Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură cu fructe -varianta fară coacere

Prăjitură cu fructe este mereu o varianta dorită la noi in familie. Copilul meu iubeste tot ce are fructe.  Așadar, mereu trebuie să găsesc combinatii noi. Iar daca nu trebuie sa folosesc cuptorul, este ideal.

Aveam o cutie de cum pot de pere în casă și tot am vrut să îi găsesc utilitate. Așadar, m-am gândit putin și m-am apucat de lucru. Rezultatul a fost delicios și foarte apreciat.  În plus, nu am copt blaturi,  nu am pornit cuptorul.

Bineinteles ca puteti sa schimbați fructele. Data viitoare voi face cu compot de piersici. Sigur o sa fie delicios și asa.

Este important sa stiti sa lucrați cu gelatina. Eu am folosit gelatina granule,  hidratată în prealabil ( conform instrucțiunilor de pe ambalaj). După hidratată, am adaugat-o în fructe/ciocolată caldă fierbinte, dar fără să mai fie pe foc. Mare atenție, gelatina nu se fierbe!! Prin fierbere, aceasta se distruge! Iar cremele cu gelatina pot fi congelate.  După decongelare nu isi schimba gustul si textura.

În această rețetă, fiind iarna am folosit mix de fructe de pădure congelate. Au fost foarte bune.

Deasupra, la final am folosit un plic de tort gelee care se pregătește rapid, se pune peste fructe si se întărește în câteva minute. Astfel, fructele sunt prinse într-un jeleu si nici nu se oxideaza .

Deși eu am numit-o prăjitură cu fructe, poate fi folosita cu succes inclusiv pe post de tort. Sigur, copiii vor fi încântați,  mai ales pentru ca este o prăjitură cu fructe. Nu este exagerat de dulce, iar vara poate fi un desert răcoritor.  Gustati mereu din creme înainte de a fi puse în tavă, daca doriti mai adăugați zahar/ niste lapte condensat îndulcit.

O sa va placă mai ales pentru că se face repede, nu folositi cuptorul iar după câteva ore de stat la frigider se poate servi.


Ingrediente

  • 1 pachet pișcoturi
  • 1 cutie compot de pere
  • 1 plic tort gelee
  • Cireșe confiate
  • Pentru crema de fructe de pădure
  • 200g fructe de pădure congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • Pentru crema de ciocolată albă
  • 200g ciocolată alba
  • 400ml smântână pentru frișcă
  • 1 plic gelatina

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru inceput, tapetam o formă de tort, cu margini detașabile, cu folie alimentară.  Eu am folosit o formă dreptunghiulara cu dimensiuni de 28/18cm. Desfacem cutia cu compot de pere, scurgem bine zeama intr-un bol. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Desfacem pachetul cu piscoturi si luam câte unul, il scufundăm pentru 3 secunde în zeama de la compot, apoi îl așezăm în tavă talentată cu folie alimentară.  Procedăm în acest mod până completăm primul strat , pe toată suprafața tavii.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Hidratam plicul de gelatina, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.  Punem fructele de pădure congelate intr-un vas pe foc împreună cu 3-4 linguri de zahăr și le amestecăm din când în când . Lăsăm fructele sa fiarbă circa 7-8 minute.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Oprim focul si adăugăm gelatina hidratată.  Amestecăm bine până ce toată gelatina este topită complet. Nu fierbem gelatina! Lăsăm fructele așa pana ajung la temperatura camerei.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Batem smantana pentru frișcă și o incorporam in fructele de pădure. Eu folosesc smântână pentru frișcă ambalată la 200ml ca sa nu ramana cutia desfăcută prin frigider. Încercați să folosiți smântână naturală, nicidecum vegetală.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce am omogenizare bine, turnăm cu grija crema peste stratul de piscoturi insiropate, puse în tavă. Nivelam crema si punem tavă la frigider până pregătim următoarea crema. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Într-un bol de inox am pus ciocolată albă împreună cu 200ml smântână pentru frișcă pe baie de abur si am lasat pana la topire ( baie de abur, adică bolul de inox pus peste un vas în care fierbe apa, fără ca acesta să atingă apa ce fierbe). Imaginea 7

  • Pasul 8

    Când ciocolată alba este topită,  oprim focul si cu grijă scoatem bolul din vasul inițial. Peste amestec punem gelatina hidratată anterior si omogenizam bine, apoi lăsăm amestecul sa ajunga la temperatura camerei . Imaginea 8

  • Pasul 9

    Batem smantana pentru frișcă și o adăugăm treptat în amestecul de ciocolată alba.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    Scoatem tavă din frigider, insiropăm din nou piscoturi si mai așezăm inca un strat în același mod ca la început.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Turnam crema cu ciocolată alba,  în strat uniform si dăm tavă din nou la rece în frigider . Imaginea 11

  • Pasul 12

    După circa 30 de minute de stat la rece putem sa adăugăm fructele taiate,  după imaginația fiecăruia. Din loc înec eu am pus cireșe confiate.  Imaginea 12

  • Pasul 13

    Deasupra fructelor am pregatit un plic de tort gelee, pus fierbinte. Apoi am dat totul la rece pentru inca 3 ore.  Imaginea 13

  • Pasul 14

    După ce a stat la rece,  îndepărtăm marginile tavii,  apoi folia alimentară și putem servi felii savuroase din acest desert. Mai multe detalii găsiți si in descrierea de mai jos. Imaginea 14


Tag-uri reteta: ciocolata alba, compot, făra coacere, frisca, fructe de padure, pere, Piscoturi, rapid
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Prajituri, Torturi
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 26, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tort cu ciocolată, mascarpone și fructe -Varianta fără coacere
  • Tort *Crinulina* – cel mai delicios tort
  • Tort cu blat pufos de vanilie și multe fructe
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.