Ruladă in foaie de napolitană cu cacao, lapte condensat și cocos
Pentru azi, am pregatit o ruladă în foaie de napolitana, varianta dulce. Va promisesem asta de când am pus reteta pentru rulada în foaie de napolitana si cremă de brânză. Una dulce, alta sărată . Dacă tot cumpărăm un pachet de foi de napolitană, măcar să avem mai multe variante de facut din ele.
Nu este o surpriză pentru voi, cei ce ma urmăriți, ca imi place sa lucrez cu foile de napolitană. Și, cu multă atenție, foaia nu se rupe si veti obține niste produse tare frumoase. Vă trebuie răbdare și câteva mici secrete, de care să țineți cont.
Ce trebuie să știți?
După cum știți, foaia de napolitana este tare, casantă. Astfel, pentru a fi rulată frumos eu am pus prima cremă călduță, am repartizat-o uniform si am asteptat careva minute. Din când în când trebuie verificat dacă foaia incepe sa se înmoaie, sa poată fi rulată. Nu trebuie lăsată foarte mult! Trebuie să pocneasca ușor în timpul rulării dar fără să se rupă. Astfel vom obține o ruladă perfectă iar napolitana își va menține textura. Va trebuie puțină îndemânare și putin exercițiu.
În crema de cacao eu am pus rom dar daca nu va place, puteti pune altceva ( migdale, etc). Am folosit lapte condensat la cutie metalică, gros, îndulcit. Nu folositi lapte condensat pentru cafea! Acesta este lichid. În timpul pregătirii cremeiputeti gusta iar daca vreti mai dulce , mai adăugați zahar.
Am adăugat niste merisoare dar daca nu aveți sau nu va plac, puteti pune stafide , caise confiate, etc. Nu este o regulă aici.
Ruladă în foaie de napolitana fac când vreau ceva dulce, fără să pornesc cuptorul. În plus, se păstrează bine in frigider, în folie alimentară. Dacă o încercați, astept comentariile cu impresiile voastre! Va îmbrățișez cu drag!
Pasi
- Pasul 1
Cântărim biscuiți și ii punem în vasul unui blender. Imaginea 1
- Pasul 2
Mărunțim biscuiți dar nu până devin praf. Lăsăm bucatele potrivite ca mărime. Imaginea 2
- Pasul 3
Intr-un vas cântărim zahărul și il amestecăm bine cu cacaoa. Imaginea 3
- Pasul 4
Punem intr-o cratiță apa cu untul pe foc si amestecăm ușor până la topirea untului. Imaginea 4
- Pasul 5
După ce untul s-a topit, adăugăm zahărul amestecat cu cacaoa . Amestecăm până la topirea completă a zaharului. Imaginea 5
- Pasul 6
Adăugăm biscuiții mărunțiti, amestecăm bine, oprim focul și punem esența de rom. Imaginea 6
- Pasul 7
Pregătim umplutura de cocos. Punem pe foc intr-un vas apa cu untul si lăsăm pana se topeste. Imaginea 7
- Pasul 8
Apoi punem laptele condensat si omogenizam cu o spatulă. Imaginea 8
- Pasul 9
Punem nuca de cocos si amestecăm bine, apoi oprim focul. Imaginea 9
- Pasul 10
Începem să asamblam rulada. Punem crema de cacao cu rom și o intindem uniform pe foaia de napolitana. Imaginea 10
- Pasul 11
Adăugăm umplutura de cocos, o intindem cat de uniform putem, apoi presaram merisoare pe care le presam putin cu mâna. Imaginea 11
- Pasul 12
Așteptăm câteva minute până când foaia de napolitana devine maleabilă si poate fi rulată usor, fără să se rupă. Imaginea 12
- Pasul 13
După ce am rulat-o, o înfoliem în folie alimentară, strângem bine capetele si o punem la frigider pentru câteva ore bune. Imaginea 13
- Pasul 14
După ce a stat la rece, o feliem cu un cuțit ascuțit cu lama subtire. Pofta buna sa aveti! Imaginea 14
Annabelle
decembrie 15, 2019 @ 8:38 pm
Delicioasa 🙂
Crina Matei
decembrie 16, 2019 @ 2:19 pm
Multumesc mult! Ma bucur mult ca ti-a placut ❤