Pasi
- Pasul 1
Pentru început maruntim bine biscuiții intr-un robot. Putem folosi biscuiți simpli, digestivi, cu cacao, etc. Apoi adaugam untul și amestecăm bine pana obținem o textura nisipoasa (eu folosesc tot robotul pentru acest procedeu).
- Pasul 2
Intr-o tava pentru tort cu marginile detașabile, de diametru 24 sau 26 (eu am făcut în ambele dimensiuni,cate unul), punem biscuiții maruntiti amestecati cu untul.
- Pasul 3
Presam bine compoziția cu un pahar sau o lingură astfel încât aceasta să creeze o masă compactă pe tot fundul tăvii dar și putin ridicată pe margini.
După presare, tava cu blatul cheescake-ului se da la frigider până pregătim crema acestuia.
- Pasul 4
Punem la hidratat gelatina în cantitatea de apă rece menționată mai sus. Dupa 10 minute, timp în care o lăsăm la hidratat, încălzim 100ml smântâna lichidă pentru frișcă (cat sa fie fierbinte) si dizolvam gelatină hidratata amestecând continuu 1 minut. Apoi lăsăm amestecul să ajungă la temperatura camerei.
Intr-un bol punem crema de brânză, mascarpone si 100g zahar pudra, apoi mixam ușor până la dizolvarea zaharului.
- Pasul 5
Adaugam treptat sucul proaspăt stors de portocale și continuam sa mixam încă 1 minut.
- Pasul 6
Turnam gelatina dizolvată la temperatura camerei și mixam la viteza mică pana la omogenizare.
- Pasul 7
Separat punem restul de smântâna lichidă pentru frișcă împreună cu 100g zahar pudra și mixam 1 minut la viteza mica, apoi creștem viteza pana obținem o frișcă bătută lejer (nu foarte tare).
- Pasul 8
Punem frișcă peste compoziția de brânză și amestecăm ușor cu o spatulă până la incorporarea totală.
- Pasul 9
Turnăm amestecul obținut peste blatul de biscuiți (ținut la frigider).
- Pasul 10
Cu o spatula nivelăm crema și dăm la frigider pentru încă o oră.
- Pasul 11
Între timp pregătim fructele pentru decor (Curățăm feliile de portocale de pieliță albă, scoatem semințele de rodie) , stoarcem portocale până obținem cantitatea de suc necesară. Spre finalul orei (în care trebuie sa stea crema la rece), punem gelatina la hidratat în apa rece.
- Pasul 12
Punem la incalzit 100ml suc de portocale proaspăt stors (dacă portocalele sunt acre puteți adauga putin zahar, la mine nu a fost nevoie) iar când acesta este fierbinte, oprim focul și adaugam gelatina hidratata în prealabil. Amestecăm până la dizolvarea completă.
- Pasul 13
Punem restul de suc de portocale astfel încât acesta să ajungă la temperatura camerei. Amestecăm ușor.
- Pasul 14
Turnam cu grija amestecul pentru jeleu.
- Pasul 15
Punem fructele preferate și dăm la rece minim 4-5 ore. La mine a stat de seara până a doua zi .
- Pasul 16
Înainte de servire, decoram cu mentă proaspătă și porționăm. Este de-a dreptul delicios!