Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imagine
  • Galerie

Pastă de ton -preparat simplu cu ton din conservă

Cu toții știm cât de sănătos este peștele. Consumul de pește aduce multe beneficii organismului uman. Este un aliment foarte sănătos.  Îl găsim sub diverse forme (proaspăt, afumat, conservă, etc). Pentru azi am pregătit o delicioasă pastă de ton iar pentru aceasta am folosit ton din conservă căruia i-am dat un gust și o textură delicioasă. Avem nevoie de diversitate în alimentația noastră așa că încerc sa pregătesc peștele sub diverse forme, nu doar proaspăt. Putem pregăti această pastă pentru micul dejun, pentru o gustare sau chiar pentru mese festive. Cu siguranță veți fi încântat de acest preparat simplu dar foarte gustos.

Mereu am în casă, în cămară câteva conserve de pește, pentru situații *de urgență* , așa ca, la nevoie pot rapid sa fac o pastă de ton -preparat simplu cu ton din conservă.  Putem sa asociem acest preparat cu o altă gustare rapidă, cum ar fi roșiile cherry în mantie albă de brănză.

Peștele la conservă este o alternativă eficientă pentru diversifica alimentația noastră cu preparate sănatoase. La micul dejun, in loc de paine cu unt sau mult utilizatele mezeluri, putem folosi cu succes această pastă de ton. Nu multă lume consumă pește atât de des pe cât este recomandat. Așa că, de fiecare dată cănd avem ocazia, este bine sa gătim pește sub toate formele pe care le agreem.

Specialiștii ne recomandă să consumăm pește măcar de două ori pe săptămînă. Peștele este important pentru aportul de acizi grasi polinesaturati si omega-3. Peștele și o serie de vitamine, cum ar fi vitaminele A, D, B, dar si o serie de minerale esentiale, precum fier, iod, seleniu si zinc.


Ingrediente

  • Pentru pasta de ton
  • O conserva ton galben afumat în ulei (160g)
  • O conserva ton în ulei (160g)
  • 25g unt 82%
  • 1 lingura maioneza ( sau mustar)
  • Zeama se lămâie
  • Pentru decor
  • ceapa verde
  • fulgi chili
  • unt
  • boia dulce de ardei

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru pasta de ton scurgem peștele de ulei si il punem în vasul blenderului. Adăugăm restul ingredientelor ( zeama de lămâie mai adăugăm pe parcurs după gust) si blendam pentru 1 minut. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Gustam si potrivim de acru si sărat in functie de preferinte. Putem adăuga si un praf de piper alb daca ne dorim sa fie pușin picant.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Punem compoziția obținută într-un bol și presărăm deasupra, după preferințele fiecăruia ceapă verde, fulgi de chili, boia de ardei iute, etc. punem bolul la rece și il păstrăm până în mimentul servirii.

  • Pasul 4

    Servim pasta de ton pe felii de pâine prăjită. În cazul folosirii pastei pentru mesele festive, recomand a folosi pasta de ton în diverse coșulețe de aluat sau în legume decupate în diverse forme, pentru a avea un aspect deosebit. Deasupra se poate pune unt în fir subțire, frunze de mărar sau felii de masline.


Tag-uri reteta: aperitiv, lamâie, pasta, peste, rapid, ton, ton galben
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de pregatire: 10min
  • Timpul pregatit: 10min
  • Categorie: Aperitive
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: mai 5, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Mini brioșe aperitiv
  • Pesto din leurdă
  • Salată de icre -cu ceapă sau cu ton
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version