Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Ruladă pufoasă din albușuri cu cremă de vanilie și fructe

Ruladă pufoasă din albușuri cu cremă de vanilie și fructe sau ruladă Pavlova am pregătit cu mult drag astăzi.  Îmi place să fac bezele, simple sau colorate, tort Pavlova,  mini Pavlova etc, dar până acum nu am facut și această variantă de ruladă.  Așadar,  am început să testez. Întâi am facut diverse variante de retete de la gospodine de pe grupurile culinare, apoi am facut o combinație a acestora ca să iasă pe gustul meu. În final, am obținut textura, gustul și aspectul dorit. Asta a fost varianta perfectă din toate punctele de vedere.

Pentru că la foaia de ruladă am folosit albușuri,  era păcat să nu folosesc cumva și galbenusurile.  Așadar am facut o crema fiartă din galbenus cu lapte, în care am adaugat vanilie. În crema răcită am pus frișcă bătută si a rezultat o cremă perfectă ca gust si textură,  pentru rulada mea.

Aici găsiți o gamă largă de produse pe bază de vanilie: pudră bio, păstăi de vanilie

Fructele folosite ( vișine și zmeură) au combinat perfect gustul final. Aromă puternică de zmeură cu gustul acrișor al visinelor au mers perfect cu dulceața cremei si a blatului pufos de bezea. Desigur, puteti să folosiți si alte fructe, proaspete sau congelate. Fiecare, după gustul propriu.

Alte multe rețete de rulade, dulci sau sărate, găsiți aici:

Cautare


Ingrediente

  • Pentru foaia de ruladă
  • 8 albușuri
  • Un praf de sare
  • 500g zahar pudră
  • 2 linguri Amidon
  • 2 linguri mălai
  • Pentru cremă
  • 8 galbenusuri
  • 600ml lapte
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri Amidon
  • 250g frisca batuta
  • Vanilie
  • Pentru fructe
  • 300g vișine și zmeură congelate
  • 2-3 linguri zahar

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început pregătim foaia pentru această minunată ruladă.  Nu este greu de facut, așa că vom începe cu separarea albusurilor de galbenusuri.  Albusurile le punem intr-un bol înalt ca să le putem mica bine. Începem să mixam albusurile impreuna cu un praf de sare.

  • Pasul 2

    În momentul în care albușurile încep să crească în volum, începem să punem treptat zahărul pudră și continuăm mixarea acestora.

  • Pasul 3

    După ce am integrat toată cantitatea de zahar, continuăm mixarea pentru inca 5 minute, până obținem o bezea ferma ( se vede în poză că aceasta își menține forma după ridicarea mixerului).

  • Pasul 4

    Într-un bol mic, punem amidonul si malaiul si le amestecăm ușor, apoi punem amestecul peste bezeaua obținută.

  • Pasul 5

    Cu ajutorul unei spatule,  încorporăm amestecul cu mișcări ample, până la încorporare completă,  fără să se formeze cocoloașe.

  • Pasul 6

    Intr-o tava (35/40cm) unsa cu ulei, punem o hartie de copt peste care presăram putin zahar pudră ( așa foaia de ruladă o să se desprindă ușor după coacere).

  • Pasul 7

    Punem amestecul pentru foaia de bezea in tavă dar nu toată odată.  Cu o lingura,  punem bezeaua pe toată suprafața tavii,  din aproape în aproape.

  • Pasul 8

    Apoi, cu o spatulă intindem ușor compoziția. În acest mod, zahărul de pe foaia de copt nu o sa fie întins pe lateral sau sa formeze aglomerări. 

  • Pasul 9

    Introducem tavă în cuptorul preincalzit la 175° pentru 30-35 minute. Cand este gata, deasupra își schimbă doar putin culoarea, iar la partea de dedesubt este doar aurie. Coaptă în exces face ca aceasta sa se rupă în timpul rulării.

  • Pasul 10

    Pe o foaie de copt curată,  rasturnam foaia de ruladă coaptă și dezlipim cu grijă foaia de copt inițială.  O lăsăm așa până la răcire completă.

  • Pasul 11

    Pentru crema, punem gălbenușul cu zahar si amidon intr-un bol șiomogenizam bine cu ajutorul unui tel.

  • Pasul 12

    Peste acest amestec adăugăm 100ml lapte, restul laptelui il punem la fiert intr-o crăticioară.

  • Pasul 13

    Când laptele începe  usor să fiarbă,  adăugăm amestecul de galbenus, amestecând continuu cu telul.

  • Pasul 14

    Lăsăm să fiarbă,  amestecând continuu până când obținem o compoziție ca o budincă. Oprim focul, o acoperim cu folie alimentară în contact direct cu crema ( ca sa nu obținem pojghița deasupra) si o lăsăm la răcit.

  • Pasul 15

    Cât timp crema se răcește,  punem fructele congelate, împreună cu putin zahar si 2 linguri de apa, la gătit pe foc, pentru 5-7 minute. 

  • Pasul 16

    După gătire, fructele se transformă într-un  “gem” proaspat ce trebuie și acesta să se răcească,  până la asamblarea ruladei.

  • Pasul 17

    Când crema este rece, batem frișcă si o încorporămîn cu o spatulă. Adăugăm vanilie după gust.

  • Pasul 18

    Punem crema în strat generos pe foaia de ruladă, distribuim si fructele gătite usor.

  • Pasul 19

    Începem și  rulăm ajutându-ne de hârtia de copt pe care este rulada.

  • Pasul 20

    Lăsăm rulada la rece, în frigider pentru minim 2 ore, apoi este gata de servit.

     


Tag-uri reteta: albușuri, cremă, dulce, fructe, pavlova, Rulada, Visine, zmeura
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 23, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version