur vor fi devorate rapid.Imaginea 15


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Fara carne, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 11, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version