Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imagine
  • Galerie

Tort cu blat pufos și multe fructe

Dacă este ziua copilului meu, sigur trebuie sa fac un tort cu blat pufos si multe fructe.  Așa a fost cererea, asa am facut. Dorințele copilului meu sunt foarte importante pentru mine. Acest tort l-am pregătit pentru onomastica copilului meu, Maximilian Andrei cu care m-am sfătuit în prealabil cum să il fac. Deoarece am avut invitați si copii, am ales ca de această dată să nu punem cacao si ciocolată.  A iesit un tort fin, aromat si cu multe fructe.

Am folosit un mango bio,  foaete bine copt si parfumat. În România , foarte greu gasesc mango bun, dulce, aromat. Cel mai bun mango l-am mâncat în Egipt.  A fost senzațional. Zemos,  dulce si plin de gust. Am folosit si un fruct de kaki pe care l-am tinut acasa inca vreo 4 zile până ă fost copt si bun de mâncat. Deoarece a trecut sezonul fructelor autohtone , am folosit vișine congelate fara sâmburi.

Din cantitățile menționate în rețetă eu am facut un tort de 4,2kg. Dacă faceți un tort mai mic, adaptați cantitățile . Dacă vreți să înlocuiți fructele,  nu uitati sa le tratati termic pentru a-și păstra culoarea si pentru a nu lăsa zeamă în cremă .

Acest tort are un mare avantaj. Deoarece cremele conțin gelatina,  il puteti face cu câteva zile înainte si il păstrați la congelator.  Înainte de servire cu circa șase ore, il scoateți de la congelat,  il puneti pe platoul de servire si il țineți la frigider să se dezghete treptat. O sa fie tare bun iar cremele isi păstrează consistența.

Deoarece copilul a vrut tort cu minecraft,  am apelat la imagine printată pe foaie de zahar ( o puteți găsi aici) si a fost cea mai buna soluție.  Nu am folosit pasta de zahăr,  am îmbrăcat tortul în frișcă peste care am pus această foaie.  Spre deosebire de imaginile printate pe vafa , aceasta nu are nevoie de feluri speciale, imaginea are culorile frumoase si se poate face orice model.

Aici găsiți și alte retete de tort, pas cu pas.


Ingrediente

  • Pentru blat
  • 10 ouă
  • 300g zahăr
  • 300g făină albă
  • Vanilie
  • Pentru sirop
  • 200ml apa
  • 200g zahăr
  • Vanilie
  • Pentru prima crema
  • 1 mango
  • 1 kaki
  • 200g zahăr
  • 15g gelatina +100ml apa rece
  • 600ml smântână pentru frișcă
  • Pentru a doua crema
  • 500g vișine congelate
  • 300g zahăr
  • 15g gelatina +100ml apă rece
  • 600ml smântână pentru frișcă
  • Pentru decor
  • 600ml smântână pentru frișcă bătută
  • O imagine comestibila pe foaie de zahar

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început,  pregătim minunatul blat. Pornim cuptorul apoi în vasul de la robot punem ouăle si le batem.bine.  Când începe să își mărească volumul , adăugăm treptat zahărul.  Lăsăm să meargă robotul pana ce compoziția isi triplează volumul. Apoi,  cu o spatulă,  incorporam ușor faina si punem.o lingura de vanilie. Într-o tavă dreptunghiulara cu marginile detașabile,  punem hârtie de copt și turnam compoziția. Introducem tava în cuptorul preincalzit la 180° pentru circa 40 minute ( sau pana trece testul cu scobitoarea).  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Cand blatul este copt, il scoatem din tavă și il lăsăm la răcit pe un grătar. Pregătim siropul pentru acesta prin fierberea apei cu zahărul pentru 7-10 minute . După răcire adăugăm vanilia.   Imaginea 2

  • Pasul 3

    Pentru prima crema, tăiem fructele cuburi si le punem cu zahărul intr-un vas pe foc. Nu fierbem mult, doar cat sa se lege putin compoziția…circa 5 minute.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    După ce oprim focul adăugăm peste fructe, gelatina hidratată în prealabil si amestecăm bine.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Lăsăm fructele sa ajunga la temperatura camerei , apoi le adăugăm peste frișcă bătută si amestecăm.  Imaginea 5

  • Pasul 6

    În tavă în care am copt blatul , punem la baza un strat de folie alimentară,  apoi o parte din blatul de luat după răcire ( eu l-am de luat in trei părți). Insiropam putin cu ajutorul unei pensule, apoi turnam crema obținută pe baza fructelor. Punem apoi la rece. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Începem a doua crema, cea cu multe vișine.  Punem fructele cu zahărul intr-un vas, pe foc si amestecăm usor să se topească zahărul . Își vor lasa mult suc. Eu am scurs o parte din suc si am insiropat cu el blatul din mijloc. Imaginea 7

  • Pasul 8

    După 10 minute de fiert, oprim focul si adăugăm gelatina hidratată in prealabil si amestecăm până la dizolvarea completă .   Imaginea 8

  • Pasul 9

    Lăsăm ca fructele sa ajunga la temperatura camerei apoi amestecăm cu frișcă bătută.  Imaginea 9

  • Pasul 10

    Scoatem tavă de la rece, punem al doile blat, insiropăm iar apoi punem a doua crema.   Imaginea 10

  • Pasul 11

    Lăsăm pentru 10 minute la rece, apoi punem si ultimul blat, insiropăm si lăsăm asa pentru minim 6 ore la frigider.  Apoi scoatem usor marginile tavii, rasturnam  tortul pe un platou si il îmbrăcăm cu frișcă bătută, apoi aplicăm imaginea comestibila ( sau decoram după plac) si este gata de servire.  Imaginea 12


Tag-uri reteta: frisca, fructe, Kaki, mango, tort, vanilie, Visine
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 30
  • Categorie: Torturi
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: decembrie 3, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Tort cu ciocolată, mascarpone și fructe -Varianta fără coacere
  • Tort *Crinulina* – cel mai delicios tort
  • Prăjitură cu fructe -varianta fară coacere
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version