Spanac cu roșii si usturoi
Spanac cu roșii am mâncat de când mă știu . Asa il făcea mama când eram copil, asa il face și în ziua de azi. Când m-am mutat în Bihor am descoperit o altă variantă, cea cu lapte. Dar nu prea imi place. Prefer gustul din copilărie. Iar când gasesc spanac proaspat, sigur așa il pregătesc.
Spanacul este foarte sănătos și nu trebuie exclus din alimentația noastră. Pe lângă fier, atat de necesar organismului, spanacul contine cantitati mari de vitamina A, vitamina K si folat. Vitamina A este importanta pentru vederea pe timpul noptii, dar si in cresterea si dezvoltarea celulara, reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Vitamina K are reunite mai multe substante cu proprietati asemanatoare, ce sunt implicate in procesul de coagulare al sangelui. Folatul (Vitamina B9) este implicată în sinteza ADN, metabolismul aminoacizilor, diviziunea celulară şi în maturarea celulelor roşii sanguine. Deci, foarte multe beneficii.
Eu mănânc spanac în stare crudă, adaugat in salată, în orez, dar și gătit în ciorbe, diverse tarte aperitiv, paste sau multe alte preparate . Însă în topul preferințelor este asa, scazut cu roșii și usturoi . Iar daca mai pui lângă și două ochiuri moi, succesul este garantat.
Cel mai important este sa avem o alimentație cat mai variată, în care sa introducem multe legume gătite sub diverse moduri. Sper sa încercați această rețetă si sa va placă.
O reteta gustoasă ce contine spanac o găsiți aici!
Pasi
- Pasul 1
Pentru început punem pe foc o oală cu aproximativ 1,5litri apa. Adăugăm și puțină sare. Intre timp alegem spanacul și îl spălăm în multe ape până nu mai rămâne niciun fir de nisip. Imaginea 1
- Pasul 2
Când apa fierbe adăugăm frunzele de spanac și le oparim circa 3 minute. Le scoatem într-un bol și le lăsăm sa se răcească. Imaginea 2
- Pasul 3
Într-o tigaie încingem o lingura de ulei și adăugăm o ceapa tăiată cuburi. Lăsăm sa se călească amestecând din când în când. Imaginea 3
- Pasul 4
Adăugăm usturoiul curățat și tăiat felii. Imaginea 4
- Pasul 5
Punem pasta de roșii. Imaginea 5
- Pasul 6
Adăugăm o ceașcă de apă și lăsăm sa fiarba. Imaginea 6
- Pasul 7
Între timp, pe un tocător de lemn, mărunțim cu un cuțit spanacul ( nu foarte fin). Imaginea 7
- Pasul 8
Il adăugăm peste sos și lăsăm sa fiarba circa 5-7 minute. Imaginea 8
- Pasul 9
Pentru cremozitate, desfacem într-un bol faina cu puțină apă și o adăugăm amestecând ușor. Potrivim de sare și piper, lăsăm sa fiarba 1 minut și oprim focul . Servim cu mămăliguță sau ca și garnitura lângă diverse preparate din carne. Pofta buna! Imaginea 9