Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Ruladă cu cremă de lapte praf și fructe confiate

Ruladă cu cremă de lapte praf am facut zilele trecute și a fost atât de apreciată încât , trebuie să vă împărtășesc și vouă această rețetă minunată.  O prietenă,  imi spunea ca eu sunt “mama ruladelor” :). Recunosc ca imi place sa fac tot felul și să le dau mereu altă înfățișare. Iar sa lucrez cu foile de napolitană este o plăcere si o provocare de fiecare dată .

Imi place cum din foile de napolitana, casante, tari pot obține rulade minunate, dulci sau sarate . În același timp, foaia de napolitana trebuie sa ramana perfecta. Nici tare ca sa se rupă,  dar nici atat de moale încât să devină ca o gumă de mestecat. Cu puțin exercițiu si îndemânare veti obtine rulada perfectă . Important este sa o tot verificați după ce ați întins umplutura si sa o rulați exact când a devenit maleabilă,  fără să fie prea moale. Atunci când este rulată , foaia de napolitana trebuie sa pocneasca ușor,  iar aspectul sa fie cel inițial ( sa își păstreze modelul).

După rulare, infoliem bine in folie alimentară, strângem capetele si dam la rece, în frigider,  pentru câteva ore. Astfel, rulada noastră o sa fie perfecta!

Crema de lapte praf este minunată iar în combinație cu cea din biscuiți cu cacao si nuca măcinată , este perfectă. Eu am adaugat fructe confiate ( prune si caise) dar altădată am pus stafide, merisoare si tot delicioasă a fost. Așadar, putem sa schimbam fructele sau chiar sa nu punem deloc. Dacă nu vreti biscuiți cu cacao, puteti pune simpli eventual scgimbati zahărul alb cu zahar brun. Asa o sa fie colorată putin si prima cremă,  pentru un aspect frumos. Rulada se păstrează bine in frigider, câteva zile. În momentul servirii, scoatem folia si feliem atat cat ne trebuie. Puteti incerca si rulada cu brânză sau pe cea cu cocos,  ambele în foaie de napolitana .


Ingrediente

  • Pentru crema de biscuiți cu nuca
  • 500g biscuiți cu cacao
  • 275g zahar
  • 450ml apă
  • 150g unt
  • 150g nucă
  • Esența de rom
  • Pentru crema de lapte praf
  • 275g zahăr
  • 150g unt
  • 75ml apă
  • 400g lapte praf
  • Mai aveti nevoie de:
  • 2 foi mari de napolitana
  • 100g caise confiate
  • 200g prune uscate

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început mărunțim bine biscuiții și nuca cu ajutorul unui robot. Intr-un vas, punem pe foc apa, zahărul și untul. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Cand untul s-a topit iar lichidul incepe să fiarbă adăugăm biscuiții mărunțiti si amestecăm bine cu o spatulă.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Apoi încorporăm miezul de nucă mărunțit anterior si esența de rom, după gust. Oprim focul și începem să pregătim crema de lapte praf.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Intr-o oală punem pe foc apa, zahărul și untul si lăsăm totul la foc potrivit. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Când untul s-a topit,  adăugăm laptele praf si amestecăm energic cu o spatulă.  Avem grijă să nu rămână cocoloașe. După încorporare acestuia, oprim focul și începem să formăm ruladele.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Punem cate jumătate din compoziția cu biscuiți pe fiecare foaie de napolitana si cu ajutorul unei spatule intindem crema pe toată suprafața foilor.  Imaginea 6

  • Pasul 7

    Apoi, punem crema de lapte praf ( tot câte jumătate pe fiecare foaie, o intindem aproximativ uniform ( pe cat posibil), apoi punem fructele. Imaginea 7

  • Pasul 8

    Incepem să rulăm.  Cremele fiind calde, nu trebuie asteptat mai mult. Foaia de napolitana trebuie sa fie maleabilă dar nu moale. Imaginea 8

  • Pasul 9

    După ce am format cele 2 rulade, le infoliem in folie alimentară  si le dăm la rece ( frigider) până în momentul servirii ( minim 3 ore). Imaginea 9

  • Pasul 10

    Când vrem să tăiem rulada, desfacem folia alimentară și cu un cuțit bine ascuțit și cu lama subtire, tăiem feliile de 1-1,5cm. Imaginea 10

    Mai jos, am explicat cum trebuie facut ca sa obținem o rulada in foaie de napolitană perfectă!

     


Tag-uri reteta: biscuiti, caise, cremă, Delicios, făra coacere, fructe, lapte praf, Napolitana, prune, rapid, Rulada
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri de casa, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 24, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version