Dacă este sezonul capșunilor, sa profităm și să le mâncăm acum cât au gust.
De ce sa consumăm căpșuni? Fructele sunt bogate în vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic și pantotenic, proteine, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine și zaharuri.
Astfel, căpșunele sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, afecțiunilor renale, gutei, constipației, hipertensiunii arteriale, tulburărilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, acneei, obezității și a multor altor afecțiuni.
Pasi
- Pasul 1
Intr-un bol amestecăm faina cu praful de copt.
- Pasul 2
In alt bol batem bine ouăle cu zahărul și zahărul vanilat.
- Pasul 3
- Pasul 4
- Pasul 5
- Pasul 6
Tăiem capsunile cuburi si le incorporam usor cu o lingură.
- Pasul 7
Punem în forme și dăm la copt la 175° pentru 20 de minute.
- Pasul 8
Cand sunt gata, le lăsăm să se răcească și le servim simple sau purtate cu zahar.