Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imagine
  • Galerie

Tort *Crinulina* – cel mai delicios tort

Tort *Crinulina* – cel mai delicios tort, făcut cu ocazia aniversării mele. Anul acesta, din păcate, nu am putut avea prietenii aproape, de ziua mea. Totuși, am zis ca îmi fac un tort, chiar dacă eram doar eu și cu iubitul meu acasă. Și așa am făcut. Astfel, a rezultat acest minunat tort. Mi l-am făcut exact așa cum mi-am dorit. În ultimul timp, am avut o serie de probleme prin care am trecut, astfel, acum am vrut să îmi bucur sufletul și cu ceva pentru mine.

Este un tort nu extrem de dulce, ușor însiropat, cu blaturi fragede de cacao ce se împletesc atât de bine cu gustul cremelor. Pe unul din blaturi am pus și un strat generos de dulceață de cireșe cu pere. A fost alegerea perfectă! Absolut delicios. Acest strat de dulceață este opțional. Puteți pune în una din creme, cuburi de fructe proaspete sau din compot. Sigur vor fi la fel de bune.

Eu am ales să coc blaturile individual (patru blaturi), dar dacă doriți puteți face un singur blat mare și mai apoi să îl feliați în patru blaturi mai mici (subțiri). Rețeta blatului este genială, se poate mânca gol, la cât de bun este. Este un blat economic, pufos și ușor umed, cu gust intens de cacao (dacă folosiți cacao neagră, de calitate). Îl puteți folosi și în combinație cu alte creme, însiropat sau nu, rezultând torturi minunate, în funcție de preferințele voastre.

Este bine să asamblați tortul de seara pentru a doua zi, astfel este timp ca gusturile cremelor să se îmbrățișeze cu al blaturilor, rezultând în final gustul suprem al întregului tort. Deasupra am folosit imagine comestibilă pe foaie de zahăr (făcută de o bună prietenă), astfel i-am dat un aspect personalizat tortului meu (iubesc crinii, nu se putea fără ei).

Din cantitățile menționate în rețetă, a rezultat un tort de 3 kg ( înalt de 13cm).


Ingrediente

  • Pentru blat
  • 2 ouă
  • 250g zahăr
  • 150ml ulei
  • 600ml kefir
  • 500g făină
  • 50g cacao neagră
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema de ciocolată
  • 200ml smântână pentru frișcă
  • 200g ciocolată cu lapte
  • Pentru crema de mascarpone
  • 250g unt 82%
  • 240g zahăr
  • 500g mascarpone
  • 400ml smântână pentru frișcă
  • Pentru sirop
  • 130ml apă
  • 2 linguri zahar
  • esență de rom
  • Pentru decor
  • 400ml frișcă
  • 2 plicuri întăritor frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • imagine comestibilă
  • decorațiuni din ciocolată
  • Opțional
  • dulceață de cireșe

Pasi

  • Pasul 1

    Un tort nu se face foarte ușor, mai ales un tort bun. Este nevoie de timp pentru un rezultat pe măsură. Așadar, am să vă pun etapele, exact în ordinea în care le-am realizat eu. Pentru început, am început pregătirea cremei de ciocolată cu lapte, care este de fapt un ganache și are nevoie să stea câteva ore la frigider. Într-un bol de inox am pus smântâna pentru frișcă și am așezat bolul deasupra unui vas în care fierbea apă. Când smântâna a devenit fierbinte, rupem ciocolata cu lapte în bucățele, o adăugăm și lăsăm pentru 2 minute, apoi amestecăm bine până la topirea completă a ciocolatei. Când este topită, luam bolul de pe vasul cu apă, punem o folie alimentară în direct contact cu ciocolata topită (astfel nu face pojghiță deasupra) și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei, apoi o lăsăm la frigider pentru minim 3 ore. După cele 3 ore de stat la rece, mixam crema pentru câteva minute, până își schimbă culoarea și devine pufoasă.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    După ce am făcut acest pas, putem trece să pregătim blaturile. Într-un bol am pus ouăle cu zahărul și cu ajutorul unui tel, am amestecat energic până ce compoziția a devenit cremoasă. Puteți utiliza și un mixer dacă doriți.  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Adăugăm uleiul în fir subțire în timp ce amestecăm continuu în compoziție.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Pune kefirul (sau putem folosi un iaurt simplu) și continuăm amestecarea cu telul în compoziție. Imaginea 4

  • Pasul 5

    La final, punem făina, cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și cu o spatulă omogenizăm bine compoziția până integrăm bine ingredientele uscate până obținem o compoziție cremoasă, omogenă.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Eu am ales să coc patru blaturi individuale, așa că am copt pe rând blaturile. Astfel, într-o formă de silicon am pus un sfert din compoziția pentru blat și am pus la copt în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru 20 minute. Imaginea 6

    Dacă alegeți să coaceți un singur blat mare și apoi să îl feliați, tipul de coacere cu siguranță o să crească. Așadar, faceți testul cu scobitoarea înainte să scoateți blatul din cuptor. Imaginea 7

  • Pasul 7

    Cât timp am copt blaturile, am pregătit siropul. Am pus apa cu zahărul la fiert într-un vas mic și am lăsat să fiarbă împreună pentru circa 7-8 minute. După acest timp am lăsat siropul să ajungă la temperatura camerei, apoi am adăugat esența de rom (după gust).

  • Pasul 8

    Crema de mascarpone am realizat-o cu ajutorul robotului. Am pus untul moale (scos cu ceva timp înainte din frigider) cu zahărul în bolul mixerului și le-am mixat până am obținut o compoziție cremoasă. Apoi am adăugat mascarpone (și acesta este recomandat să fie scos de la frigider cu minim o oră înainte din frigider) și mixăm pentru circa 2-3 minute. După aceasta, adăugăm treptat frișca bătută anterior, în timp ce robotul mixează la viteză mică. Când crema devine omogenă, oprim mixerul și dam crema la rece pentru circa 30 minte. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Acum putem începe asamblarea tortului astfel: pe un platou punem primul blat (eu am tăiat ușor suprafața de deasupra fiecărui blat pentru a fi mai ușor însiropat. Cu ajutorul unei pensule, distribuim sirop pe toată suprafața blatului. Nu este nevoie de o cantitate mare de sirop, blatul având o textură ușor umedă. Imaginea 9

  • Pasul 10

    Punem o treime din crema de mascarpone peste primul blat și cu ajutorul unei spatule metalice, distribuim crema uniform pe toată suprafața.  Imaginea 10

  • Pasul 11

    Punem deasupra următorul blat, îl însiropăm ușor, apoi punem și întindem pe toată suprafața lui, crema de ciocolată cu lapte.  Imaginea 11

  • Pasul 12

    Peste această cremă, punem din nou un blat, îl insiropăm și punem peste acesta întâi un strat generos de dulceață apoi încă o treime din crema de mascarpone.  Imaginea 12

  • Pasul 13

    Punem și ultimul blat, îl însiropăm bine. Ultima parte din crema de mascarpone, eu am distribuit-o pe lateralul tortului cu ajutorul unei spatule. După această operațiune tortul trebuie să stea la rece minim 2-3 ore (eu l-am lăsat de seara până dimineața).  Imaginea 13

  • Pasul 14

    După ce a stat bine la rece, am bătut smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră și întăritorul (asta este valabil pentru frișca naturală), am acoperit tortul, am adăugat imaginea comestibilă și câteva decorațiuni finuțe din ciocolată. Tortul este gata de savurat.  Imaginea 14


Tag-uri reteta: blat umed, cacao, ciololată cu lapte, Delicios, dulceță, mascarpone, tort
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Torturi
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tort cu ciocolată, mascarpone și fructe -Varianta fără coacere
  • Prăjitură cu fructe -varianta fară coacere
  • Tort cu blat pufos de vanilie și multe fructe
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version