Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imaginea 22
  • Imagine
  • Galerie

Tort cu ciocolată, mascarpone și fructe -Varianta fără coacere

Pentru Sărbătoarea Floriilor, am vrut să pregătesc ceva rapid, astfel a luat naștere acest tort cu ciocolată, mascarpone și fructe. Pentru că este ziua mea de nume, la o săptămână după ziua de naștere, am vrut totuși ceva dulce și pentru azi. Tortul pentru săptămâna trecută a fost mult mai elaborat, dar cum acasă suntem doar trei persoane, am zis că fac ceva rapid. Iar dacă am avut drum la piață (a doua oară în ultima lună, datorită perioadei stării de urgență), am găsit căpșuni proaspete, dulci și gustoase. Trebuia să le integrez cumva într-un desert. Iar combinația de ciocolată, mascarpone, lapte condensat și căpșuni este absolut de vis. Nebunie!

Totul se îmbine atât de bine…biscuiți, ciocolată, mascarpone cu lapte condensat, fructe și jeleu răcoritor. Deși este o rețetă simplă, ce nu necesită coacere, este un desert delicios. Cu siguranță o să îl mai pregătesc cât de curând. Poate și în combinație cu alte fructe.  Mie personal, îmi plac tare mult deserturile fără coacere, cu fructe. Și tot fac mereu, tot felul de combinații delicioase. Vă las mai jos, câteva idei de încercat pe viitor:

prăjitură cu fructe –

Prăjitură cu fructe -varianta fară coacere

rulada cu crema de lapte praf și fructe confiate –

Ruladă cu cremă de lapte praf și fructe confiate

desert savuros, cu fructe și pișcoturi  –

Desert savuros de vară, cu fructe și pișcoturi

Sper să găsiți o variantă pe gustul vostru și al familiei voastre.

 

 

 


Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200g biscuiți simpli
  • 120g unt
  • Pentru stratul de ciocolată
  • 200g ciocolată neagră
  • 200ml smântână lichidă pentru frișcă
  • Pentru stratul de mascarpone
  • 5g gelatină + 50ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri lapte condensat îndulcit
  • 200ml smântână lichidă pentru frișcă
  • Pentru decor
  • căpșuni proaspete
  • 1 plic tort gelee roșu +2 linguri zahăr+250ml apă

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început cântărim biscuiții simpli și untul, apoi îi punem în vasul unui blender și îi mărunțim împreună. Eu aleg această variantă pentru că mi se pare mai practica, mai ușoara decât întâi să mărunțesc biscuiții, apoi să îi amestec cu untul.

  • Pasul 2

    Punem biscuiții mărunțiți împreună cu untul, într-o formă de tort cu marginile detașabile.

  • Pasul 3

    Cu ajutorul unei linguri, presați amestecul de biscuiți, pe fundul tăvii și pe jumătate din înălțimea lateralelor. După ce am presat bine și cât mai uniform, dăm forma la rece pentru circa 20 minute.

  • Pasul 4

    Cât timp stratul de biscuiți stă la rece, ne putem apuca de pregătit stratul de ciocolată. Pentru acest strat am folosit atât ciocolata cât și smântâna pentru frișcă, marca Lidl.

  • Pasul 5

    Într-un bol de inox așezat pe un vas în care fierbea apa, punem smântâna și ciocolata ruptă bucăți.

    În momentul în care observăm că ciocolata se topește, amestecăm energic până la topirea completa. În acest moment putem lua vasul cu ciocolata și îl lăsăm să se răcească puțin.

  • Pasul 6

    După ce ciocolata topită este doar puțin călduță (nu fierbinte), o putem pune peste stratul de biscuiți, După ce am turnat toată ciocolata în formă, dăm din nou la frigider și ne apucăm de pregătirea următorului strat.

    Punem gelatina la hidratat în 30ml apă, după hidratare punem cei 50 ml de smântână lichidă într-un vas până devine fierbinte, apoi adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine, până la dizolvarea completă a acesteia.  Lăsăm amestecul să ajungă la temperatura camerei.

    După ce gelatina s-a răcit, punem într-un bol laptele condensat îndulcit și mascarpone. Omogenizăm bine cu ajutorul unei spatule.

    –

  • Pasul 7

    Când compoziția este omogenă, adăugăm treptat amestecul de gelatină și restul de smântână lichidă bătută lejer (cât să își mărească puțin volumul, nu să fie tare). Amestecăm bine compoziția.

  • Pasul 8

    Scoatem forma de tort din frigider și turnăm compoziția obținută, peste stratul de ciocolată.

  • Pasul 9

    Spălăm bine niște căpșuni, le feliem după bunul plac și le așezăm peste stratul alb, apoi dăm la rece pentru 15-20 minute.

  • Pasul 10

    Pregătim jeleul cu închegare rapidă, drept pentru care, îl pregătim conform instrucțiunilor de pe pachet (250ml apa+2 linguri zahăr+conținutul plicului se fierb împreună un minute, amestecând continuu)

  • Pasul 11

    După ce am pregătit gelul, îl distribuim deasupra căpșunilor tăiate rapid, cu o lingură. Puneți gelul rapid și uniform!

  • Pasul 12

    După 3-4 ore de stat la frigider, tortul este gata să fie servit! Poftă bună!

     

     


Tag-uri reteta: căpșuni, ciocolata, făra coacere, jeleu, lapte condensat, mascarpone, rapid, tort, unt
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Prajituri, Torturi
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 12, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tort *Crinulina* – cel mai delicios tort
  • Prăjitură cu fructe -varianta fară coacere
  • Tort cu blat pufos de vanilie și multe fructe
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.