Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Mini brioșe aperitiv

Mini brioșe aperitiv am făcut astăzi și au ieșit delicioase.  Sunt o variantă bună mai ales pentru cei mici care nu sunt prieteni cu legumele. Coapte în cuptor,  astfel evităm prăjelile.  Sunte perfecte pentru micul dejun,  platouri cu aperitive,  gustare și pachețelul pentru școală.  Se fac rapid iar ingredientele se pot schimba în funcție de preferințe.

Pentru această rețetă eu am ales sa fac cantitate mică, mi-au ieșit 30 de mini brioșe aperitiv.  Sunt foarte bune calde dar și reci. Trebuie să le încercați.

Așadar iată ingredientele pentru aceste minunate mini brioșe aperitiv!

Ingrediente:

– 3 ouă

– 130g iaurt grecesc 10%

– 3 linguri ulei

– 150g făină albă

– 5g praf de copt

– sare

– piper alb

– 100g șuncă de casă

– 50g ardei roșu

– 50g morcov fiert

– 50g ciuperci

– 120g cascaval

Cum am procedat?

Într-un bol am pus cele trei ouă și iaurtul grecesc,  apoi le-am amestecat bine cu un tel. Dacă nu aveți iaurt grecesc,  merge foarte bine și cu smântână.

Am adăugat uleiul și am omogenizat bine compoziția.

Am pus făina,  praful de copt, puțină sare ( nu multă pentru că atât șuncă de casă cât și cașcavalul sunt sărate) și puțin piper alb și am încorporat bine cu ajutorul telului.

Am tăiat cubulețe șuncă de casă,  ardei roșu, o ciupercă și un morcov fiert. Dacă doriți puteți schimba aceste ingrediente cu ce va place vouă. Le-am amestecat cu o lingură.

Am adăugat și cașcaval ras pe răzătoarea marea și am amestecat din nou.

Am pus compoziția în forme pentru brioșe,  antiaderente. Aceste forme sunt micuțe,  fix o linguriță din compoziție a încăput în ele. Am pus tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru circa 15 minute (până au devenit aurii). Dacă folosiți forme mai mari și timpul de coacere se mărește. O astfel de tavă antiaderentă găsiți aici↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️↪️

Le-am scos din cuptor și după circa 10 minute, le-am scos din forme. Au ieșit tare bune. Atat calde cât și reci.


Tag-uri reteta: aperitiv, briose, bun pentru cei mici, cașcaval, Delicios, gustare, legume, pachetel
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: noiembrie 18, 2023
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Pesto din leurdă
  • Salată de icre -cu ceapă sau cu ton
  • Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    42377

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21505

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20667

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    20195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18789

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18330

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    17658

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17591

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.