Ruladă cu cremă de lapte praf și fructe confiate
Ruladă cu cremă de lapte praf am facut zilele trecute și a fost atât de apreciată încât , trebuie să vă împărtășesc și vouă această rețetă minunată. O prietenă, imi spunea ca eu sunt „mama ruladelor” :). Recunosc ca imi place sa fac tot felul și să le dau mereu altă înfățișare. Iar sa lucrez cu foile de napolitană este o plăcere si o provocare de fiecare dată .
Imi place cum din foile de napolitana, casante, tari pot obține rulade minunate, dulci sau sarate . În același timp, foaia de napolitana trebuie sa ramana perfecta. Nici tare ca sa se rupă, dar nici atat de moale încât să devină ca o gumă de mestecat. Cu puțin exercițiu si îndemânare veti obtine rulada perfectă . Important este sa o tot verificați după ce ați întins umplutura si sa o rulați exact când a devenit maleabilă, fără să fie prea moale. Atunci când este rulată , foaia de napolitana trebuie sa pocneasca ușor, iar aspectul sa fie cel inițial ( sa își păstreze modelul).
După rulare, infoliem bine in folie alimentară, strângem capetele si dam la rece, în frigider, pentru câteva ore. Astfel, rulada noastră o sa fie perfecta!
Crema de lapte praf este minunată iar în combinație cu cea din biscuiți cu cacao si nuca măcinată , este perfectă. Eu am adaugat fructe confiate ( prune si caise) dar altădată am pus stafide, merisoare si tot delicioasă a fost. Așadar, putem sa schimbam fructele sau chiar sa nu punem deloc. Dacă nu vreti biscuiți cu cacao, puteti pune simpli eventual scgimbati zahărul alb cu zahar brun. Asa o sa fie colorată putin si prima cremă, pentru un aspect frumos. Rulada se păstrează bine in frigider, câteva zile. În momentul servirii, scoatem folia si feliem atat cat ne trebuie. Puteti incerca si rulada cu brânză sau pe cea cu cocos, ambele în foaie de napolitana .
Pasi
- Pasul 1
Pentru început mărunțim bine biscuiții și nuca cu ajutorul unui robot. Intr-un vas, punem pe foc apa, zahărul și untul. Imaginea 1
- Pasul 2
Cand untul s-a topit iar lichidul incepe să fiarbă adăugăm biscuiții mărunțiti si amestecăm bine cu o spatulă. Imaginea 2
- Pasul 3
Apoi încorporăm miezul de nucă mărunțit anterior si esența de rom, după gust. Oprim focul și începem să pregătim crema de lapte praf. Imaginea 3
- Pasul 4
Intr-o oală punem pe foc apa, zahărul și untul si lăsăm totul la foc potrivit. Imaginea 4
- Pasul 5
Când untul s-a topit, adăugăm laptele praf si amestecăm energic cu o spatulă. Avem grijă să nu rămână cocoloașe. După încorporare acestuia, oprim focul și începem să formăm ruladele. Imaginea 5
- Pasul 6
Punem cate jumătate din compoziția cu biscuiți pe fiecare foaie de napolitana si cu ajutorul unei spatule intindem crema pe toată suprafața foilor. Imaginea 6
- Pasul 7
Apoi, punem crema de lapte praf ( tot câte jumătate pe fiecare foaie, o intindem aproximativ uniform ( pe cat posibil), apoi punem fructele. Imaginea 7
- Pasul 8
Incepem să rulăm. Cremele fiind calde, nu trebuie asteptat mai mult. Foaia de napolitana trebuie sa fie maleabilă dar nu moale. Imaginea 8
- Pasul 9
După ce am format cele 2 rulade, le infoliem in folie alimentară si le dăm la rece ( frigider) până în momentul servirii ( minim 3 ore). Imaginea 9
- Pasul 10
Când vrem să tăiem rulada, desfacem folia alimentară și cu un cuțit bine ascuțit și cu lama subtire, tăiem feliile de 1-1,5cm. Imaginea 10
Mai jos, am explicat cum trebuie facut ca sa obținem o rulada in foaie de napolitană perfectă!