Pasi
- Pasul 1
Am descoperit această rețetă în această perioadă și deși i-am făcut mici modificări, a ieșit tare bună. Fragedă și aromată. Dar ca să nu mai lungim vorba, vă spun pas cu pas cum am făcut ca să ajung la rezultatul final. Mi-am pregătit toate ingredientele, într-un bol am pus oul și zahărul și le-am omogenizat bine până ce au căpătat aspect cremos.
Imaginea 1
- Pasul 2
Am cântărit și adăugat untura de porc, nesărată. În rețeta originală era trecută margarina, dar eu am ales varianta cu untură și a ieșit minunată. Mereu am în casă untură pentru prăjituri, fursecuri, etc.
Imaginea 2
- Pasul 3
După ce am încorporat untura, am adăugat laptele dulce și am amestecat. Am pus amoniul într-un pahar, am adăugat oțetul și l-am amestecat bine, apoi l-am turnat în compoziție.
Imaginea 3
- Pasul 4
Am cântărit și cernut făina și am încorporat-o treptat până am obținut un aluat fraged.
Imaginea 4
- Pasul 5
Aluatul astfel obținut, l-am acoperit cu o folie alimentară și l-am pus la rece, în frigider pentru circa 30 de minute.
Imaginea 5
- Pasul 6
Cât timp aluatul stă la rece, pregătim umplutura. Spălăm merele, le curățăm de coajă și de cotoare, apoi le radem pe răzătoarea mare. Eu am cântărit merele înainte de a fi curățate. După ce au fost rase, punem merele împreuna cu zahărul și scorțișoara, într-un vas pe foc și le călim pentru 5-7 minute.
Imaginea 6
- Pasul 7
După ce le-am călit puțin, oprim focul și adăugăm grișul. Amestecăm bine și astfel compoziția este gata.
Imaginea 7
- Pasul 8
După ce aluatul a stat la rece, îl împărțim în două părți și pe un blat presărat cu făina, întindem prima foaie de aluat.
Imaginea 8
- Pasul 9
Punem prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Eu am folosit o tavă cu dimensiunile de 23 / 33 cm. Peste foaia de aluat punem toată compoziția din mere și o distribuim uniform în tavă.
Imaginea 9
- Pasul 10
La final, întindem și a doua foaie de aluat și o punem cu grijă în tavă, peste amestecul de mere. Punem tava cu prăjitura, în cuptorul preîncălzit la 175 grade, pentru circa 40 minute.
Imaginea 10
- Pasul 11
Când este gata, se lasă la răcit (dacă puteți, eu a trebuit să o tai caldă deoarece copilul nu mai avea răbdare ).
Imaginea 11
Popa Adriana
mai 22, 2020 @ 2:24 pm
Ai avut dreptate, Crina draga! De mult nu am mâncat asa prăjitură bună. Eu am făcut-o sub forma de plăcintă, adică rotunda. Complimentele mele!
Crina Matei
mai 22, 2020 @ 8:11 pm
Sar’mana din suflet! Ma bucur mult ca v-a placut!🤗🤗🤗