Roșii cherry în mantie albă de brânză este ideea pentru astăzi dacă doriți să faceți ceva special, rapid și foarte gustos. Mereu caut idei pentru diversificarea aperitivelor pregătite de mine, iar acum vreau sa vă arăt și voua cum fac aceste roșii cherry in mantie albă de brânză . Au aspect frumos iar gustul este pe măsură. Putem folosi aceste roșii pregătite astfel și la micul dejun sau ca și gustare.
Despre roșiile folosite:
Dacă vreți să incercați această rețetă, trebuie neapărat sa aveți roșii cherry tari, proapete, care sa nu se striveasca atunci cănd sunt tăiate. Eu folosesc roșii de la sera unor buni prieteni, din jutețul Bihor pentru că au gustul autentic de roșii din grădina bunicii și au coaja fermă. Aceste roșii cherry de Toboliu sunt minunate și se pretează bine pentru acest preparat. Pot spune că sunt norocoasă ca am parte de aceste roșii cherry minunate și mai ales că am asemenea prieteni!
Amestecul de brânză proaspătă și brânză de burduf creează combinația perfectă de gust care, împreună cu roșiile cherry și mărarul, ne fac să simțim aroma primăverii în farfuria noastră.
Alături de alte aperitive, putem pregăti aceste roșii cherry în mantie albă de brânză pentru ocazii speciale sau pentru masa de sărbători petrecute în familie. Pentru mine, pregătirea aperitivelor este mereu o provocare și o adevărată plăcere. Mereu improvizez, încerc să fac ceva nou și mereu pun bază pe imaginație. Astfel, realizez mereu preparate gustoase și pline de culoare. Vă recomand și vouă să lasați imaginația și gustul să vă conducă în bucătărie. Vă puteți abate de la orice rețetă, mereu puteți adăuga ceva după gustul vostru. Faceți experimente! Poate nu vor reuși mereu, dar cu siguranță veți învăța ceva din fiecare. Gătitul nu se învață doar din cărți, gatitul se exersează și se experimentează. Vă doresc mult spor și creativitate!
Pasi
- Pasul 1
Intr-un bol punem brânza si untul ( la temperatura camerei) și le amestecăm bine brânza cu untul pana se formeaza o pasta omogenă . Imaginea 1
- Pasul 2
Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie, fiecare în parte ( pot fi de diferite culori). Imaginea 2
- Pasul 3
Luăm în mână o parte din compozitia de brânză obținută,o întindem ușor în palmă, punem o roșie și modelăm astfel încât brânză sa fie de jur împrejurul rosiei. Procedăm astfel cu toate roșiile până la terminarea compoziției de brânză . Imaginea 3
- Pasul 4
După ce am terminat de modelat bilele le dăm daca dorim prin marar verde tocat fin sau boia de ardei dulce după care le vom modela din nou astfel încât verdeață/ boiaua sa adere bine la bila de brânză. Imaginea 4
- Pasul 5
Bilele astfel obținute le punem pe un platou curat și le dăm la rece pentru minim 60 minute în frigider. Imaginea 6
- Pasul 6
După acest timp se pot tăia în jumătate cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, cu lama subtire apoi se așează frumos pe platou, alături de alte preparate pregătite. Se pot pregăti cu o zi înainte de sevire și se pastrează în frigider până în momentul în care sunt tăiate și puse pe platou / servite. Imaginea 7