Pasi
- Pasul 1
Pentru început cântărim biscuiții simpli și untul, apoi îi punem în vasul unui blender și îi mărunțim împreună. Eu aleg această variantă pentru că mi se pare mai practica, mai ușoara decât întâi să mărunțesc biscuiții, apoi să îi amestec cu untul.
- Pasul 2
Punem biscuiții mărunțiți împreună cu untul, într-o formă de tort cu marginile detașabile.
- Pasul 3
Cu ajutorul unei linguri, presați amestecul de biscuiți, pe fundul tăvii și pe jumătate din înălțimea lateralelor. După ce am presat bine și cât mai uniform, dăm forma la rece pentru circa 20 minute.
- Pasul 4
Cât timp stratul de biscuiți stă la rece, ne putem apuca de pregătit stratul de ciocolată. Pentru acest strat am folosit atât ciocolata cât și smântâna pentru frișcă, marca Lidl.
- Pasul 5
Într-un bol de inox așezat pe un vas în care fierbea apa, punem smântâna și ciocolata ruptă bucăți.
În momentul în care observăm că ciocolata se topește, amestecăm energic până la topirea completa. În acest moment putem lua vasul cu ciocolata și îl lăsăm să se răcească puțin.
- Pasul 6
După ce ciocolata topită este doar puțin călduță (nu fierbinte), o putem pune peste stratul de biscuiți, După ce am turnat toată ciocolata în formă, dăm din nou la frigider și ne apucăm de pregătirea următorului strat.
Punem gelatina la hidratat în 30ml apă, după hidratare punem cei 50 ml de smântână lichidă într-un vas până devine fierbinte, apoi adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine, până la dizolvarea completă a acesteia. Lăsăm amestecul să ajungă la temperatura camerei.
După ce gelatina s-a răcit, punem într-un bol laptele condensat îndulcit și mascarpone. Omogenizăm bine cu ajutorul unei spatule.
–
- Pasul 7
Când compoziția este omogenă, adăugăm treptat amestecul de gelatină și restul de smântână lichidă bătută lejer (cât să își mărească puțin volumul, nu să fie tare). Amestecăm bine compoziția.
- Pasul 8
Scoatem forma de tort din frigider și turnăm compoziția obținută, peste stratul de ciocolată.
- Pasul 9
Spălăm bine niște căpșuni, le feliem după bunul plac și le așezăm peste stratul alb, apoi dăm la rece pentru 15-20 minute.
- Pasul 10
Pregătim jeleul cu închegare rapidă, drept pentru care, îl pregătim conform instrucțiunilor de pe pachet (250ml apa+2 linguri zahăr+conținutul plicului se fierb împreună un minute, amestecând continuu)
- Pasul 11
După ce am pregătit gelul, îl distribuim deasupra căpșunilor tăiate rapid, cu o lingură. Puneți gelul rapid și uniform!
- Pasul 12
După 3-4 ore de stat la frigider, tortul este gata să fie servit! Poftă bună!