Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imagine
  • Galerie

Ruladă in foaie de napolitană cu cacao, lapte condensat și cocos

Pentru azi, am pregatit o ruladă în foaie de napolitana,  varianta dulce. Va promisesem asta de când am pus reteta pentru rulada în foaie de napolitana si cremă de brânză.  Una dulce, alta sărată . Dacă tot cumpărăm un pachet de foi de napolitană,  măcar să avem mai multe variante de facut din ele.

Nu este o surpriză pentru voi, cei ce ma urmăriți, ca imi place sa lucrez cu foile de napolitană.  Și,  cu multă atenție, foaia nu se rupe si veti obține niste produse tare frumoase. Vă trebuie răbdare și câteva mici secrete, de care să țineți cont.

Ce trebuie să știți?

După cum știți,  foaia de napolitana este tare, casantă.  Astfel, pentru a fi rulată frumos eu am pus prima cremă călduță,  am repartizat-o uniform  si am asteptat careva minute. Din când în când trebuie verificat dacă foaia incepe sa se înmoaie, sa poată fi rulată.  Nu trebuie lăsată foarte mult! Trebuie să pocneasca ușor în timpul rulării dar fără să se rupă.  Astfel vom obține o ruladă perfectă iar napolitana își va menține textura.  Va trebuie puțină îndemânare și putin exercițiu.

În crema de cacao eu am pus rom dar daca nu va place,  puteti pune altceva ( migdale,  etc).  Am folosit lapte condensat la cutie metalică, gros, îndulcit.  Nu folositi lapte condensat pentru cafea! Acesta este lichid.  În timpul pregătirii cremeiputeti gusta iar daca vreti mai dulce , mai adăugați zahar.

Am adăugat niste merisoare dar daca nu aveți sau nu va plac, puteti pune stafide , caise confiate,  etc. Nu este o regulă aici.

Ruladă în foaie de napolitana fac când vreau ceva dulce, fără să pornesc cuptorul. În plus, se păstrează bine in frigider,  în folie alimentară. Dacă o încercați, astept comentariile cu impresiile voastre! Va îmbrățișez cu drag!

 


Ingrediente

  • 1 foaie de napolitană
  • Pentru crema de cacao
  • 250ml apă
  • 150g zahăr
  • 20g cacao neagră
  • 75g unt
  • 250g biscuiți
  • 1 lingură esența de rom
  • Pentru umplutura de cocos
  • 4 linguri apă
  • 100g unt
  • 200g lapte condensat îndulcit
  • 175g fulgi de nuca de cocos
  • Merisoare

Pasi

  • Pasul 1

    Cântărim biscuiți și ii punem în vasul unui blender.   Imaginea 1

  • Pasul 2

    Mărunțim biscuiți dar nu până devin praf.  Lăsăm bucatele potrivite ca mărime.   Imaginea 2

  • Pasul 3

    Intr-un vas cântărim zahărul și il amestecăm bine cu cacaoa.   Imaginea 3

  • Pasul 4

    Punem intr-o cratiță apa cu untul pe foc si amestecăm ușor până la topirea untului.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    După ce untul s-a topit, adăugăm zahărul amestecat cu cacaoa . Amestecăm până la topirea completă a zaharului.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Adăugăm biscuiții mărunțiti,  amestecăm bine, oprim focul și punem esența de rom. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Pregătim umplutura de cocos. Punem pe foc intr-un vas apa cu untul si lăsăm pana se topeste.  Imaginea 7

  • Pasul 8

    Apoi punem laptele condensat si omogenizam cu o spatulă.   Imaginea 8

  • Pasul 9

    Punem nuca de cocos si amestecăm bine, apoi oprim focul.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    Începem să asamblam rulada. Punem crema de cacao cu rom și o intindem uniform pe foaia de napolitana.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Adăugăm umplutura de cocos,  o intindem cat de uniform putem, apoi presaram merisoare pe care le presam putin cu mâna.  Imaginea 11

  • Pasul 12

    Așteptăm câteva minute până când foaia de napolitana devine maleabilă si poate fi rulată usor, fără să se rupă.  Imaginea 12

  • Pasul 13

    După ce am rulat-o, o înfoliem în folie alimentară,  strângem bine capetele si o punem la frigider pentru câteva ore bune. Imaginea 13

  • Pasul 14

    După ce a stat la rece, o feliem cu un cuțit ascuțit cu lama subtire.  Pofta buna sa aveti! Imaginea 14


Tag-uri reteta: biscuiti, cacao, cocos, Napolitana, rom, Rulada, unt
2 Comments
Annabelle

decembrie 15, 2019 @ 8:38 pm

Delicioasa 🙂

Crina Matei

decembrie 16, 2019 @ 2:19 pm

Multumesc mult! Ma bucur mult ca ti-a placut ❤

Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri, Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: decembrie 15, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Mini Pavlova cu fructe
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.