Pastă de ton -preparat simplu cu ton din conservă
Cu toții știm cât de sănătos este peștele. Consumul de pește aduce multe beneficii organismului uman. Este un aliment foarte sănătos. Îl găsim sub diverse forme (proaspăt, afumat, conservă, etc). Pentru azi am pregătit o delicioasă pastă de ton iar pentru aceasta am folosit ton din conservă căruia i-am dat un gust și o textură delicioasă. Avem nevoie de diversitate în alimentația noastră așa că încerc sa pregătesc peștele sub diverse forme, nu doar proaspăt. Putem pregăti această pastă pentru micul dejun, pentru o gustare sau chiar pentru mese festive. Cu siguranță veți fi încântat de acest preparat simplu dar foarte gustos.
Mereu am în casă, în cămară câteva conserve de pește, pentru situații *de urgență* , așa ca, la nevoie pot rapid sa fac o pastă de ton -preparat simplu cu ton din conservă. Putem sa asociem acest preparat cu o altă gustare rapidă, cum ar fi roșiile cherry în mantie albă de brănză.
Peștele la conservă este o alternativă eficientă pentru diversifica alimentația noastră cu preparate sănatoase. La micul dejun, in loc de paine cu unt sau mult utilizatele mezeluri, putem folosi cu succes această pastă de ton. Nu multă lume consumă pește atât de des pe cât este recomandat. Așa că, de fiecare dată cănd avem ocazia, este bine sa gătim pește sub toate formele pe care le agreem.
Specialiștii ne recomandă să consumăm pește măcar de două ori pe săptămînă. Peștele este important pentru aportul de acizi grasi polinesaturati si omega-3. Peștele și o serie de vitamine, cum ar fi vitaminele A, D, B, dar si o serie de minerale esentiale, precum fier, iod, seleniu si zinc.
Pasi
- Pasul 1
Pentru pasta de ton scurgem peștele de ulei si il punem în vasul blenderului. Adăugăm restul ingredientelor ( zeama de lămâie mai adăugăm pe parcurs după gust) si blendam pentru 1 minut. Imaginea 1
- Pasul 2
Gustam si potrivim de acru si sărat in functie de preferinte. Putem adăuga si un praf de piper alb daca ne dorim sa fie pușin picant.Imaginea 2
- Pasul 3
Punem compoziția obținută într-un bol și presărăm deasupra, după preferințele fiecăruia ceapă verde, fulgi de chili, boia de ardei iute, etc. punem bolul la rece și il păstrăm până în mimentul servirii.
- Pasul 4
Servim pasta de ton pe felii de pâine prăjită. În cazul folosirii pastei pentru mesele festive, recomand a folosi pasta de ton în diverse coșulețe de aluat sau în legume decupate în diverse forme, pentru a avea un aspect deosebit. Deasupra se poate pune unt în fir subțire, frunze de mărar sau felii de masline.