Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Spanac cu roșii si usturoi

Spanac cu roșii am mâncat de când mă știu . Asa il făcea mama când eram copil,  asa il face și în ziua de azi. Când m-am mutat în Bihor am descoperit o altă variantă,  cea cu lapte. Dar nu prea imi place. Prefer gustul din copilărie. Iar când gasesc spanac proaspat, sigur așa il pregătesc.

Spanacul este foarte sănătos și nu trebuie exclus din alimentația noastră.  Pe lângă fier,  atat de necesar organismului, spanacul contine  cantitati mari de vitamina A, vitamina K si folat. Vitamina A este importanta pentru vederea pe timpul noptii, dar si in cresterea si dezvoltarea celulara, reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Vitamina K are reunite mai multe substante cu proprietati asemanatoare, ce sunt implicate in procesul de coagulare al sangelui. Folatul (Vitamina B9) este implicată în sinteza ADN, metabolismul aminoacizilor, diviziunea celulară şi în maturarea celulelor roşii sanguine. Deci, foarte multe beneficii.

Eu mănânc spanac în stare crudă, adaugat in salată, în orez, dar și gătit în ciorbe, diverse tarte aperitiv, paste sau multe alte preparate . Însă în topul preferințelor este asa, scazut cu roșii și usturoi . Iar daca mai pui lângă și  două ochiuri moi, succesul este garantat.

Cel mai important este sa avem o alimentație cat mai variată,  în care sa introducem multe legume gătite sub diverse moduri. Sper sa încercați această rețetă si sa va placă.

O reteta gustoasă ce contine spanac o găsiți aici!


Ingrediente

  • 1/2 kg spanac proaspăt
  • 1 ceapă
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de roșii
  • 2 lingurițe făina
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura ulei

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început punem pe foc o oală cu aproximativ 1,5litri apa. Adăugăm și puțină sare. Intre timp alegem spanacul și îl spălăm în multe ape până nu mai rămâne niciun fir de nisip. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Când apa fierbe adăugăm frunzele de spanac și le oparim circa 3 minute. Le scoatem într-un bol și le lăsăm sa se răcească. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Într-o tigaie încingem o lingura de ulei și adăugăm o ceapa tăiată cuburi. Lăsăm sa se călească amestecând din când în când. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Adăugăm usturoiul curățat și tăiat felii. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem pasta de roșii. Imaginea 5

  • Pasul 6

    Adăugăm o ceașcă de apă și lăsăm sa fiarba. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Între timp, pe un tocător de lemn, mărunțim cu un cuțit spanacul ( nu foarte fin). Imaginea 7

  • Pasul 8

    Il adăugăm peste sos și lăsăm sa fiarba circa 5-7 minute. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Pentru cremozitate, desfacem într-un bol faina cu puțină apă și o adăugăm amestecând ușor.  Potrivim de sare și piper, lăsăm sa fiarba 1 minut și oprim focul . Servim cu mămăliguță sau ca și garnitura lângă diverse preparate din carne.  Pofta buna! Imaginea 9


Tag-uri reteta: rosii, spanac, Usturoi
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 4
  • Categorie: Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Vafe cu mere, banane și nucă de cocos
  • Turte coapte în tigaie (de post)
  • Vafe sărate cu cascaval și legume
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16675

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14926

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14169

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11806

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7218

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5711

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4918

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    12

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.