Tort cu blat pufos și multe fructe

Dacă este ziua copilului meu, sigur trebuie sa fac un tort cu blat pufos si multe fructe.  Așa a fost cererea, asa am facut. Dorințele copilului meu sunt foarte importante pentru mine. Acest tort l-am pregătit pentru onomastica copilului meu, Maximilian Andrei cu care m-am sfătuit în prealabil cum să il fac. Deoarece am avut invitați si copii, am ales ca de această dată să nu punem cacao si ciocolată.  A iesit un tort fin, aromat si cu multe fructe.

Am folosit un mango bio,  foaete bine copt si parfumat. În România , foarte greu gasesc mango bun, dulce, aromat. Cel mai bun mango l-am mâncat în Egipt.  A fost senzațional. Zemos,  dulce si plin de gust. Am folosit si un fruct de kaki pe care l-am tinut acasa inca vreo 4 zile până ă fost copt si bun de mâncat. Deoarece a trecut sezonul fructelor autohtone , am folosit vișine congelate fara sâmburi.

Din cantitățile menționate în rețetă eu am facut un tort de 4,2kg. Dacă faceți un tort mai mic, adaptați cantitățile . Dacă vreți să înlocuiți fructele,  nu uitati sa le tratati termic pentru a-și păstra culoarea si pentru a nu lăsa zeamă în cremă .

Acest tort are un mare avantaj. Deoarece cremele conțin gelatina,  il puteti face cu câteva zile înainte si il păstrați la congelator.  Înainte de servire cu circa șase ore, il scoateți de la congelat,  il puneti pe platoul de servire si il țineți la frigider să se dezghete treptat. O sa fie tare bun iar cremele isi păstrează consistența.

Deoarece copilul a vrut tort cu minecraft,  am apelat la imagine printată pe foaie de zahar ( o puteți găsi aici) si a fost cea mai buna soluție.  Nu am folosit pasta de zahăr,  am îmbrăcat tortul în frișcă peste care am pus această foaie.  Spre deosebire de imaginile printate pe vafa , aceasta nu are nevoie de feluri speciale, imaginea are culorile frumoase si se poate face orice model.

Aici găsiți și alte retete de tort, pas cu pas.