Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imagine
  • Galerie

Drob de pui cu ceapă verde și mărar proaspăt

Drob de pui pregătesc mereu primăvara. În perioada Sărbătorilor Pascale sau nu, îmi place această variantă de drob. Iar cum eu nu consum deloc carne de miel, aceasta este alegerea mea pentru drob. Fiind primăvară, multe legume verzi abundă în piețe, le introducem cât mai des în preparatele noastre din această perioadă. În acest drob am pus ceapă verde, usturoi verde și mărar proaspăt tocat. O nebunie de gusturi!

Pentru aspect, am adăugat ouă de prepeliță, fierte și așezate în mijlocul compoziției, însă acest pas nu este obligatoriu. Se poate, la fel de bine fără ouă. Sau cu ouă de găină. Totul depinde de ce îi place fiecăruia și de ce avem în casă.

Mie îmi place să simt bucățele de carne sau ficat de pui în drob. Așadar, pieptul de pui îl tai mereu cu ajutorul cuțitului. Ficatul de pui, o parte îl fac pastă cu ajutorul unui blender, o altă parte îl tai în cubulețe mici, cu cuțitul. Am mâncat și varianta în care atât carnea cât și ficatul erau trecute prin mașina de tocat, dar nu mi-a plăcut deloc.  Era o pastă deloc apetisantă. Și mama mea tăia o parte din ele cu cuțitul, așa fac și eu.

De pe masa de Paște nu poate lipsi pasca, așa că vă las aici cea mai bună rețetă de pască, cu aluat subțire și multă umplutură:

Pască cu aluat subțire și multă brânză


Ingrediente

  • 1kg ficat de pui
  • 3-4 linguri ulei
  • 350-500g piept de pui
  • 3 legături ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură mare mărar
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • mix de condimente pentru pui
  • opțional: ouă de prepeliță, ardei roșu

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început punem pieptul de pui la fiert într-o oală cu apă, având grijă să luam mereu spuma ce se strânge deasupra. Într-o altă oală, punem uleiul și ficatul de pui cu puțină apă. Lăsăm să se înăbușe cu capacul pus.

  • Pasul 2

    Curățăm ceapa și usturoiul verde, le spălam și le tocăm mărunt.

  • Pasul 3

    După circa 10 minute de gătit ficățeii, adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și amestecăm.

  • Pasul 4

    Lăsăm să fiarbă ceapa cu usturoiul împreună cu ficatul aproximativ cinci minute, după care oprim focul și lăsăm să se răcească ficaățeii ca să îi putem tăia.

    După ce pieptul de pui este fiert, scurgem apa și îl lăsăm la răcit. După răcire, tăiem cu cuțitul, în cuburi mici, pieptul de pui și o parte din ficăței.

  • Pasul 5

    În bolul de la blender punem restul de ficăței, împreună cu ceapa și usturoiul verde și îi măcinăm. Punem această pastă peste bucățelele tăiate.

  • Pasul 6

    Peste toate componentele, adăugăm ouăle, mărarul verde tocat mărunt, sare, piper și mix de condimente, după gust. Amestecăm bine cu ajutorul unei linguri de lemn, până obținem o compoziție uniformă.  Într-o tavă mare pentru cozonac, punem jumătate din compoziția obținută, apoi dacă dorim adăugăm ouă de prepeliță fierte și curățate și ardei roșu.

  • Pasul 7

    Pentru că mi-au rămas trei ouă de prepeliță fierte, le-am tocat și împreună cu niște ardei roșu tăiat cuburi, le-am amestecat cu compoziția rămasă.

  • Pasul 8

    Punem în tavă, restul compoziției, o nivelăm bine cu o lingură. Acum, drobul este gata să fie băgat la cuptor pentru o oră la 190 grade.

  • Pasul 9

    Când drobul este bine copt, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească bine înainte să îl tăiem.

  • Pasul 10

    După răcirea completă îl putem tăia cu un cuțit bine ascuțit.


Tag-uri reteta: ceapă verde, drob, ficat de pui, marar, oua, Paște, Usturoi
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Aperitive, Carne de pasare, Cu carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 12, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Mâncarică de pui cu roșii proaspete și ardei copți
  • Ceafă de porc fragedă, cu sos lipicios făcută în tigaie
  • Pui cu sos de smântână și orez cu legume
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version