Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Salată de icre -cu ceapă sau cu ton

Salată de icre fac mereu pentru masa de Revelion.  Și nu numai. Îmi place tare mult. Iar icrele nu îmi lipsesc din congelator,  pregătite de mine. Am mereu icre de crap, curățate de pieliță și amestecate cu sare. Apoi le pun în caserole mici cu capac și se păstrează foarte bine. Rețeta este așa cum o făcea mama acasă și așa cum se pregăteau în primul Restaurant în care am lucrat. Cu gris fiert. De-a lungul timpului,  am văzut și probat și alte rețete dar asta rămâne favorita mea. Am văzut tot felul de dezbateri pe această temă,  mai ales pe grupul meu de gătit Să bucătărim pentru noi și pentru copii noștri. Unii pregătesc icrele cu griș,  alții cu miez de pâine, alții doar cu ulei. Niciuna dintre rețete nu cu cred că este greșită,  depinde doar de ce ne place nouă.

De data aceasta am transformat o parte din salata de icre obținute, într-o salată de icre cu ton, prin adăugarea peștelui dintr-o conservă mică.  Tare bună.  Primăvara în această combinație pun și ceapă verde tăiată mărunt.  Deliciu, nu altceva.

Icre se găsesc și în comerț, sărate,  la raionul de pește al marilor magazine,  dar nu numai. Atenție însă la acestea că,  de obicei au foarte multă sare. Eu când le pun la congelator nu adaug foarte multa sare și de obicei la salată trebuie să mai adaug la final. Oricum trebuie să gustăm.

Această delicioasă salată de icre,  fie că este doar cu ceapă,  fie cu ton poate fi pusă la masă în boluri, decorată cu ceapă roșie, felii de lămâie,  etc sau cu ajutorul unui poș cu dui o putem pune în coșulețe aperitiv sau pe felii de lămâie sau lume. Decorul se realizează după imaginația fiecăruia în parte.

Icre

Icre


Ingrediente

  • 250ml apă
  • 60g griș
  • 3 linguri icre de crap sărate
  • 700ml ulei
  • Zeamă de lămâie
  • Apă minerală
  • Ceapă roșie
  • O conservă mică de ton în ulei
  • Sare

Pasi

  • Pasul 1

    Dacă ați citit descrierea rețetei,  aveți toate ingredientele pregătite și timpul necesar, ne putem apuca de lucru pentru a pregăti această rețetă delicioasă de salată de icre.

    Punem la fiert apa într-un vas cu fundul gros. Eu pentru așa ceva sau pentru mămăligă folosesc un vas de aluminiu turnat, chiar dacă nu arata prea bine. Am acest vas de vreo 15 ani cel puțin. Când a început să fiarbă,  adăugăm grișul în ploaie și amestecăm cu un tel.

  • Pasul 2

    Amestecăm energic să nu se formeze cocoloașe  și fierbem circa 4-5 minute. Nu am adăugat sare în apă deoarece nu stiu cât de sărate sunt icrele.

  • Pasul 3

    Acoperim cu o folie pusă în contact cu grisul fiert, astfel încât să nu se formeze o peliculă întărită și dăm vasul la rece.

  • Pasul 4

    După răcirea completă a grisului,  îl punem în vasul mixerului și adăugăm icrele. Pornim mixerul la viteză mică pentru omogenizarea acestora.

  • Pasul 5

    După ce grisul și icrele s-au amestecat bine, începem să adăugăm uleiul, câte puțin, în fir subțire. Nu trebuie să ne grăbim cu uleiul deoarece riscăm să se taie icrele. Viteza mixerului trebuie să fie medie (la 3 a fost la mine).

  • Pasul 6

    După ce am pus circa 250 ml ulei, am adăugat o lingură cu zeamă de lămâie.  Restul de zeamă se adaugă la final, după ce gustăm,  după preferințe.  Zeamă de lămâie le va deschide la culoare.

  • Pasul 7

    Când icrele se întăresc,  punem puțină apă minerală, rece. Se folosește o apă minerală mai aspră,  Borsec am pus eu, aceasta făcând salată noastră foarte pufoasă.  Nu punem apă multă deodată,  ci câte puțină la nevoie, în funcție de textura icrelor.

  • Pasul 8

    La final a trebuit să mai adaug sare (v-am explicat în descriere de ce). Și ceva zeamă de lămâie.

  • Pasul 9

    Când au fost gata,  am împărțit cantitatea de icre obținută în două boluri. În primul am adăugat o ceapă roșie tăiată mărunt,  la cuțit.  Nu recomand sa tocați ceapa la robot pentru această rețetă. Amestecăm cu o spatulă,  ușor,  până ce ceapa este distribuită uniform.

  • Pasul 10

    În celalalt bol am adăugat tonul dintr-o conservă mică, după ce în prealabil am scurs foarte bine uleiul.

  • Pasul 11

    Am pus și puțină ceapă tocată mărunt (când am pun ceapă verde) și am amestecat bine.

  • Pasul 12

    În frigider,  icrele astfel pregătite vor fi păstrate în recipiente cu capac.

  • Pasul 13

    Se consumă puse pe pâine proaspătă sau prăjită.  Sunt delicioase!

  • Pasul 14

    Dacă va place rețetă mea, nu uitați sa o distribuiți pentru a se bucura cât mai multe persoane de ea. Va mulțumesc!

     


Tag-uri reteta: apa minerala, aperitiv, delicioasă, griș, icre, icre de crap, lamâie, salata, ulei
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Salate, Sosuri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 4, 2023
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Pesto din leurdă
  • Salată de conopidă cu maioneză și usturoi
  • Salată de vinete cu ardei copt și avocado
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18286

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version