Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură cu mere și alune de pădure

Dacă a venit toamna, zic ca numai bine sa fac o prăjitură cu mere.  Si pentru că nu voiam nici cantitate mare,  nici sa dau 2kg de mere pe razatoare,  am mesterit această variantă. Se face atat de repede si este atat de buna. Sigur o vom mai face în casă .

Bine de știut

Eu am folosit mere cu coaja rosie , nu le-am decojit anterior . Dacă nu va place coaja mărului coaptă, puteti sa le curatati înainte.

Deoarece am pus compoziția intr-o tavă de silicon, nu a fost nevoie sa fie unsa în prealabil. Dacă folositi o formă metalică , fie îngeri tavă cu unt, fie folosiți hârtie de copt.

Eu am dorit să nu fie mult blat si putine mere dar daca va place cu mai mult blat , puteti sa dublat cantitatea . Sau puneti totul intr-o forma de 20. Pentru mine a fost perfecta asa 🙂

Am pus, pentru aromă,  coaja de portocală  ( aici puteti vedea cum păstrez eu mereu coaja de portocală ) , dar puteți pune coaja de lămâie.  Merge la fel de bine.

Alunele de pădure nu au fost sarate  prăjite. Au fost alune crude ce au căpătat un gust minunat după coacere.

Dacă serviți prăjitură calda, puteti servi si o cupă de înghețată alături. Se va transforma totul într-un desert minunat.

Aceiași compoziția merge cu siguranță si cu alte fructe. Puteti sa încercați cu piersici, prune, etc


Ingrediente

  • 2 ouă
  • 50 g zahar
  • 75 g unt topit
  • 80 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 1 linguriță coaja rasă de portocală
  • 2 mere
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoara
  • 15 alune de pădure crude

Pasi

  • Pasul 1

    În bolul mixerului punem ouăle cu zahărul și mixam la viteza maxima pentru 5 minute. Apoi adăugăm untul topit si faina amestecată cu praful de copt.  Imaginea 1

  • Pasul 2

    Punem coaja de portocală rasă si amestecăm usor cu o spatulă .  Imaginea 2

  • Pasul 3

    Turnam compoziția intr-o tavă cu diametrul 24 cm si o nivelam usor. Tăiem merele , le scoatem cotoarele , apoi le feliem.  Așezăm feliile peste compoziția din tavă.  Imaginea 3

  • Pasul 4

    Cand toate merele au fost așezate, presărat peste ele un amestec obținut din zahărul brun si scorțișoara.  Tăiem alunele de pădure în jumătăți si le presaram deasupra.  Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem tavă în cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 35 minute ( sau pana trece testul cu scobitoarea).  Imaginea 5

  • Pasul 6

    Dupa coacere, lăsăm să se răcească apoi o putem servi.  Imaginea 6


Tag-uri reteta: Alune, dulce, Faina, mere, portocala, Prăjitură, scortisoara
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de pregatire: 10min
  • Timp de gatit: 35min
  • Portii: 4-6
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: octombrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version