Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Tartă cu mere caramelizate și smochine

Deși este duminică,  azi am făcut o minunată tartă cu mere caramelizate și smochine proaspete,  culese direct din grădină.  În mod normal nu as fi pornit astăzi cuptorul,  însă dacă am rămas fără pâine în casă,  la magazin nu a mai fost, așa că am frământat.  Iar cum eu mi-am cumpărat un cuptorul de 90cm lungime, am zis că dacă tot îl pornesc pentru pâine,  sa mai fac ceva bun. Și uite așa m-am decis asupra acestei tarte.

Combinația este delicioasă.  Mere ușor carelizate, aluat pufos și smochine dulci. Merge atât de bine cu o cupă de înghețată așezată peste fiecare felie.

Eu una, ador smochinele.  Îmi plac sub toate formele: proaspete,  dulceață,  uscate, etc. Le iubesc,  pur și simplu.  Așadar,  de câte ori am ocazia,  le consum cu drag. Am în grădina un smochin alb, în primăvară am mai plantat încă doi smochini roșii ( vedem dacă rezistă peste iarnă) și am de gând sa mai plantez.

Anul acesta smochinele mele au început să se coacă târziu.  La un moment dat credeam că nici nu voi culege smochine. Primele au fost coapte în jurul datei de 10 septembrie,  pe când anul trecut,  la începutul lunii august făceam deja dulceață.  Acum fiind deja luna noiembrie,  nu se mai coc atât de multe în același timp, asa ca e greu sa mai fac dulceață.  Însă le folosesc la tot felul de deserturi sau le consumăm proaspete.  Sunt niște fructe deosebite.

Acest tip de tartă,  tartă cu mere caramelizate și smochine proaspete , cu aluat pufos,  este foarte ușor de făcut.  Și este foarte bună. Cele cu blat faramicios au un grad mai mare de complexitate. Iar migdale sub formă de fulgi, presărate deasupra,  sunt senzaționale. Aici puteți găsi fulgi de migdale de calitate, la un preț bun.

Va doresc pofta buna!

 


Ingrediente

  • 3 ouă
  • 5 linguri zahar tos
  • Pasta de vanilie
  • 5 linguri ulei
  • 160ml smântână pentru frișcă
  • 200g făină
  • 1/2 plic praf de copt (3,5g)
  • 2 mere roșii
  • 2 linguri zahar brun
  • Puțină scorțișoară
  • 10-12 smochine proaspete
  • Fulgi de migdale

Pasi

  • Pasul 1

    De data aceasta va arat întâi rezultatul final. Arata delicios, nu? Atunci să ne apucăm de treabă.

  • Pasul 2

    Într-un bol punem zahărul tos și cele trei ouă.  Cu ajutorul unui tel, le amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.

  • Pasul 3

    Adăugăm uleiul treptat și amestecăm bine cu telul.

  • Pasul 4

    După încorporarea uleiului adăugăm pasta de vanilie. După, am pus aproximativ jumătate de lingură. Am omogenizat din nou compoziția.

  • Pasul 5

    Punem și smântână pentru frișcă,  treptat, amestecând continuu. Eu am pus smântână pentru frișcă Pilos, de 32% .

    –

    Într-un bol punem făina și praful de copt, le amestecăm după care pune amestecul peste ingredientele lichide. Amestecăm energic cu telul până totul este omogen, fără cocoloașe.

  • Pasul 6

    Este timpul sa pregătim fructele. Luam pentru început 2 mere roșii, le spălăm bine.

  • Pasul 7

    Tăiem merele în cuburi, cu tot cu coajă.  Punem zahărul brun și scorțișoară după gust. Le amestecăm cu o lingură.

  • Pasul 8

    Punem o hârtie de copt într-o tavă rotundă pentru tarte. Pe foaia de copt punem merele amestecate cu zaharul brun, pentru a se carameliza în timpul contului. Peste acestea turnăm aluatul pregătit anterior.

  • Pasul 9

    Spălăm bine și smochinele, le tăiem codițele.

  • Pasul 10

    Eu am taiat smochinele în sferturi,  dar voi puteți să le tăiați după preferințe.  Le așezăm deasupra aluatului din tavă.

  • Pasul 11

    Procedăm astfel până am pus toate smochinele. Deasupra am presărat fulgi de migdale.  Gata pregateala!

  • Pasul 12

    Am pus tarta în cuptorul preîncălzit la 180° pentru circa 25 minute (sau până trece testul cu scobitoarea). La final am scos-o din cuptor și am lăsat-o să se răcească.

  • Pasul 13

    Dacă o servim cu înghețată alături poate fi caldă.  Noi am mancat-o rece. A fost delicioasă!

    Dacă v-a plăcut rețeta mea, va rog să o distribuiți!


Tag-uri reteta: aluat, caramel, Delicios, mere, migdale, oua, Prăjitură, smochine, tarta, vanilie
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 10-12
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 6, 2022
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version