Orez cu legume și verdețuri
Azi am pregatit orez cu legume, dar vreau sa va povestesc putin si despre acest aliment minunat, renumit mai ales în Asia, dar nu numai. Orezul se consumă în lumea întreagă.
Orezul, este un aliment minunat care există în peste 40.000 de varietăți . Este un aliment ce contine multi carbohidrați ce se transformă în organismul nostru în energie. Pe lângă cantitatea de carbohidrați, orezul are și multe minerale si vitamine, necesare organismului nostru. În combinație cu legumele, rezultă un aliment complet si delicios. Nu ezitați să il introduceți în alimentația voastră .
Eu folosesc orezul fie ca si garnitură lângă o friptura suculentă , sau o rulada de carne sau fie pur și simplu lângă o salată de legume. Mai ales în perioadele de post, poate constitui un fel de mâncare sătios si gustos.
Orezul merge în combinație cu multe legume. Putem folosi in prepararea lui ciuperci, spanac, morcov, ardei, dovlecel, etc. Totul depinde de preferințele noastre si ale familiei. Putem face orez simplu, fără legume dar sincer va spun ca nu este preferatul meu. Pentru mine, asocierea cu legume, ii dă un plus de gust și de savoare.
Așadar, puteti da liber combinațiilor pentru a obține diverse feluri de orez cu legume!
Pasi
- Pasul 1
Călim o ceapă tăiată cuburi într-o lingură de ulei.Imaginea 1
- Pasul 2
Adăugăm morcovul și ardeiul tăiați.Imaginea 2
- Pasul 3
Spălăm verdeața și o tăiem nu foarte mărunt.Imaginea 3
- Pasul 4
Adăugăm verdeața peste legumele călite.Imaginea 4
- Pasul 5
Punem orezul și îl lăsăm 1 minut amestecând continuu.Imaginea 5
- Pasul 6
Punem 2 căni și jumătate de apă.Imaginea 6
- Pasul 7
Adăugăm legumele deshidratate , punem capacul și lăsam sa fiarbă la foc potrivit până scade apa.Imaginea 7
- Pasul 8
Potrivim de sare si piper, amestecam bine si orezul nostru este gata pentru a fi servit.Imaginea 8