Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imaginea 22
  • Imaginea 23
  • Imaginea 24
  • Imaginea 25
  • Imaginea 26
  • Imaginea 27
  • Imaginea 28
  • Imagine
  • Galerie

Strudel cu mere -varianta cu aluat dospit

Strudel cu mere aveam de gând să fac de mult timp. În sfârșit a venit timpul și pentru el. A fost atât de bun, foile au iesit perfect. Și pentru că aveam mere, a fost o alegere perfecta!

Când nu mai stim ce gustare să oferim copilului, care în această perioadă stă în casă tot timpul, cauti idei. Așa mi-a venit ideea cu aceste strudele.  Toată reteta a fost făcută “pe loc”, fără nimic prealabil. Pur si simplu, am pus ingredientele după cum m-am gândit pe moment,  am cântărit și am facut poze. Aveam in gând așa: dacă iese bine, scriu rețeta,  daca nu…nu. Și au ieșit extraordinar de bine. Așadar, va scriu rețeta exact așa cum am facut-o eu.

Mie, imi aduc aminte de perioada copilăriei, când luam de la “Patibar ” strudele cu mere și pateuri cu brânză.  Doamne, cat de bune erau! Și dacă mai primeam si un pahar cu iaurt, simțeam Raiul pe pământ.  Acum, la multe patiserii,  sub denumirea de strudel,  găsim un aluat tip foietaj,  cu ușoare urme de umplutura ( mere, brânză,  etc) si care au deasupra, de regulă, foarte mult zahar pudră. Așadar, eu am facut ceva, departe de ceea ce găsim in magazine, cu multă umplutură și mult gust. Iar textura este minunată! Ușor crocante la exterior,  moi si pufoase în interior.

Va las mai jos o altă rețetă cu mere, tare buna:

Prăjitură cu foi fragede și mere


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 425g făină
  • 1 ou
  • Puțină sare
  • 5g drojdie proaspătă
  • 30g unt + 125g (după dospire)
  • 1 lingură zahar
  • 225ml apa
  • Pentru umplutură
  • 1kg mere
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri pesmet
  • 1 linguriță scorțișoara
  • Pentru uns
  • 1 galbenuș

Pasi

  • Pasul 1

    Într-un  bol încăpător punem făina si o amestecăm cu sarea, apoi facem o adâncitură în mijlocul ei unde punem drojdia,  zahărul,  oul si untul tăiat cuburi.

  • Pasul 2

    Punem treptat apa călduță  și începem să frământăm până obținem un aluat care nu se lipește de marginile vasului.

  • Pasul 3

    După ce este frământat bine (cam 7-8 minute l-am frământat eu după încorporarea totală a apei), acoperim vasul cu o folie alimentară și il lăsăm să dospeasca pentru circa 20 minute la temperatura camerei.

  • Pasul 4

    Cât timp aluatul este la dospit,  pregătim umplutura de mere. Spălăm bine merele, le curățăm de coajă și de cotoare, apoi le dăm pe razatoarea mare.

  • Pasul 5

    Punem merele rase intr-un vas pe foc împreună cu zahărul și le calim impreuna câteva minute.

  • Pasul 6

    După ce s-au călit putin, adăugăm scorțișoara si grisul,  amestecăm bine si oprim focul.  Lăsăm compoziția să se răcească .

  • Pasul 7

  • Pasul 8

    După ce a dospit la cald, punem aluatul pe o placa/blat presărat cu faină.

    Intindem aluatul până are o grosime de circa 1cm, tăiem restul de unt (125g) și il distribuim uniform pe suprafața aluatului.

  • Pasul 9

    Împăturim aluatul în patru, după cum se vede în poze.

  • Pasul 10

    După împăturire, punem aluatul din nou în bol, il acoperim și il lăsăm la rece pentru 30 minute, în frigider.

  • Pasul 11

    După cele 30 minute,  împărțim aluatul în patru părți aproximativ egale.

  • Pasul 12

    Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire peste care intindem un sfert din compoziția de mere.

  • Pasul 13

    Rulăm aluatul bine până obținem unrulou frumos.

  • Pasul 14

    Punem ruloul într-o tavă de cuptor, tapetata cu hârtie de copt.  Procedăm la fel si cu restul bucăților de aluat, până obținem patru rulouri pline cu mere. Le lăsăm în tavă la temperatura camerei pentru circa 15-20 minute.

  • Pasul 15

    Ungem  fiecare rulou cu galbenus după care băgăm tavă în cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 35 minute.

  • Pasul 16

    Când sunt frumos rumenite,  le scoatem din cuptor si le putem servi calde sau reci. Sunt delicioase!


Tag-uri reteta: aluat, fraged, gustare, mere, rapid, scortisoara, strudel
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 23, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Mini Pavlova cu fructe
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16675

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14917

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14167

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11805

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7214

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5711

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4916

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4464

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    12

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.