Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imagine
  • Galerie

Desert savuros de vară, cu fructe și pișcoturi

Astăzi am decis sa fac un desert de vară, cu fructe și pișcoturi. A ieșit atât de bun și se face, fără să necesite tehnici elaborate sau ustensile deosebite. Nu avem nevoie de blaturi sofisticate și nici să stam ore întregi lângă cuptor.

Este sezonul fructelor, așa că le punem în valoare în diferite deserturi. Trebuie să profităm de abundența acestora în plin sezon, de vitaminele și gustul lor. Copilul meu a spus că este o *prăjitură cu înghețată* când a mâncat. Dacă nu stiați, da, el este fan înghețată. Ar mânca înghețată non-stop. Așa că, acest desert s-a încadrat foarte bine în preferințele lui, deși nu era tocmai cu înghețată.

Se poate păstra în frigider căteva zile, de prefeință acoperit cu folie alimentară. Astfel, evităm să se usuce rapid.

Ce folosim la prepararea lui?

În primul rănd fructe proaspete, spălate, bine coapte. Neapărat smântână naturală pentru friscă , în niciun caz amestecuri de uleiuri vegetale cu numele de *Frișcă*. Să nu mai zic de frișca la plic. Nu! pentru un gust autentic de produs lactat folosesc doar friscă din smântână. Mascarpone la fe, de calitate. Zilele trecute am vazut și varianta de *Mascarpone vegetal* de la aceiași firmă care produce și frișcă vegetală. Pentru persoanele cu diverse intoleranțe, poate că este o alternativă. Dar pentru restul, nu. Eticheta acestor produce presupune să ai cunoștințe temeinice de chimie pentru a înțelege ceva. Mai bine simplu și natural. Este mult mai sănătos.

Există și frișcă de cocos de exemplu, dar sincer eu nu am încercat-o. Oricum, pare varianta mai sănătoasă decăt cea pe care o găsim în magazine cu denumirea de *Frișcă vegetală*.

Ce mai folosim? Neapărat o păstaie de vanilie. Sau dacă aveți extract natural de vanilie. Aceasta îî dă un gust deosebit.

 

 


Ingrediente

  • 1 pachet pișcoturi
  • 350g mascarpone
  • 500ml smântână pentru frișcă
  • 1 păstaie vanilie
  • 6 foi gelatină
  • 100g zahăr pudră + 2 linguri pentru frișcă
  • zmeură proaspătă
  • 2 linguri dulceață coacăze negre
  • compot și sirop de fructe

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti acest desert de vară, cu fructe și pișcoturi luăm o tavă pentru chec pe care o tapetăm cu folie alimentară. Așezăm un strat de pițcoturi pe care punem sirop cu ajutorul unei pensule (eu am folosit siro de zmeură)Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem într-un bol mascarpone, zahărul pudră și 200ml smântână pentru frișcă și mixăm la viteză mică.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Desfacem o păstaie de vanilie și adăugăm semințele peste amestecul din bol.Imaginea 4

  • Pasul 4

    Într-un bol cu apă rece hidratăm șase foi de gelatină. încălzim 100ml smântână în care adăugăm foile de gelatină hidratate și apestecăm energic.Imaginea 5

  • Pasul 5

    Lăsăm sa ajungă la temperatura camerei amestecul de smântnă cu gelatina, dupa care, îl adăugăm treptat peste mascarpone, mixând la viteză mică.Imaginea 8

  • Pasul 6

    Batem separat 200ml smântână pentru frișcă cu 2-3 linguri de zahăr pudră, apoi încorporăm cu o spatulă frișca în compoziție.Imaginea 9

  • Pasul 7

    Punem jumătate din compoziția obținută peste pișcoturile din tavă, nivelăm frumos.Imaginea 10

  • Pasul 8

    Din loc în loc punem zmeură spalată în prealabil, apoi dăm la rece în frigider pentru 10 minute.Imaginea 11

  • Pasul 9

    În restul de compoziție am adăugat 2 linguri dulceață de coacăze negre și am amestecat. Merge foarte bine si dulceața de afine, mure, etcImaginea 12

  • Pasul 10

    Punem compoziția în tava, netezim frumos.Imaginea 13

  • Pasul 11

    Adăugăm un strat de pișcoturi trecute rapid prin compot de fructe, acoperim tava cu folie alimentară și dăm la frigider pentru minim 3 ore.Imaginea 14

  • Pasul 12

    După ce a stat timp suficient la rece, răsturnăm desertul nostru pe un platou, îndepărtăm folia alimentara, tăiem cu un cuțit cu lama subțire și servim rece. Sper să vă placă și vouă acest desert savuros de vară, cu fructe și pișcoturi.Imaginea 20


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 19, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version