Desert savuros de vară, cu fructe și pișcoturi
Astăzi am decis sa fac un desert de vară, cu fructe și pișcoturi. A ieșit atât de bun și se face, fără să necesite tehnici elaborate sau ustensile deosebite. Nu avem nevoie de blaturi sofisticate și nici să stam ore întregi lângă cuptor.
Este sezonul fructelor, așa că le punem în valoare în diferite deserturi. Trebuie să profităm de abundența acestora în plin sezon, de vitaminele și gustul lor. Copilul meu a spus că este o *prăjitură cu înghețată* când a mâncat. Dacă nu stiați, da, el este fan înghețată. Ar mânca înghețată non-stop. Așa că, acest desert s-a încadrat foarte bine în preferințele lui, deși nu era tocmai cu înghețată.
Se poate păstra în frigider căteva zile, de prefeință acoperit cu folie alimentară. Astfel, evităm să se usuce rapid.
Ce folosim la prepararea lui?
În primul rănd fructe proaspete, spălate, bine coapte. Neapărat smântână naturală pentru friscă , în niciun caz amestecuri de uleiuri vegetale cu numele de *Frișcă*. Să nu mai zic de frișca la plic. Nu! pentru un gust autentic de produs lactat folosesc doar friscă din smântână. Mascarpone la fe, de calitate. Zilele trecute am vazut și varianta de *Mascarpone vegetal* de la aceiași firmă care produce și frișcă vegetală. Pentru persoanele cu diverse intoleranțe, poate că este o alternativă. Dar pentru restul, nu. Eticheta acestor produce presupune să ai cunoștințe temeinice de chimie pentru a înțelege ceva. Mai bine simplu și natural. Este mult mai sănătos.
Există și frișcă de cocos de exemplu, dar sincer eu nu am încercat-o. Oricum, pare varianta mai sănătoasă decăt cea pe care o găsim în magazine cu denumirea de *Frișcă vegetală*.
Ce mai folosim? Neapărat o păstaie de vanilie. Sau dacă aveți extract natural de vanilie. Aceasta îî dă un gust deosebit.
