Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim foaia pentru această minunată ruladă. Nu este greu de facut, așa că vom începe cu separarea albusurilor de galbenusuri. Albusurile le punem intr-un bol înalt ca să le putem mica bine. Începem să mixam albusurile impreuna cu un praf de sare.
- Pasul 2
În momentul în care albușurile încep să crească în volum, începem să punem treptat zahărul pudră și continuăm mixarea acestora.
- Pasul 3
După ce am integrat toată cantitatea de zahar, continuăm mixarea pentru inca 5 minute, până obținem o bezea ferma ( se vede în poză că aceasta își menține forma după ridicarea mixerului).
- Pasul 4
Într-un bol mic, punem amidonul si malaiul si le amestecăm ușor, apoi punem amestecul peste bezeaua obținută.
- Pasul 5
Cu ajutorul unei spatule, încorporăm amestecul cu mișcări ample, până la încorporare completă, fără să se formeze cocoloașe.
- Pasul 6
Intr-o tava (35/40cm) unsa cu ulei, punem o hartie de copt peste care presăram putin zahar pudră ( așa foaia de ruladă o să se desprindă ușor după coacere).
- Pasul 7
Punem amestecul pentru foaia de bezea in tavă dar nu toată odată. Cu o lingura, punem bezeaua pe toată suprafața tavii, din aproape în aproape.
- Pasul 8
Apoi, cu o spatulă intindem ușor compoziția. În acest mod, zahărul de pe foaia de copt nu o sa fie întins pe lateral sau sa formeze aglomerări.
- Pasul 9
Introducem tavă în cuptorul preincalzit la 175° pentru 30-35 minute. Cand este gata, deasupra își schimbă doar putin culoarea, iar la partea de dedesubt este doar aurie. Coaptă în exces face ca aceasta sa se rupă în timpul rulării.
- Pasul 10
Pe o foaie de copt curată, rasturnam foaia de ruladă coaptă și dezlipim cu grijă foaia de copt inițială. O lăsăm așa până la răcire completă.
- Pasul 11
Pentru crema, punem gălbenușul cu zahar si amidon intr-un bol șiomogenizam bine cu ajutorul unui tel.
- Pasul 12
Peste acest amestec adăugăm 100ml lapte, restul laptelui il punem la fiert intr-o crăticioară.
- Pasul 13
Când laptele începe usor să fiarbă, adăugăm amestecul de galbenus, amestecând continuu cu telul.
- Pasul 14
Lăsăm să fiarbă, amestecând continuu până când obținem o compoziție ca o budincă. Oprim focul, o acoperim cu folie alimentară în contact direct cu crema ( ca sa nu obținem pojghița deasupra) si o lăsăm la răcit.
- Pasul 15
Cât timp crema se răcește, punem fructele congelate, împreună cu putin zahar si 2 linguri de apa, la gătit pe foc, pentru 5-7 minute.
- Pasul 16
După gătire, fructele se transformă într-un “gem” proaspat ce trebuie și acesta să se răcească, până la asamblarea ruladei.
- Pasul 17
Când crema este rece, batem frișcă si o încorporămîn cu o spatulă. Adăugăm vanilie după gust.
- Pasul 18
Punem crema în strat generos pe foaia de ruladă, distribuim si fructele gătite usor.
- Pasul 19
Începem și rulăm ajutându-ne de hârtia de copt pe care este rulada.
- Pasul 20
Lăsăm rulada la rece, în frigider pentru minim 2 ore, apoi este gata de servit.