Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imagine

Tocăniță cu ardei copt și smântână

Tocăniță cu ardei copt și smântână este preparatul ce îmi aduce aminte de copilărie, de tocănița făcută de mama în care intingeam toți cu mămăliguță caldă. Abia am așteptat să am ardei kapia în grădină ca să o pot face.

Se face repede, poate fi și în varianta de post (fără smântână, cum de fapt o făcea mama), dar cu smântână este preferata mea.

Din ingredientele de mai jos au ieșit cam patru porții generoase, astfel vă faceți o idee dacă va trebuie mai mult sau mai puțin.

Ingrediente :

2-3 linguri ulei

3 cepe

4 rosii

5 ardei copți

5 căței de usturoi

Sare

Piper

2-3 linguri smântână grasă

1 linguriță amidon

Mărar proaspăt

Cum am procedat?

Pentru a pregăti această tocăniță de ardei copt cu smântână, am copt câțiva ardei și i-am curățat de coajă, cotor și semințe. Apoi, am curățat trei cepe potrivite.

Într-o oală am pus uleiul și am lăsat sa se îngingă. Între timp, am tăiat ceapa, apoi am adăugat-o în oală.

Am adus din grădină câteva roșii, bine coapte.

Le-am spălat, curățat cotorul goaja, apoi le-am tăiat cubulețe și le-am adăugat peste ceapa călită.

Ardeiul copt l-am tăiat (deși merge și rupt fâșii sau întreg), nu foarte mărunt și l-am adăugat în oală, după ce roșiile au fiert cam 5 minute.

 

Dacă roșiile nu au zeamă suficientă, mai puteți adaugă câte putină apă, sa nu scadă prea mult.

După ce am pus ardeiul, am presat puțin usturoiul cu un cuțit pe capacul de lemn, apoi l-am tocat mărunt și adăugat în oală. Lăsăm să mai fiarbă cinci-ele minute, potrivim de sare și piper.

Într-un bol am pus două linguri pline cu smântână grasă și amidonul, am amestecat bine, apoi putina apă (era prea groasa compoziția) și am pus peste tocăniță.

Am amestecat bine, apoi am adăugat mărar verde și am oprit focul.

Astfel, am obținut cea mai gustoasă tocăniță de ardei copt cu smântână pe care am servit-o cu mămăliguță caldă.

Dacă doriți varianta de post, pur și simplu săriți peste ultimul pas, cel în care adăugăm smântână. Este la fel de gustoasă.


Tag-uri reteta: Ardei copt, ceapa, gustul copilariei, Smântână, tocăniță, Usturoi
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: De post, Fara carne
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: august 14, 2024
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Cuburi din legume pentru mâncare delicioasă
  • Pesto din leurdă
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56177

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35751

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23498

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23198

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21549

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21268

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19544

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18326

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version