Pasi
- Pasul 1
Pentru început, cu o seară înainte de a găti ceafa de porc, am pregătit o marinadă în care am lăsat să stea bucățile de carne în frigider, peste noapte. Așadar, într-o caserolă dreptunghiulară cu capac am pus vinul, apa și restul componentelor ( sare, usturoi pudră, ghimbir pudră, boia de ardei, sos de soia, crema de oțet balsamic, zahăr, cimbru), amestecăm bine componentele și punem bucățile de carne.
Imaginea 1
- Pasul 2
După ce am pus toată ceafa de porc având grijă ca zeama să acopere bine carnea, punem capacul caserolei și dăm la rece până a doua zi (sau măcar 4-5 ore).
Imaginea 2
- Pasul 3
A doua zi, într-o tigaie cu puțin ulei, punem la foc mediu bucățile de carne scoase din marinadă, acoperim tigaia cu un capac și lăsăm să se gătească pentru 20-25 minute (până ce ceafa este bine făcută).
Imaginea 3
- Pasul 4
La final, facem un amestec într-un bol din sweet chilli, ketchup (dulce sau picant, în funcție de preferințe) și miere de albine.
Imaginea 4
- Pasul 5
Turnăm amestecul acesta peste bucățile de carne în tigaie și mai lăsăm pe foc circa 5-10 minute, întorcând din când în când carnea, astfel încât sosul să nu se ardă și să pătrundă bine pe ambele părți ale bucăților de carne.
Imaginea 5
- Pasul 6
Cât timp s-a gătit carnea, am pregătit alături și niște legume sotate. Au ieșit tare bune. Pentru început am curățat toate legumele și le-am tăiat în bucăți mai mari (cu excepția usturoiului verde).
Imaginea 6
- Pasul 7
Într-o cratiță am pus ulei la încins și am adăugat pentru început ceapa și morcovul. Le sotăm pentru circa 5 minute.
Imaginea 7
- Pasul 8
Adăugăm apoi restul legumelor tăiate, punem puțină sare și circa 50 ml apă, punem capacul peste cratiță și lăsăm să se înăbușe pentru circa 10 minute.
Imaginea 8
- Pasul 9
După acest timp, punem și usturoiul tăiat mărunt, potrivim de sare și piper și mai lăsăm să se gătească pentru circa 4-5 minute.
Imaginea 9
- Pasul 10
Le servim împreună cu ceafa de porc și o salată proaspătă alături.
Imaginea 10