Pasi
- Pasul 1
Pentru a pregăti acest desert de vară, cu fructe și pișcoturi luăm o tavă pentru chec pe care o tapetăm cu folie alimentară. Așezăm un strat de pițcoturi pe care punem sirop cu ajutorul unei pensule (eu am folosit siro de zmeură)
Imaginea 1
- Pasul 2
Punem într-un bol mascarpone, zahărul pudră și 200ml smântână pentru frișcă și mixăm la viteză mică.
Imaginea 2
- Pasul 3
Desfacem o păstaie de vanilie și adăugăm semințele peste amestecul din bol.
Imaginea 4
- Pasul 4
Într-un bol cu apă rece hidratăm șase foi de gelatină. încălzim 100ml smântână în care adăugăm foile de gelatină hidratate și apestecăm energic.
Imaginea 5
- Pasul 5
Lăsăm sa ajungă la temperatura camerei amestecul de smântnă cu gelatina, dupa care, îl adăugăm treptat peste mascarpone, mixând la viteză mică.
Imaginea 8
- Pasul 6
Batem separat 200ml smântână pentru frișcă cu 2-3 linguri de zahăr pudră, apoi încorporăm cu o spatulă frișca în compoziție.
Imaginea 9
- Pasul 7
Punem jumătate din compoziția obținută peste pișcoturile din tavă, nivelăm frumos.
Imaginea 10
- Pasul 8
Din loc în loc punem zmeură spalată în prealabil, apoi dăm la rece în frigider pentru 10 minute.
Imaginea 11
- Pasul 9
În restul de compoziție am adăugat 2 linguri dulceață de coacăze negre și am amestecat. Merge foarte bine si dulceața de afine, mure, etc
Imaginea 12
- Pasul 10
Punem compoziția în tava, netezim frumos.
Imaginea 13
- Pasul 11
Adăugăm un strat de pișcoturi trecute rapid prin compot de fructe, acoperim tava cu folie alimentară și dăm la frigider pentru minim 3 ore.
Imaginea 14
- Pasul 12
După ce a stat timp suficient la rece, răsturnăm desertul nostru pe un platou, îndepărtăm folia alimentara, tăiem cu un cuțit cu lama subțire și servim rece. Sper să vă placă și vouă acest desert savuros de vară, cu fructe și pișcoturi.
Imaginea 20