Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Brioșe cu glazură de lămâie

Brioșe cu glazură de lămâie am făcut astăzi pentru copilul meu. Și fiind în perioada halloween-ului, le-am decorat cu o astfel de tematică.  Deși nu sărbătorim în niciun fel această “sărbătoare “, copilul a crescut, are deja 8 ani și își dorește astfel de lucruri cu tematică.  Așadar,  ne-am apucat amândoi sa facem brioșe.

De ce brioșe cu glazură de lămâie ? Pentru ca se fac repede și sunt delicioase.  În plus, le putem decora după dorință.  Dacă ne dorim ceva mai deosebit,  le putem face și o cremă cu care sa le decoram. Pentru noi această glazura, ușor acrisoară a fost tot ce ne-a trebuit.

Este o rețetă tare bună,  sunt pufoase și se desprind cu ușurință de pe hârtie atunci când sunt coapte. Din cantitățile de mai jos mie mi-au ieșit fix 14 brioșe,  însă depinde și ce fel de forme aveți,  de dimensiunea acestora.

Am folosit hârtii speciale pentru brioșe,  deși le-am copt în forme de silicon. Puteți folosi și voi pentru că după coacere se vor dezlipi cu ușurință, nu o să rămână jumătate de brioșă pe hârtie. Dacă vreți niște forme foarte bune pentru brioșe,  din silicon, le recomand pe acestea (vezi aici). In ele puteți face minunate brioșe,  dulci sau sărate,  cu sau fără hârtie specială.  Vor ieși minunate de fiecare dată.  Le-amai utilizat eu și la alte rețete (vezi aici).

Atât la glazură cât și la compoziție, am folosit cate puțin colorant alimentar, însă utilizarea acestuia este opțională.

Puteți adauga în ele fructe, nuci, stafide, etc. Vir fi la fel de bune, cu siguranță.

Pentru decor nu ne trebuie ustensile speciale. Am folosit bezele americane (Marsh Mallows), un cornet din hârtie și o scobitoare.

Sper sa vă placă și să le încercați și voi! Copiii sigur vor fi încântați,  mai ales dacă ii implicați și pe ei la decorat.

 


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 2 ouă
  • 110g zahar
  • 100g unt
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 110g făina
  • 25g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 75g crema de brânză
  • 2 linguri gem
  • Pentru glazură
  • Zahar pudră
  • Zeama de lămâie
  • Optional
  • Bezele moi
  • Colorant

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început separăm albușurile de gălbenușuri.

  • Pasul 2

    Batem albușurile spumă cu ajutorul unui mixer.

  • Pasul 3

    Într-un bol am pus untul pe care l-am topit ușor înainte. Untul folosit a fost de 82% grăsime. Am adăugat zahărul.

  • Pasul 4

    Mixam untul împreună cu zaharul pentru circa 1 minut.

  • Pasul 5

    Adăugăm gălbenușurile și continuam mixarea până se omogenizează compoziția.

  • Pasul 6

    Punem crema de brânză și iarăși mixam.  Eu am folosit crema de brânză simplă,  tartinabila,  ușor sărată (de aceea nici nu am adăugat puțină sare în compoziție).

  • Pasul 7

    Am adăugat gemul (eu am pus de gutui ca tocmai ce l-am făcut zilele astea), vanilia și puțin colorant roșu. Apoi omogenizam cu ajutorul mixerului.

  • Pasul 8

    Într-un bol punem făina, praful de copt, bicarbonatul și cacaua și le amestecăm ușor cu o lingură.

  • Pasul 9

    Punem treptat din amestecul ingredientelor uscate și amestecăm cu o spatulă de silicon.

  • Pasul 10

    La final încorporăm treptat albușurile bătute spumă.

  • Pasul 11

    În formele pentru brioșe distribuim hârtiuțe speciale.

  • Pasul 12

    Punem compoziția în mod egal.

  • Pasul 13

    Formele trebuie umplute cam trei sferturi.

    Punem brioșele la copt în cuptorul preîncălzit la 170° pentru circa 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).

  • Pasul 14

    Când sunt coapte le scoatem din tăvi și le lăsăm 30 minute să se răcească.

  • Pasul 15

    Într-un bol punem 2-3 linguri de zahar pudra și adăugăm treptat zeamă de lămâie,  amestecând continuu.

  • Pasul 16

    Când glazura curge ușor de pe linguriță este gata.

  • Pasul 17

    Punem cu lingurița glazura pe câte o brioșă.

  • Pasul 18

    Apoi punem bezeaua și mai adăugăm puțină glazura deasupra (sa se scurgă ușor și sa dea aspect de fantomă).

  • Pasul 19

    La final o cantitate mică de glazura am colorat-o cu negru.

  • Pasul 20

    Am făcut un cornet din hârtie de copt și am pus glazura neagră pentru a face ochii și gura fantomelor.

    –

    Pe câteva brioșe am făcut o spirala neagră peste glazura albă.

  • Pasul 21

    Am tras linii cu o scobitoare obținând aspect de pânză de păianjen.

    Astfel am obținut brioșe decorate pentru halloween.

    Dacă vă place, distribuiți vă rog reteta mea. Va mulțumesc!


Tag-uri reteta: briose, cacao, cupcake, Delicios, dulce, glazură, halloween, lamâie, rapid, unt
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa, Fara carne, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: octombrie 30, 2022
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56498

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35998

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23554

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23241

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21635

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21301

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19561

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18617

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version