Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine
Cheesecake cu portocale

Fara coacere

 

Cheeslove orage – cheesecake cu portocale

Cheeslove orage – cheesecake cu portocale am pregătit pentru acest sfârșit de săptămână.  A ieșit atât de bun încât copilul meu a spus ca merita nota 2000.

Denumirea aceasta mi-a fost sugerata de către o membra a grupului meu de gătit de pe Facebook ( Sa bucatarim pentru noi și pentru copiii noștri),  căreia ii mulțumesc.

Zilele trecute am luat de la magazin niște portocale tare dulci și zemoase, așa că am zis sa le integrez într-un desert. Cum ne doream ceva ușor,  fără prea mult zahăr,  am ales varianta unui cheescake.  Am adăugat suc proaspăt stors de portocale atât în compoziția de brânză și mascarpone, cat și în jeleul pus deasupra. Foarte gustos și aromat a ieșit.

Va recomand sa il faceți în aceiași variantă,  cu suc proaspăt de portocale și veți avea un desert minunat, gustos si sănătos.  Pentru decor eu am folosit felii de portocale,  mandarine,  frunze de mentă și rodie. Puteți pune orice fructe va plac deasupra.

Cheesecake fără coacere

Am combinat crema de brânză cu mascarpone si astfel am obținut un cheesecake cremos și delicat. Este cel mai bun!

Dacă aveți portocale bio, la care puteți folosi coaja,  le puteți rade după ce au fost spălate si să o folosiți în timp, pentru prăjituri.  O sa le dea o aroma deosebita, se păstrează bine și este naturală (vezi cum se păstrează coaja de portocale aici⏪⏮▶️⏭⏩)

Biscuiți pentru blat puteți folosi de care va plac: simpli, digestivi,  cu cacao, etc. Este important sa pastrati proporția biscuiti-unt.  Puneti unt în biscuiții măcinați,  nu margarină.  Eu am folosit unt de 82%.

În plus, este un desert fără coacere, asa ca nu mai trebuie sa porniți cuptorul. Iar de aspect, ce sa mai zic? Iti vine să îl mănânci cu ochii, daca s-ar putea. Trebuie sa îl încercați și voi!


Ingrediente

  • Pentru blat
  • 250g biscuiți
  • 125g unt
  • Pentru crema
  • 250g mascarpone
  • 500g crema de brânză
  • 200g zahar pudra
  • 15g gelatină
  • 100ml apă
  • 350ml smântâna lichidă pentru frișcă
  • 100ml suc de portocale
  • Pentru jeleu
  • 300ml suc de portocale
  • 7,5g gelatină
  • 80ml apa
  • Pentru decor
  • Fructe (portocale, mandarine, rodie)
  • Frunze de mentă

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început maruntim bine biscuiții intr-un robot. Putem folosi biscuiți simpli, digestivi, cu cacao, etc. Apoi adaugam untul și amestecăm bine pana obținem o textura nisipoasa (eu folosesc tot robotul pentru acest procedeu).

  • Pasul 2

    Intr-o tava pentru tort cu marginile detașabile, de diametru 24 sau 26 (eu am făcut în ambele dimensiuni,cate unul), punem biscuiții maruntiti amestecati cu untul.

  • Pasul 3

    Presam bine compoziția cu un pahar sau o lingură   astfel încât aceasta să creeze o masă compactă pe tot fundul tăvii dar și putin ridicată pe margini.

    După presare, tava cu blatul cheescake-ului se da la frigider până pregătim crema acestuia.

  • Pasul 4

    Punem la hidratat gelatina în cantitatea de apă rece menționată mai sus. Dupa 10 minute, timp în care o lăsăm la hidratat, încălzim 100ml smântâna lichidă pentru frișcă (cat sa fie fierbinte) si dizolvam gelatină hidratata amestecând continuu 1 minut. Apoi lăsăm amestecul să ajungă la temperatura camerei.

    Intr-un bol punem crema de brânză,  mascarpone si 100g zahar pudra, apoi mixam ușor până la dizolvarea zaharului.

  • Pasul 5

    Adaugam treptat sucul proaspăt stors de portocale și continuam sa mixam încă 1 minut.

  • Pasul 6

    Turnam gelatina dizolvată la temperatura camerei și mixam la viteza mică pana la omogenizare.

  • Pasul 7

    Separat punem restul de smântâna lichidă pentru frișcă împreună cu 100g zahar pudra și mixam 1 minut la viteza mica, apoi creștem viteza pana obținem o frișcă bătută lejer (nu foarte tare).

  • Pasul 8

    Punem frișcă peste compoziția de brânză și amestecăm ușor cu o spatulă până la incorporarea totală.

  • Pasul 9

    Turnăm amestecul obținut peste blatul de biscuiți (ținut la frigider).

  • Pasul 10

    Cu o spatula nivelăm crema și dăm la frigider pentru încă o oră.

  • Pasul 11

    Între timp pregătim fructele pentru decor (Curățăm feliile de portocale de pieliță albă, scoatem semințele de rodie) , stoarcem portocale până obținem cantitatea de suc necesară.  Spre finalul orei (în care trebuie sa stea crema la rece), punem gelatina la hidratat în apa rece.

  • Pasul 12

    Punem la incalzit 100ml suc de portocale proaspăt stors (dacă portocalele sunt acre puteți adauga putin zahar,  la mine nu a fost nevoie) iar când acesta este fierbinte, oprim focul și adaugam gelatina hidratata în prealabil. Amestecăm până la dizolvarea completă.

  • Pasul 13

    Punem restul de suc de portocale astfel încât acesta să ajungă la temperatura camerei. Amestecăm ușor.

  • Pasul 14

    Turnam cu grija amestecul pentru jeleu.

  • Pasul 15

    Punem fructele preferate și dăm la rece minim 4-5 ore. La mine a stat de seara până a doua zi .

  • Pasul 16

    Înainte de servire, decoram cu mentă proaspătă și porționăm.  Este de-a dreptul delicios!

     

     


Tag-uri reteta: biscuiti, branza, Cheescake, Cheesecake, Cheeslove, cremă, crema de brânză, Delicios, desert, făra coacere, fără coloranți, Food, frisca, love, mascarpone, Menta, natural, portocale, rapid, rodie, Smântână, suc de portocale, unt, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Desert, Dulciuri de casa, Fara carne, Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 22, 2021
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version